Gratis e-consult intake. Eerste e-consult is gratis
Bekijk nu
preventief-medisch-onderzoek

Preventief Medisch Onderzoek

Wat is preventie?

Preventie is het voorkomen van ziekte en het bevorderen van gezondheid in meerdere aspecten (fysiek, mentaal en sociaal). Iedereen moet recht hebben op preventie van ziekte door middel van een gezondheid checken test. Een bekende manier om de gezondheid te checken is via een bloedonderzoek. In het bloed kun je veel afwijkingen vinden, bijvoorbeeld:

Binnen 24 uur kun je de uitslag van een cholesteroltest krijgen. Je cholesterol testen is onderdeel van een hart- en vaatstelsel bloedonderzoek.

Binnen 24 uur kun je de uitslag van een prostaattest (PSA testen) krijgen. Je prostaat checken kan preventief tegen prostaatkanker werken. De PSA of prostaat test is onderdeel van de basis lab bloedonderzoeken.

Binnen 24 uur kun je de uitslag van een geslachtsziekte test krijgen. Een geslachtsziekte test kan ook preventief tegen een complicatie van de geslachtsziekte zijn. De geslachtsziekte bloedonderzoeken zijn onderdeel van de SOA testen.

Naast bloedonderzoek zijn er ook functionele preventieve onderzoeken, zoals een total body scan met een MRI of een goedkopere echo scan. Wanneer je deze testen aanvraagt zonder gezondheidsklachten, dan ben je preventief bezig. We noemen ze dan preventief medisch onderzoek.

Preventief medisch onderzoek

Waarom doet niet iedereen een gezondheidscheck? Een gezondheidscheck heeft voordelen, zoals het vroegtijdig opsporen van ziekte. Maar het heeft ook nadelen, zoals het geven van een valse geruststelling. Deze gezondheidstesten moet je daarom ook met deze voor- en nadelen in gedachten houden. Heb je vragen over een serologische gezondheidsonderzoek (bloedonderzoeken, labonderzoeken) ? Dan ben je bij Labplusarts aan het juiste adres.

Wij willen allereerst kijken of je een gezondheidstest of een zogenaamd preventief medisch onderzoek nodig hebt.

Daarom is er een brochure door de KNMG gemaakt over deze gezondheidsonderzoeken. Labplusarts voldoet aan de strenge laboratorium eisen en de eisen voor artsen.

De brochure 'Preventief Medisch Onderzoek' van het KPMG kun je hier vinden.

Meer artikelen

blog.5.image

Gastblog: Hoe kom je uit een depressie?

In deze gastblog vertelt René Jansen (MindCure) over depressie en zijn diensten als coach en therapeut. Labplusarts is niet verantwoordelijk voor de (medische) inhoud van de tekst. Labplusarts biedt wel bloedonderzoeken aan om naar bepaalde oorzaken van depressie te zoeken, denk aan schildklieraandoeningen, vitaminetekorten of andere ziektes zoals Lyme die depressieve klachten kunnen geven.

Lees verder
blog.5.image

Groente en fruit

Fruit en groente zijn belangrijke componenten van een gezond dieet. Voldoende inname kan belangrijke ziektes zoals cardiovasculaire ziekten en kanker voorkomen en verminderen. Ongeveer 1.7 miljoen (2.8%) van alle doden wereldwijd zijn gerelateerd aan onvoldoende consumptie van groente en fruit

Lees verder
blog.5.image

Gastblog

Heb je een passie voor gezondheid, preventief medisch onderzoek of ben je een schrijftalent die anderen graag helpt bij hun gezonde leefstijl? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Lees verder
blog.5.image

Vermoeidheid

Vermoeidheid is een klacht die veel voorkomt en waar de niet zo snel een vinger op te leggen is. Moeheid heeft namelijk veel oorzaken en het is belangrijk om deze oorzaken in kaart te brengen. Bij labplusarts gaan we verder dan alleen bloedonderzoek.

Lees verder
blog.5.image

Bloedtest

Wanneer iemand zich met vage klachten presenteert, vraagt dit om nader onderzoek. Het meest simpele is de bloedtest. Met een bloedtest kun je onder andere vitamine tekorten en mineralen tekorten opsporen. Maar veel meer is mogelijk.

Lees verder
Icon