Medisch E-consult.

Wil je snel een afspraak met een arts? Wil je de wachtkamer overslaan? Boek een online medisch consult, ook in het weekend!

E-Consult Timer
Boek consult

Online medisch consult bij Labplusarts

E-Consult Timer
Flexibele tijden
Bij Labplusarts boek je jouw online medisch consult wanneer het jou uitkomt. Dit betekent dat we ook consulten voeren buiten kantoortijden, in de avond en in het weekend.
Flexibel medisch e-consult
Communicatie
De artsen binnen Labplusarts hebben verschillende specialismen. Daarnaast spreken ze vloeiend Engels, Nederlands, Pools en Dari.
Image

Voor wie is de online medisch consult?

Een online medisch consult is voor iedereen. Het gaat vooraf aan een gratis triage intake. Hierbij wordt jouw klacht in kaart gebracht en gekeken of het geschikt is voor een online consult. Wanneer je een ingreep nodig hebt, is het bijvoorbeeld beter om je uit te nodigen in onze praktijk in plaats van een online medisch consult.

Consultduur
Triage
Specialisten
Online huisarts
Geen huisarts?
Het kan zijn dat je een expat bent, een international student of gewoon zonder huisarts. Bij Labplusarts kun je terecht voor online medisch advies met artsen die jouw taal spreken.
Verzekering e-consult
Verzekering?
Als je geen huisarts hebt, dan kunnen de medische e-consult consult kosten gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar. Veel (internationale) zorgverzekeraars vergoeden daarnaast ook de kosten van een online consult met een specialist in een aanvullend pakket. Informeer bij je eigen verzekeraar.
Een online medisch consult consult is zeer geschikt om bloeduitslagen te bespreken of voor een second-opinion. Voor een beperkt aantal klachten bieden wij de online medisch consult ook aan. In de praktijk komt dit neer op niet-spoedeisende klachten. Na een reservering word je getriageerd. Dit houdt in dat een verpleegkundige of assistent jouw klacht uitvraagt en de ernst bepaald. Stel er is een fysieke behandeling nodig, zoals een ingreep, dan wordt je verzocht om naar de praktijk te komen. De triage of ook wel de intake genoemd is geheel kosteloos.
Een e-consult (online medisch consult) wordt steeds normaler. Voor de meeste hulpvragen is dit mogelijk, zoals een doorverwijzing, herhaalrecept of niet spoedeisende klachten. Ook voor verrichtingen is een e-consult goed, want zo voorkom je wachttijd en onnodig naar de arts gaan. Wil je bijvoorbeeld een ECG? Dan kun je direct de afspraak inplannen. Bij Labplusarts is dit allemaal mogelijk vanuit de comfort van jouw huis.
Jouw gezondheid staat voorop. Jouw patientgegevens worden opgeslagen op beveiligde servers waar geen privacy-gevoelige gegevens instaan. Alle artsen en specialisten zijn BIG-geregistreerd. Dit houdt in dat ze in Nederland bevoegd zijn om medische handelingen uit te voeren.
Een online medisch consult is eenvoudig te reserveren en duurt 15 minuten per patient.
Dit is afhankelijk van de specialist. De tarieven staan aangegeven bij de specialisten. Na een reservering betaal je nog niks. Pas na de intake word je gevraagd om te betalen, waarna het gesprek met de arts automatisch tot stand komt. Wil je na de intake toch niet verder? Dan hoef je dus niks te betalen.
Als je geen huisarts hebt, dan kunnen de medische e-consult consult kosten gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar. Je wordt dan ingeschreven bij de huisarts waar je een online consult mee aangaat. Veel (internationale) zorgverzekeraars vergoeden daarnaast ook de kosten van een online consult met een specialist in een aanvullend pakket. Informeer bij je eigen verzekeraar. Elke verzekeraar heeft andere voorwaarden.