Background

CBR Rijvaardigheidsonderzoek

Kosten overzicht

Icon For Select
CBR Alcohol Bloedonderzoek
Een CBR alcoholtest ofwel CDT bloedonderzoek bestaat uit CDT en een gamma-GT bepaling. De kosten vind je op de productpagina.
Icon For Select
CBR Cannabisonderzoek
Een CBR cannabisonderzoek ofwel THC-COOH bloedonderzoek kan niet overal gedaan worden. De kosten vind je op de productpagina.
Icon For Select
CBR Urine Drugsscreening
Een CBR urine drugsscreening is om te kijken welke drugs er in de urine gedetecteerd worden. Een urinepotje kun je op de priklocatie ophalen. De kosten vind je op de productpagina.
Icon For Select
Bevestigingstest urine
Bij een positieve urinescreening wordt een confirmatietest (€107) uitgevoerd. Je krijgt een betaallink per e-mail mocht een bevestigingstest nodig zijn.

Veelgestelde vragen

Nadat uw psychiater u heeft verwezen, moet u binnen 5 werkdagen het onderzoek bestellen en bloed geprikt hebben / urine ingeleverd hebben. Indien dit langer duurt, komen de uitslagen niet op tijd bij uw psychiater aan. De kans bestaat dat u de keuring opnieuw moet doen.
Het komt zelden voor dat een e-mail niet aankomt. Alle verstuurde e-mails worden bijgehouden door een externe partij en niet aangekomen e-mails worden gerapporteerd. Zo kunnen we controleren als een e-mail niet aankomt. Je ontvangt dan een SMS met de verwijzingscode. Deze code kun je op de priklocatie tonen.
Na ontvangst van de complete laboratoriumuitslagen (doorgaans 2 a 3 weken na afname) en nadat het gesprek bij de psychiater heeft plaatsgevonden, duurt het doorgaans ongeveer vier weken voordat uw rapportage in conceptvorm gereed is. Dan ontvangt u vanzelf bericht van Rijbewijsbelang. Het heeft daarom geen zin om ons te mailen of bellen met vragen over de uitslag.
U kunt dan e-mailen naar het algemene e-mail adres. Zie de contact pagina voor onze e-mail adres.
Enkele locaties zijn in het weekend open. Den Haag is in het weekend open. Vanaf 2023 zal Amsterdam beperkt in het weekend open zijn.
In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk dat een onderzoeker bij u thuis komt om bloed en/of urine af te nemen. Urine afname gaat onder toezicht. Voor deze thuisprikservice betaalt u extra, afhankelijk van uw locatie. De kosten bedragen 0,42 cent per km, gerekend vanaf Arnhem voor een enkele reis.
De uitslagen van het bloedonderzoek en/of urineonderzoek komen dan misschien te laat aan bij uw psychiater. Uw keuringsrapport kan dan mogelijk niet goed opgesteld worden. Dit leidt doorgaans tot een negatief oordeel. Zijn er zwaarwegende redenen waarom u niet binnen de gestelde termijn het onderzoek kunt laten verrichten? Stel Labplusarts hiervan TIJDIG op de hoogte.