Gratis e-consult intake. Eerste e-consult is gratis
Bekijk nu
preventief-bloedonderzoek

Preventief Bloedonderzoek

Bloedonderzoek, wat is dat?

Wat is een bloedonderzoek en hoe kun je zelf een bloedtest aanvragen? Veel mensen vragen zich af wat de meerwaarde van een particulier uitgebreid bloedonderzoek is.

Drie redenen om een preventief bloedonderzoek te doen

Een bloedonderzoek doe je omdat je in preventie gelooft. Je wilt niet wachten tot je ziek wordt, maar wilt de ziekte voor zijn. Wij geloven daarom dat een bloedtest alleen aangeboden moet worden als je wat met de uitslag kunt doen. Alle preventieve bloedtesten die wij aanbieden kunnen een tekortkoming of overschot aan het licht brengen die behandeld kunnen worden.

Een andere reden om preventief bloedonderzoek te ondergaan is vanwege de grote voordelen die opwegen tegen de nadelen. De nadelen zijn dat je geprikt wordt. Er ontstaat dus fysieke schade in je arm. De voordelen zijn dat je jezelf screent en onderhoudt en beschermt tegen ziekte ontwikkeling. Vroeger hadden we geen preventie nodig, maar we worden steeds ouder. Het ene moment heb je te maken met infectieziekten zoals corona en het andere moment met geslachtsziekten zoals chlamydia.

Een derde reden om een uitgebreid bloedtest te laten doen is omdat je om jezelf geeft en je wilt een betrouwbare indicatie van je gezondheid, zonder een zorgverzekeraar die bepaalt wat wel en niet wordt vergoed. Uit onderzoek blijkt dat degenen die meer met hun gezondheid bezig zijn, vaak ook gezonder leven.

Wil je meer tips over je gezondheid en hoe je gezond kunt blijven? Bekijk dan dit Engelse filmpje en bezoek de website van GezondheidsnetMeer artikelen

blog.5.image

Gastblog: Hoe kom je uit een depressie?

In deze gastblog vertelt René Jansen (MindCure) over depressie en zijn diensten als coach en therapeut. Labplusarts is niet verantwoordelijk voor de (medische) inhoud van de tekst. Labplusarts biedt wel bloedonderzoeken aan om naar bepaalde oorzaken van depressie te zoeken, denk aan schildklieraandoeningen, vitaminetekorten of andere ziektes zoals Lyme die depressieve klachten kunnen geven.

Lees verder
blog.5.image

Groente en fruit

Fruit en groente zijn belangrijke componenten van een gezond dieet. Voldoende inname kan belangrijke ziektes zoals cardiovasculaire ziekten en kanker voorkomen en verminderen. Ongeveer 1.7 miljoen (2.8%) van alle doden wereldwijd zijn gerelateerd aan onvoldoende consumptie van groente en fruit

Lees verder
blog.5.image

Gastblog

Heb je een passie voor gezondheid, preventief medisch onderzoek of ben je een schrijftalent die anderen graag helpt bij hun gezonde leefstijl? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Lees verder
blog.5.image

Vermoeidheid

Vermoeidheid is een klacht die veel voorkomt en waar de niet zo snel een vinger op te leggen is. Moeheid heeft namelijk veel oorzaken en het is belangrijk om deze oorzaken in kaart te brengen. Bij labplusarts gaan we verder dan alleen bloedonderzoek.

Lees verder
blog.5.image

Bloedtest

Wanneer iemand zich met vage klachten presenteert, vraagt dit om nader onderzoek. Het meest simpele is de bloedtest. Met een bloedtest kun je onder andere vitamine tekorten en mineralen tekorten opsporen. Maar veel meer is mogelijk.

Lees verder
Icon