Medisch E-consult.

Wil je snel een afspraak met een arts? Wil je de wachtkamer overslaan? Boek een online medisch consult, ook in het weekend! Een standaard e-consult kost €29,-

Online medisch consult bij Labplusarts

E-Consult Timer
Flexibele tijden
Bij Labplusarts boek je jouw online medisch consult wanneer het jou uitkomt. Dit betekent dat we ook consulten voeren buiten kantoortijden, in de avond en in het weekend.
Flexibel medisch e-consult
Communicatie
De artsen binnen Labplusarts hebben verschillende specialismen. Daarnaast spreken ze vloeiend Engels, Nederlands, Pools en Dari.
Image

Voor wie is de online medisch consult?

Een online medisch consult is voor iedereen. Het gaat vooraf aan een gratis triage intake. Hierbij wordt jouw klacht in kaart gebracht en gekeken of het geschikt is voor een online consult. Wanneer je een ingreep nodig hebt, is het bijvoorbeeld beter om je uit te nodigen in onze praktijk in plaats van een online medisch consult.

Consultduur
Triage
Specialisten
Online huisarts
Geen huisarts?
Het kan zijn dat je een expat bent, een international student of gewoon zonder huisarts. Bij Labplusarts kun je terecht voor online medisch advies met artsen die jouw taal spreken.
Verzekering e-consult
Verzekering?
Als je geen huisarts hebt, dan kunnen de medische e-consult consult kosten gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar. Veel (internationale) zorgverzekeraars vergoeden daarnaast ook de kosten van een online consult met een specialist in een aanvullend pakket. Informeer bij je eigen verzekeraar.
Een online medisch consult consult is zeer geschikt om bloeduitslagen te bespreken of voor een second-opinion. Voor een beperkt aantal klachten bieden wij de online medisch consult ook aan. In de praktijk komt dit neer op niet-spoedeisende klachten. Na een reservering word je getriageerd. Dit houdt in dat een verpleegkundige of assistent jouw klacht uitvraagt en de ernst bepaalt. Stel er is een fysieke behandeling nodig, zoals een ingreep, dan word je verzocht om naar de praktijk te komen. De triage of ook wel de intake genoemd is geheel kosteloos.
Een e-consult (online medisch consult) wordt steeds normaler. Voor de meeste hulpvragen is dit mogelijk, zoals een doorverwijzing, herhaalrecept of niet spoedeisende klachten. Ook voor noodzaak voor verrichtingen is een e-consult goed, want zo voorkom je wachttijd en kun je direct met de indicatie naar de arts. Wil je bijvoorbeeld een ECG? Dan kun je direct de afspraak inplannen. Bij Labplusarts is dit allemaal mogelijk vanuit de comfort van jouw huis.
Jouw gezondheid staat voorop. Jouw patientgegevens worden offline opgeslagen en krijgen een geheime sleutel. Deze sleutel wordt gelinkt aan jouw online gegevens. Zou er een datalek ontstaan, zijn jouw gegevens veilig. Alle artsen en specialisten zijn BIG-geregistreerd. Dit houdt in dat ze in Nederland bevoegd zijn om medische handelingen uit te voeren.
Een online medisch consult is eenvoudig te reserveren en duurt 15 minuten per patient. De arts belt jou op de afgesproken tijdstip en jullie zullen dan, afhankelijk van de klacht, beeldbellen of telefonisch het consult vervolgen. Voor een consult hoef jij dus niet thuis te zijn. Je kunt ook op je werk een consult aanvragen.
Dit is afhankelijk van de specialist. De tarieven staan aangegeven bij de specialisten. Meestal zijn de kosten €29 euro voor een korte consult en €79 voor een lange consult.
Als je geen huisarts hebt, dan kunnen de medische e-consult consult kosten meestal gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar, afhankelijk van je zorgverzekeraar en je aanvullende verzekering. Veel (internationale) zorgverzekeraars vergoeden daarnaast ook de kosten van een online consult met een specialist in een aanvullend pakket. Informeer bij je eigen verzekeraar. Elke verzekeraar heeft andere voorwaarden. Labplusarts bemiddelt niet met zorgverzekeraars.