3 redenen waarom je als sporter je bloed zou moeten laten testen.

Bloedonderzoek labplusarts
Geschreven doorLabplusarts
Op 24th December 2020

Een bloedonderzoek voor sporters is een manier om je sportprestatie te verbeteren. In deze blog leggen we je de 3 redenen uit waarom het als sporter nuttig is om je bloed (regelmatig) te laten onderzoeken.

1) Bloedonderzoek verbetert je sportprestatie

Wanneer je bloedwaardes niet helemaal in balans zijn, kan dit een negatief effect hebben op je sportprestatie. Ook kan dit effect hebben op je herstel. Als je je bloed laat testen, kun je ontdekken welke waardes wel en niet kloppen. Zo kun je hieraan werken om zo je sportprestaties te verbeteren.

2) Bloed laten testen als sporter stimuleert motivatie

Door middel van bloedonderzoek kun je duidelijk zien hoe je lichaam er op dat moment voor staat. Zeker als je over een langere tijd je bloed laat onderzoeken, kun je veranderingen in je leefstijl meten. Vergelijk het eens met jezelf wegen. Het is altijd motiverend als je ziet dat er iets verandert waar je hard aan hebt gewerkt.

3) Bloedonderzoek is gunstig voor je algemene gezondheid

Een bloedtest als sporter is niet alleen goed voor je sportprestaties, maar het is ook goed voor je gezondheid. Het kan namelijk ook andere aandoeningen aantonen. Zo blijf je goed op de hoogte van jouw gezondheid en kun je op tijd aanpassingen maken in je leefstijl.

Bij Labplusarts kun je altijd zonder verwijzing van de huisarts terecht voor een bloedonderzoek als sporter. Bovendien kun je bij ons terecht voor uitgebreid advies door middel van een e-consult. Wij helpen je graag bij het verbeteren van je sportprestatie!
Vergelijkbare artikelen
Controle op triglyceriden waarde is belangrijk voor jouw hartgezondheid
Een triglyceriden bloedtest meet de hoeveelheid ve...
CRP Waarde
C-reactief proteïne (CRP) is een belangrijke indi...
Bloedprikken op hormonen?
Hormonen zijn signaalstoffen. Ze worden afgegeven ...
Bloed testen op vitaminetekort
Jij wilt bloed laten testen op vitaminetekort? Bij...
Alle bloedonderzoeken