Labplusarts Kenniscentrum

Wil je weten wat bepaalde bloedonderzoeken inhouden? Veel medische onderwerpen behandelen wij in onze kenniscentrum.
Bloedonderzoek labplusarts-vs-mijnlabtest-vs-bloedwaardentest
19th March 2024

Bij welke organisatie kan ik het beste mijn bloedonderzoek laten uitvoeren?

Labplusarts vs Mijnlabtest vs Bloedwaardentest

Lees artikel
Bloedonderzoek kreatine-kreatinine-en-nierfunctie-een-eenvoudige-gids
27th December 2023

Kreatine, Kreatinine en Nierfunctie: Een Eenvoudige Gids

In dit artikel verkennen we de essentiële balans tussen Kreatine en Kreatinine in ons lichaam en de cruciale rol die onze nieren spelen in dit proces. We duiken in hoe veranderingen in Kreatinine niveaus ons waardevolle inzichten kunnen geven over onze niergezondheid en waarom het belangrijk is om deze niveaus binnen een gezond bereik te houden. Ontdek de subtiele signalen die ons lichaam geeft en hoe we deze kunnen gebruiken om onze algehele gezondheid te verbeteren.

Lees artikel
Bloedonderzoek het-keto-dieet-een-overzicht-van-voordelen-en-overwegingen
27th December 2023

Het Keto Dieet: Een Overzicht van Voordelen en Overwegingen

Het ketogeen dieet is een voedingsplan dat zich richt op hoge vetinname, gematigde eiwitinname en minimale koolhydraten, met als doel het lichaam in ketose te brengen. In deze staat verbrandt het lichaam vet voor energie in plaats van koolhydraten. Dit dieet, dat een dagelijkse koolhydraatinname van maximaal 50 gram vereist, kan leiden tot aanzienlijk gewichtsverlies en verbeterde bloedsuikerregulatie. Dit artikel duikt diep in de principes, voordelen en zorgvuldige overwegingen van het ketogeen dieet, en biedt inzicht in hoe het kan worden gebruikt voor gezondheidsverbetering en welzijn

Lees artikel
Bloedonderzoek bewustzijn-seksuele-gezondheid-chlamydia-bestrijding
25th December 2023

Diepgaand Inzicht in Chlamydia: Een Veelvoorkomende SOA

In deze blog verkennen we de subtiele symptomen, effectieve behandelingen en cruciale preventieve maatregelen van chlamydia, een veelvoorkomende seksueel overdraagbare aandoening. Ontdek het belang van bewustzijn en tijdige actie in de strijd tegen deze vaak onopgemerkte infectie.

Lees artikel
Bloedonderzoek is-een-zelftest-betrouwbaar
23rd November 2023

Is een zelftest betrouwbaar?

We willen benadrukken dat veneuze bloedafname door professionals op een priklocatie betrouwbaarder is ten opzichte van zelftesten, en wel om meerdere redenen.

Lees artikel
Bloedonderzoek moet-ik-vitamine-supplementen-nemen
11th November 2023

Moet ik vitamine supplementen nemen?

Moet je regelmatig vitamine supplementen nemen? Artsen hebben verschillende meningen over voedingssupplementen. Sommigen geloven dat ze niet nodig zijn. Anderen hanteren een "kan helpen-schaadt niet" benadering om voedingsgaten in iemands dieet op te vullen.

Lees artikel
Bloedonderzoek chlamydia
15th February 2023

Top 5 meestvoorkomende SOA: Chlamydia

Chlamydia-infectie is een veel voorkomende seksueel overdraagbare aandoening die wordt veroorzaakt door de bacterie Chlamydia trachomatis, een bacteriestam uit de Chlamydiaceae-familie die meestal het urogenitale kanaal aantast.

Lees artikel
Bloedonderzoek bloedgroep-testen
15th February 2023

Bloedgroep testen

Een bloedgroep wordt geclassificeerd door de aanwezigheid of afwezigheid van antilichamen en bepaalde antigenen op het oppervlak van de rode bloedcellen (RBC's). Er zijn vier verschillende bloedgroepen; A, B, AB en O. Transfusie met de verkeerde bloedgroep kan tot levensbedreigende gevolgen leiden en daarom zijn tests om de bloedgroep te bepalen uiterst belangrijk voorafgaand aan een bloedtransfusie.

Lees artikel
Bloedonderzoek ziekte-gerelateerde-vermoeidheid-meer-dan-alleen-maar-moe-zijn
3rd January 2023

Ziekte-gerelateerde vermoeidheid: meer dan alleen maar moe zijn.

Vermoeidheid is vervelend, zeker als je wel voldoende slaapt. Moeheid kan komen door verschillende oorzaken. Zo kan het zijn dat je een stressvolle periode hebt of slecht slaapt. Maar ook kan vermoeidheid komen door onderliggende redenen, zoals ziekte.

Lees artikel
Bloedonderzoek 10-medische-redenen-voor-vermoeidheid
6th January 2021

10 medische redenen voor vermoeidheid

Vermoeidheid kan komen door je leefstijl, maar ook door verschillende medische redenen. In deze blog vertellen we je 10 medische redenen die vermoeidheid kunnen veroorzaken.

Lees artikel
Bloedonderzoek 3-redenen-waarom-je-als-sporter-je-bloed-zou-moeten-laten-testen
24th December 2020

3 redenen waarom je als sporter je bloed zou moeten laten testen.

Een bloedonderzoek voor sporters is een manier om je sportprestatie te verbeteren. In deze blog leggen we je de 3 redenen uit waarom het als sporter nuttig is om je bloed (regelmatig) te laten onderzoeken.

Lees artikel
Bloedonderzoek keto-dieet-gezond-of-gevaarlijk
25th November 2020

Keto-dieet: Gezond of gevaarlijk?

Het keto-dieet is de laatste tijd erg populair. Toch bestaat het principe al heel lang voor medische doeleinden, zoals epilepsie. In de afgelopen jaren is de interesse toegenomen om het keto-dieet toe te passen als manier om af te vallen. Maar is dit wel een gezonde manier?

Lees artikel
Bloedonderzoek bloedonderzoek-zonder-verwijzing-waarom
11th November 2020

Bloedonderzoek zonder verwijzing: waarom?

Een bloedonderzoek zonder verwijzing bij LabPlusArts kan in verschillende gevallen een goed idee zijn en heeft verschillende voordelen. In deze blog leggen we je uit welke dit onder andere zijn!

Lees artikel
Bloedonderzoek preventief-bloedonderzoeken
29th October 2020

Preventief bloedonderzoek II

Preventief onderzoek wil zeggen dat je onderzoek doet naar bloedwaarden in je lichaam waarbij er nog geen klachten zijn. Er zijn ook andere soorten preventie, waarbij je ergere klachten wilt voorkomen. In Nederland valt de preventieve gezondheidszorg niet onder de basisverzekering. De bedoeling is dat je zelf een vinger aan de pols houdt hoe het gesteld is met je gezondheid.

Lees artikel
Bloedonderzoek hoe-kom-je-uit-een-depressie-
21st October 2020

Gastblog: Hoe kom je uit een depressie?

In deze gastblog vertelt René Jansen (MindCure) over depressie en zijn diensten als coach en therapeut. Labplusarts is niet verantwoordelijk voor de (medische) inhoud van de tekst. Labplusarts biedt wel bloedonderzoeken aan om naar bepaalde oorzaken van depressie te zoeken, denk aan schildklieraandoeningen, vitaminetekorten of andere ziektes zoals Lyme die depressieve klachten kunnen geven.

Lees artikel
Bloedonderzoek groente-en-fruit
2nd August 2020

Groente en fruit gezondheidsvoordelen

Fruit en groente zijn belangrijke componenten van een gezond dieet. Voldoende inname kan belangrijke ziektes zoals cardiovasculaire ziekten en kanker voorkomen en verminderen. Ongeveer 1.7 miljoen (2.8%) van alle doden wereldwijd zijn gerelateerd aan onvoldoende consumptie van groente en fruit

Lees artikel
Bloedonderzoek vermoeidheid
1st August 2020

Vermoeidheid oorzaken en oplossingen

Vermoeidheid is een klacht die veel voorkomt en waar de niet zo snel een vinger op te leggen is. Moeheid heeft namelijk veel oorzaken en het is belangrijk om deze oorzaken in kaart te brengen. Bij labplusarts gaan we verder dan alleen bloedonderzoek.

Lees artikel
Bloedonderzoek bloedtest
30th July 2020

Bloedtest bloedarmoede en anemie

Wanneer iemand zich met vage klachten presenteert, vraagt dit om nader onderzoek. Het meest simpele is de bloedtest. Met een bloedtest kun je onder andere vitamine tekorten en mineralen tekorten opsporen. Maar veel meer is mogelijk.

Lees artikel
Bloedonderzoek preventieve-gezondheidszorg
29th July 2020

Preventieve gezondheidszorg

In Nederland heeft de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de taak om de gezondheid te bevorderen door middel van een preventiebeleid waaronder bloedonderzoeken vallen

Lees artikel
Bloedonderzoek emb-bloedtest
26th July 2020

EMB bloedtest informatie

Een EMB bloedtest (energetische morfologische bloedtest) duikt steeds meer op bij de natuurtherapeut. Met deze zogenaamde EMB bloedonderzoek zou je precies kunnen weten wat je mist in je lichaam om weer in balans te komen. Zo kun je hormonen, voedingsstoffen en andere bloedwaarden kunnen meten met enkele druppels bloed.

Lees artikel
Bloedonderzoek preventief-bloedonderzoek
25th July 2020

Preventief Bloedonderzoek

Wat is een bloedonderzoek en hoe kun je zelf een bloedtest aanvragen? Veel mensen vragen zich af wat de meerwaarde van een particulier uitgebreid bloedonderzoek is.

Lees artikel
Bloedonderzoek geslachtsziekte-soa-test-gonorroe
22nd July 2020

Geslachtsziekte SOA test: Gonorroe

Gonorroe is een van de meest voorkomende SOA onder jongeren in Nederland en geeft vrijwel altijd klachten bij mannen. De klachtenpresentatie en complicaties zijn echter verschillend bij mannen en vrouwen. Ook het (bloed)onderzoek verschilt. Bij vrouwen kun je een diep vaginale swab afnemen, bij mannen gaat het via de gonorroe SOA urine onderzoek waarbij de eerste straal opgevangen wordt

Lees artikel
Bloedonderzoek geslachtsziekte-soa-test
21st July 2020

Geslachtsziekte / SOA test: Chlamydia

Chlamydia is de meest voorkomende SOA onder jongeren in Nederland. De klachtenpresentatie en complicatie is verschillend bij mannen en vrouwen. Ook het bloedonderzoek verschilt. Bij vrouwen kun je een swab nemen, bij mannen gaat het via een chlamydia SOA urine onderzoek.

Lees artikel
Bloedonderzoek preventief-medisch-onderzoek
19th July 2020

Preventief Medisch Onderzoek

Wij willen allereerst kijken of je een gezondheidstest of een zogenaamd preventief medisch onderzoek nodig hebt. Daarom is er een brochure door de KNMG gemaakt over deze gezondheidsonderzoeken. Labplusarts voldoet aan de strenge laboratorium eisen en de eisen voor artsen.

Lees artikel
Bloedonderzoek bloed-testen-op-vitaminetekort
17th July 2020

Bloed testen op vitaminetekort

Jij wilt bloed laten testen op vitaminetekort? Bij labplusarts kun je nu je bloed laten prikken en onderzoeken op verschillende vitamine tekorten, zoals vitamine B12 en vitamine D tekort. Daarnaast krijg je advies als de uitslagen afwijkend zijn.

Lees artikel
Bloedonderzoek bloedprikken-hormonen
30th June 2020

Bloedprikken op hormonen?

Hormonen zijn signaalstoffen. Ze worden afgegeven door het ene orgaan en kunnen dan effect uitoefenen op een ander orgaan. Hoe komen ze bij een ander orgaan aan? Dat gaat via de bloedbaan. Daarom zijn ze ook zo goed te meten met een bloedonderzoek naar hormonen.

Lees artikel