Labplusarts Kenniscentrum

Wil je weten wat bepaalde bloedonderzoeken inhouden? Veel medische onderwerpen behandelen wij in onze kenniscentrum.
Bloedonderzoek keto-dieet-gezond-of-gevaarlijk
25th November 2020

Keto-dieet: Gezond of gevaarlijk?

Deze blog vertelt de voordelen en nadelen van het keto-dieet.

Lees artikel
Bloedonderzoek bloedonderzoek-zonder-verwijzing-waarom
11th November 2020

Bloedonderzoek zonder verwijzing: waarom?

Een bloedonderzoek zonder verwijzing bij LabPlusArts kan in verschillende gevallen een goed idee zijn en heeft verschillende voordelen. In deze blog leggen we je uit welke dit onder andere zijn!

Lees artikel
Bloedonderzoek preventief-bloedonderzoeken
29th October 2020

Preventief bloedonderzoek

Preventief onderzoek wil zeggen dat je onderzoek doet naar bloedwaarden in je lichaam waarbij er nog geen klachten zijn. Er zijn ook andere soorten preventie, waarbij je ergere klachten wilt voorkomen. In Nederland valt de preventieve gezondheidszorg niet onder de basisverzekering. De bedoeling is dat je zelf een vinger aan de pols houdt hoe het gesteld is met je gezondheid.

Lees artikel
Bloedonderzoek hoe-kom-je-uit-een-depressie-
21st October 2020

Gastblog: Hoe kom je uit een depressie?

In deze gastblog vertelt René Jansen (MindCure) over depressie en zijn diensten als coach en therapeut. Labplusarts is niet verantwoordelijk voor de (medische) inhoud van de tekst. Labplusarts biedt wel bloedonderzoeken aan om naar bepaalde oorzaken van depressie te zoeken, denk aan schildklieraandoeningen, vitaminetekorten of andere ziektes zoals Lyme die depressieve klachten kunnen geven.

Lees artikel
Bloedonderzoek groente-en-fruit
2nd August 2020

Groente en fruit gezondheidsvoordelen

Fruit en groente zijn belangrijke componenten van een gezond dieet. Voldoende inname kan belangrijke ziektes zoals cardiovasculaire ziekten en kanker voorkomen en verminderen. Ongeveer 1.7 miljoen (2.8%) van alle doden wereldwijd zijn gerelateerd aan onvoldoende consumptie van groente en fruit

Lees artikel
Bloedonderzoek gastblog
2nd August 2020

Gastblog gezondheidzorg en gezondheid

Heb je een passie voor gezondheid, preventief medisch onderzoek of ben je een schrijftalent die anderen graag helpt bij hun gezonde leefstijl? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Lees artikel
Bloedonderzoek vermoeidheid
1st August 2020

Vermoeidheid oorzaken en oplossingen

Vermoeidheid is een klacht die veel voorkomt en waar de niet zo snel een vinger op te leggen is. Moeheid heeft namelijk veel oorzaken en het is belangrijk om deze oorzaken in kaart te brengen. Bij labplusarts gaan we verder dan alleen bloedonderzoek.

Lees artikel
Bloedonderzoek bloedtest
30th July 2020

Bloedtest bloedarmoede en anemie

Wanneer iemand zich met vage klachten presenteert, vraagt dit om nader onderzoek. Het meest simpele is de bloedtest. Met een bloedtest kun je onder andere vitamine tekorten en mineralen tekorten opsporen. Maar veel meer is mogelijk.

Lees artikel
Bloedonderzoek preventieve-gezondheidszorg
29th July 2020

Preventieve gezondheidszorg

In Nederland heeft de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de taak om de gezondheid te bevorderen door middel van een preventiebeleid waaronder bloedonderzoeken vallen

Lees artikel
Bloedonderzoek emb-bloedtest
26th July 2020

EMB bloedtest informatie

Een EMB bloedtest (energetische morfologische bloedtest) duikt steeds meer op bij de natuurtherapeut. Met deze zogenaamde EMB bloedonderzoek zou je precies kunnen weten wat je mist in je lichaam om weer in balans te komen. Zo kun je hormonen, voedingsstoffen en andere bloedwaarden kunnen meten met enkele druppels bloed.

Lees artikel
Bloedonderzoek preventief-bloedonderzoek
25th July 2020

Preventief Bloedonderzoek

Wat is een bloedonderzoek en hoe kun je zelf een bloedtest aanvragen? Veel mensen vragen zich af wat de meerwaarde van een particulier uitgebreid bloedonderzoek is.

Lees artikel
Bloedonderzoek geslachtsziekte-soa-test-gonorroe
22nd July 2020

Geslachtsziekte SOA test: Gonorroe

Gonorroe is een van de meest voorkomende SOA onder jongeren in Nederland en geeft vrijwel altijd klachten bij mannen. De klachtenpresentatie en complicaties zijn echter verschillend bij mannen en vrouwen. Ook het (bloed)onderzoek verschilt. Bij vrouwen kun je een diep vaginale swab afnemen, bij mannen gaat het via de gonorroe SOA urine onderzoek waarbij de eerste straal opgevangen wordt

Lees artikel
Bloedonderzoek geslachtsziekte-soa-test
21st July 2020

Geslachtsziekte / SOA test: Chlamydia

Chlamydia is de meest voorkomende SOA onder jongeren in Nederland. De klachtenpresentatie en complicatie is verschillend bij mannen en vrouwen. Ook het bloedonderzoek verschilt. Bij vrouwen kun je een swab nemen, bij mannen gaat het via een chlamydia SOA urine onderzoek.

Lees artikel
Bloedonderzoek preventief-medisch-onderzoek
19th July 2020

Preventief Medisch Onderzoek

Wij willen allereerst kijken of je een gezondheidstest of een zogenaamd preventief medisch onderzoek nodig hebt. Daarom is er een brochure door de KNMG gemaakt over deze gezondheidsonderzoeken. Labplusarts voldoet aan de strenge laboratorium eisen en de eisen voor artsen.

Lees artikel
Bloedonderzoek bloed-testen-op-vitaminetekort
17th July 2020

Bloed testen op vitaminetekort

Jij wilt bloed laten testen op vitaminetekort? Bij labplusarts kun je nu je bloed laten prikken en onderzoeken op verschillende vitamine tekorten, zoals vitamine B12 en vitamine D tekort. Daarnaast krijg je advies als de uitslagen afwijkend zijn.

Lees artikel
Bloedonderzoek bloedprikken-hormonen
30th June 2020

Bloedprikken op hormonen?

Hormonen zijn signaalstoffen. Ze worden afgegeven door het ene orgaan en kunnen dan effect uitoefenen op een ander orgaan. Hoe komen ze bij een ander orgaan aan? Dat gaat via de bloedbaan. Daarom zijn ze ook zo goed te meten met een bloedonderzoek naar hormonen.

Lees artikel