Compleet bloedonderzoek voor hormonen


Cortisol

Cortisol, ook bekend als het 'stresshormoon', wordt geproduceerd in de bijnieren en speelt een belangrijke rol bij stress. Het helpt om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden, ontstekingen te verminderen en beïnvloedt de energieverdeling in het lichaam. Wanneer jouw cortisolniveaus niet in balans zijn, kan dit duiden op problemen met de bijnieren of een aandoening zoals het syndroom van Cushing. Met onze cortisoltest meten we het cortisolgehalte in jouw bloed. Deze test is handig om inzicht te krijgen in hoe jouw lichaam reageert op stress en voor het monitoren van jouw algehele gezondheid. Vooral als je last hebt van vermoeidheid, gewichtsveranderingen of stemmingswisselingen, kan de uitslag jou en jouw arts helpen de juiste benadering voor jouw gezondheid te bepalen.

Meer Info

Schildklier(Thyroid)

De schildklier, die essentieel is voor de stofwisseling, groei en ontwikkeling, bevindt zich in jouw hals. Deze klier produceert hormonen zoals thyroxine (T4) en triiodothyronine (T3), die de stofwisseling reguleren. Onze schildkliertest meet de niveaus van deze hormonen om de werking van jouw schildklier te evalueren.

Aandoeningen zoals hypothyreoïdie (trage schildklierwerking) of hyperthyreoïdie (snelle schildklierwerking) kunnen variëren in symptomen zoals vermoeidheid en gewichtsveranderingen. Deze test is belangrijk als er vermoedens zijn van schildklierproblemen.

Meer Info

Zwangerschapstest (hCG)

De hCG-test kijkt naar het hCG-hormoon in jouw bloed om vast te stellen of je zwanger bent. Dit hormoon stijgt na bevruchting.

Hierdoor weet je snel en zeker of je zwanger bent met deze test. De test controleert ook of alles goed gaat aan het begin van jouw zwangerschap.
Deze test is handig als je denkt dat je zwanger bent en dit snel wilt weten.

Meer Info

Hormonentest voor Mannen

De test voor mannelijke hormonen meet voornamelijk testosteron, wat essentieel is voor de gezondheid van mannen. Testosteron beïnvloedt zaken als seksualiteit, vruchtbaarheid, spieren, botten en stemming.

Als er te veel of te weinig testosteron is, kan dit problemen veroorzaken, zoals verminderd libido, vermoeidheid of verzwakte spieren. Deze test helpt mannen die veranderingen opmerken in hun lichaam of welzijn, waardoor ze inzicht krijgen in hun gezondheid en actie kunnen ondernemen bij problemen.

Meer Info

Hormonentest voor Vrouwen

De hormonentest voor vrouwen meet belangrijke hormonen zoals oestrogeen, progesteron en testosteron. Deze hormonen zijn cruciaal voor de gezondheid en het welzijn van vrouwen. Een disbalans kan leiden tot problemen met de menstruatie, vruchtbaarheid, stemming en menopauze. Deze test is nuttig voor vrouwen die symptomen van hormonale disbalans ervaren of meer willen weten over hun hormonale gezondheid.

Meer Info

IVF (In Vitro Fertilisatie) Bloedonderzoek

Het IVF-bloedonderzoek is essentieel in het proces van in vitro fertilisatie. Dit onderzoek meet de hormoonniveaus, zoals oestrogeen en progesteron, die bepalend zijn voor het juiste moment van eicelwinning en embryo-overdracht. Deze hormonen zijn belangrijk voor de stimulatie van de eierstokken en de voorbereiding van de baarmoeder op implantatie. Het is een cruciale test voor koppels die een IVF-behandeling ondergaan, omdat het de kansen op een succesvolle behandeling vergroot. Regelmatige controle van hormoonniveaus tijdens het IVF-traject biedt inzichten die helpen bij het optimaliseren van de behandeling en het verbeteren van de slagingskansen.

Meer Info

Kreatinine

Kreatinine, een afvalproduct van spieren, wordt door de nieren gefilterd en via urine uitgescheiden. De kreatininetest meet het kreatininegehalte in het bloed, een cruciale indicator voor de nierfunctie. Verhoogde kreatinineniveaus kunnen duiden op nierbeschadiging of verminderde nierfunctie. Onze test is essentieel voor het vroegtijdig opsporen van nierproblemen, vooral aanbevolen voor mensen met risicofactoren zoals diabetes of hoge bloeddruk.

Meer Info

Prolactine

Prolactine, bekend vanwege zijn rol in melkproductie na de bevalling, wordt aangemaakt in de hypofyse. Het is ook belangrijk voor vruchtbaarheid en het immuunsysteem. Afwijkende prolactineniveaus kunnen duiden op problemen met de hypofyse of schildklier. Onze prolactinetest meet het niveau van dit hormoon en helpt bij het opsporen van problemen met de menstruatie, vruchtbaarheid of seksuele gezondheid. Deze test is erg nuttig voor vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen of onregelmatige menstruatie, en voor mannen die tekenen hebben van een laag testosteronniveau.

Meer Info

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen of wil je advies bij de keuze van je preventieve bloedtest? Bekijk eens de veelgestelde vragen pagina of als je vraag er niet tussen staat, kun je altijd e-mailen of chatten.
Veelgestelde vragen