Background

Preventief bloedonderzoek

Preventieve bloedtests

Welke preventieve (bloed)onderzoeken bieden jullie aan?
Labplusarts biedt preventieve bloedonderzoeken (ook wel check-up bloedonderzoeken genoemd) zonder doorverwijzing aan. Dit betekent dat je bloed kunt laten testen zonder huisarts verwijzing. Wij geloven dat je zelf grip moet hebben op je gezondheid en bieden daarom veel preventieve bloedonderzoeken en bloedtests aan. De meest gebruikte preventieve bloedtests hebben wij onderverdeeld in groepen. Die kun je hiernaast aanklikken, zoals bloedonderzoek vitaminen of een bloedonderzoek hormonen. Wij verrichten dus uitgebreid bloedonderzoek. Je kunt de bloedtesten ook gemakkelijk vinden door in het zoekbalk te typen. Dat is de snelste optie. Je ziet gelijk de tarieven van het bloedonderzoek erbij staan. Alle onderzoeken worden vervolgens uitgevoerd onder leiding van microbiologen en klinische chemici. Microbiologen zijn artsen gespecialiseerd in onder andere laboratorium bepalingen.

Naast preventieve bloedonderzoeken bieden wij ook andere soorten onderzoeken aan, zoals urine onderzoek en ontlastingsonderzoek voor de screening naar darmkanker. Tenslotte kun je ook terecht voor een e-consult met een arts. Je kunt terecht bij verschillende artsen, zoals huisartsen en specialisten in de dermatologie. De lijst met medische specialismes proberen we continue uit te breiden.

Ik wil een uitgebreid bloedonderzoek dat er niet tussen staat
Het kan voorkomen dat je een bloedtest wilt, die er niet tussen staat. Dat betekent niet altijd dat we deze niet aanbieden. Het kan zo zijn dat deze test nog niet in de lijst staat om verschillende redenen. Voor een preventief bloedonderzoek op maat stuur je het beste een e-mail met de bepalingen die je wilt. Daarna bespreken wij de bepalingen met jou. Soms wordt een bepaling niet meer in Nederland uitgevoerd of is het gezien de lange doorlooptijd niet gunstig. We adviseren je dan over de beste methode.

Wat gebeurt er nadat ik een preventief bloedonderzoek bestel?
Tijdens het bestelproces kies je allereerst een of meerdere onderzoeken. Daarna vul je jouw gegevens in, zoals naam en e-mail adres en rekent af. We bieden verschillende manieren aan om af te rekenen, zoals iDeal. Vrijwel direct krijg je een e-mail met instructies hoe je naar een priklocatie kunt gaan. Nadat je bij een priklocatie bent geweest om bloed af te geven, kun je in de meeste gevallen jouw resultaten de volgende werkdag verwachten. Sommige onderzoeken hebben een langere doorlooptijd, dit staat dan aangegeven op de onderzoekspagina. De uitslagen gaan gepaard met interpretatie en advies door een huisarts.


Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen of wil je advies bij de keuze van je preventieve bloedtest? Bekijk eens de veelgestelde vragen pagina of als je vraag er niet tussen staat, kun je altijd e-mailen of WhatsAppen.
Veelgestelde vragen