Background

Alle testen

Kies categorie

Preventief bloedonderzoek

Welke preventieve labonderzoeken bieden jullie aan?

Labplusarts biedt preventieve bloedonderzoeken zonder verwijzing aan. Dit betekent dat je bloed kunt laten testen zonder huisarts verwijzing. Hiermee ontlasten wij niet alleen de huisartsen, maar ook het zorgstelsel. Wij geloven dat je zelf grip mag hebben op je gezondheid en bieden daarom veel preventieve bloedonderzoeken aan. De meest gebruikte markers in bloed hebben wij onderverdeeld in groepen. Die kun je hiernaast aanklikken, zoals bloedonderzoek vitaminen of bloedonderzoek hormonen. Je kunt de bloedtesten ook gemakkelijk vinden door in het zoekbalk te typen. Dat is de snelste optie. Alle onderzoeken worden vervolgens uitgevoerd onder leiding van microbiologen en klinische chemici. Microbiologen zijn artsen gespecialiseerd in onder andere laboratorium bepalingen.

Naast preventieve bloedonderzoeken bieden wij ook andere soorten onderzoeken aan, zoals urine onderzoek en ontlastingsonderzoek voor de screening naar darmkanker.. Tenslotte kun je ook terecht voor een e-consult met een arts. Dit zijn artsen die gespecialiseerd zijn op verschillende gebieden.Ik wil een uitgebreid bloedonderzoek dat er niet tussen staat

Het kan voorkomen dat je een bloedtest wilt, die er niet tussen staat. Dat betekent niet altijd dat we deze niet aanbieden. Het kan zo zijn dat deze test nog niet in de lijst staat om verschillende redenen. Voor een preventief bloedonderzoek op maat stuur je het beste een e-mail of neem je contact op via de chat. Daarna bespreken wij de bepalingen met jou. Soms wordt een bepaling niet meer in Nederland uitgevoerd of is het gezien de lange doorlooptijd niet gunstig. We adviseren je dan over de beste methode.Wat gebeurt er nadat ik een preventief bloedonderzoek bestel?

Tijdens het bestelproces kies je allereerst een of meerdere onderzoeken. Daarna vul je jouw gegevens in en reken je af. We bieden verschillende manieren aan om af te rekenen. Vrijwel direct krijg je een e-mail met instructies hoe je naar een priklocatie kunt gaan. Nadat je bij een priklocatie bent geweest om bloed af te geven, kun je in de meeste gevallen jouw resultaten binnen een week verwachten. Sommige onderzoeken hebben een langere doorlooptijd, dit staat dan aangegeven op de onderzoekspagina. De uitslagen gaan gepaard met interpretatie of advies door een arts.


Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen of wil je advies bij de keuze van je preventieve bloedtest? Bekijk eens de veelgestelde vragen pagina of als je vraag er niet tussen staat, kun je altijd e-mailen of chatten.
Veelgestelde vragen