Bloed testen op vitaminetekort

Bloedonderzoek labplusarts
Geschreven door Labplusarts
Op 17th July 2020

Een bloedtest is een makkelijke en gebruikelijke manier om een vitaminetekort vast te stellen. Met behulp van een vitamine bloedonderzoek kun je onder andere ontdekken of je supplementen nodig hebt of aanpassingen nodig hebt in je dieet. In deze blog vertellen we je alles over de verschillende bloedonderzoeken naar vitamines.

Vitaminetekort?

Voorkomen is beter dan genezen. Preventie heeft als doel om de gezondheid te bevorderen en te beschermen. Hieronder valt ook dat mensen optimaal functioneren, zowel mentaal, fysiek alsook sociaal. De kwaliteit van leven staat hierbij centraal. Dit is de gehanteerde definitie van de wereldgezondheidsorganisatie WHO.

Met preventie in ons achterhoofd bieden we daarom vanaf nu bloedtesten op verschillende vitaminen aan. Een bloedonderzoek (serologische test) naar vitaminetekort kan veel klachten voorkomen.

Vitamine D tekort bloedonderzoek

Een vitamine D tekort geeft klachten zoals moeheid en futloosheid. Vitamine D zorgt namelijk voor opbouw van stoffen in het zenuwstelsel. Daarnaast zorgt het samen met calcium voor sterke botten. Een vitamine D tekort kun je laten testen door langs te komen op een van onze priklocaties. Je ontvangt de uitslag binnen 24 uur inclusief advies en interpretatie van de uitslagen door een huisarts. Zo laat je snel en makkelijk je bloed testen op vitaminetekort. Vitamine D Bloedonderzoek

Vitamine B12 tekort bloedonderzoek

Een vitamine B12 tekort komt vaak voor. Je krijgt dan diverse klachten zoals tintelingen en jezelf niet lekker in je vel voelen. Je voelt je moe en hebt weinig energie, terwijl je wel goed hebt geslapen. Ook een vitamine B12 tekort kun je makkelijk laten testen door langs te komen op een van onze priklocaties. Wij kunnen ook langskomen bij jou op locatie (dit geldt in bepaalde postcodes). Liever dat wij langskomen op het werk? Dat is ook mogelijk. Daarvoor moet je wel een telefonische afspraak maken. De uitslag van je vitamine bloedonderzoek ontvang je binnen 24 uur met advies. Vermoed jij een vitaminetekort en wil je bloed laten testen? Vitamine B12 bloedonderzoek

Compleet vitaminetekort bloedtest pakket

Wil je naast vitamine B12 en vitamine D ook andere mogelijke vitamine tekorten testen? Wij hebben een speciaal pakket waar we de meest voorkomende vitamine tekorten onderzoeken in het bloed. Het gaat hierbij om vitamine D, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B6, vitamine B12, foliumzuur (B11) en vitamine H.


Vitaminetekort en nu?

Je hebt bloed laten testen op vitaminetekort. Daaruit is naar voren gekomen dat je inderdaad een vitaminetekort hebt voor een of meerdere vitaminen. Wat nu? Hoeveel vitamine D kun je suppleren? Hoeveel eenheden extra vitamine B12 moet je gebruiken? Vitamine supplementen hebben een bepaalde dosering, maar jij wilt weten wat voor jou de beste dosering is. Hier komt onze huisarts bij kijken. De huisarts interpreteert niet alleen de uitslag van jouw bloedtest, maar geeft ook aan wat er nu gedaan moet worden. Zo hoef je je nergens zorgen om te maken.

Vergelijkbare artikelen
Kreatine, Kreatinine en Nierfunctie: Een Eenvoudige Gids
In dit artikel verkennen we de essentiƫle balans ...
Het Keto Dieet: Een Overzicht van Voordelen en Overwegingen
Het ketogeen dieet is een voedingsplan dat zich ri...
Diepgaand Inzicht in Chlamydia: Een Veelvoorkomende SOA
In deze blog verkennen we de subtiele symptomen, e...
Is een zelftest betrouwbaar?
We willen benadrukken dat veneuze bloedafname door...
Alle bloedonderzoeken