Gratis e-consult intake. Eerste e-consult is gratis
Bekijk nu
bloed-testen-op-vitaminetekort

Bloed testen op vitaminetekort

Vitaminetekort?

Voorkomen is beter dan genezen. Preventie heeft als doel om de gezondheid te bevorderen en te beschermen. Hieronder valt ook dat mensen optimaal functioneren, zowel mentaal, fysiek alsook sociaal. De kwaliteit van leven staat hierbij centraal. Dit is de gehanteerde definitie van de wereldgezondheidsorganisatie WHO.

Met preventie in ons achterhoofd bieden we daarom vanaf nu bloedtesten op verschillende vitaminen aan. Een bloedonderzoek (serologische test) naar vitaminetekort kan veel klachten voorkomen.

Vitamine D tekort bloedonderzoek

Een vitamine D tekort geeft klachten zoals moeheid en futloosheid. Vitamine D zorgt namelijk voor opbouw van stoffen in het zenuwstelsel. Daarnaast zorgt het samen met calcium voor sterke botten. Een vitamine D tekort kun je laten testen door langs te komen op een van onze priklocaties. Je ontvangt de uitslag binnen 24 uur inclusief advies en interpretatie van de uitslagen door een huisarts. Zo laat je snel en makkelijk je bloed testen op vitaminetekort. Klik hier om naar de vitamine D bloedonderzoek te gaan.

Vitamine B12 tekort bloedonderzoek

Een vitamine B12 tekort komt vaak voor. Je krijgt dan diverse klachten zoals tintelingen en jezelf niet lekker in je vel voelen. Je voelt je moe en hebt weinig energie, terwijl je wel goed hebt geslapen. Ook een vitamine B12 tekort kun je makkelijk laten testen door langs te komen op een van onze priklocaties. Wij kunnen ook langskomen bij jou op locatie (dit geldt in bepaalde postcodes). Liever dat wij langskomen op het werk? Dat is ook mogelijk. Daarvoor moet je wel een telefonische afspraak maken. De uitslag van je vitamine bloedonderzoek ontvang je binnen 24 uur met advies. Dus vermoed jij een vitaminetekort en wil je bloed laten testen? Klik hier om gelijk naar de vitamine B12 bloedonderzoek te gaan.

Compleet vitaminetekort bloedtest pakket

Wil je naast vitamine B12 en vitamine D ook andere mogelijke vitamine tekorten testen? Wij hebben een speciaal pakket waar we de meest voorkomende vitamine tekorten onderzoeken in het bloed. Het gaat hierbij om vitamine D, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B6, vitamine B12, foliumzuur (B11) en vitamine H.

Vitaminetekort en nu?

Je hebt bloed laten testen op vitaminetekort. Daaruit is naar voren gekomen dat je inderdaad een vitaminetekort hebt voor een of meerdere vitaminen. Wat nu? Hoeveel vitamine D kun je suppleren? Hoeveel eenheden extra vitamine B12 moet je gebruiken? Vitamine supplementen hebben een bepaalde dosering, maar jij wilt weten wat voor jou de beste dosering is. Hier komt onze huisarts bij kijken. De huisarts interpreteert niet alleen de uitslag van jouw bloedtest, maar geeft ook aan wat er nu gedaan moet worden. Dat is ideaal.

Meer artikelen

blog.5.image

Gastblog: Hoe kom je uit een depressie?

In deze gastblog vertelt René Jansen (MindCure) over depressie en zijn diensten als coach en therapeut. Labplusarts is niet verantwoordelijk voor de (medische) inhoud van de tekst. Labplusarts biedt wel bloedonderzoeken aan om naar bepaalde oorzaken van depressie te zoeken, denk aan schildklieraandoeningen, vitaminetekorten of andere ziektes zoals Lyme die depressieve klachten kunnen geven.

Lees verder
blog.5.image

Groente en fruit

Fruit en groente zijn belangrijke componenten van een gezond dieet. Voldoende inname kan belangrijke ziektes zoals cardiovasculaire ziekten en kanker voorkomen en verminderen. Ongeveer 1.7 miljoen (2.8%) van alle doden wereldwijd zijn gerelateerd aan onvoldoende consumptie van groente en fruit

Lees verder
blog.5.image

Gastblog

Heb je een passie voor gezondheid, preventief medisch onderzoek of ben je een schrijftalent die anderen graag helpt bij hun gezonde leefstijl? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Lees verder
blog.5.image

Vermoeidheid

Vermoeidheid is een klacht die veel voorkomt en waar de niet zo snel een vinger op te leggen is. Moeheid heeft namelijk veel oorzaken en het is belangrijk om deze oorzaken in kaart te brengen. Bij labplusarts gaan we verder dan alleen bloedonderzoek.

Lees verder
blog.5.image

Bloedtest

Wanneer iemand zich met vage klachten presenteert, vraagt dit om nader onderzoek. Het meest simpele is de bloedtest. Met een bloedtest kun je onder andere vitamine tekorten en mineralen tekorten opsporen. Maar veel meer is mogelijk.

Lees verder
Icon