Background

Veelgestelde vragen

Bloedonderzoeken & Labwaarden

Antwoorden met betrekking tot bloedtesten die je kunt bestellen

Wij hebben de bloedonderzoeken gegroepeerd in pakketten die het beste aansluiten bij een diagnose. Bijvoorbeeld, als we de Hb (hemoglobine) waarde voor bloedarmoede (anemie) bepalen, dan horen we ook de MCV (mean corposcular volume) waarde te bepalen. <br><br>Bloedarmoede kan door ijzergebrek komen, maar bijvoorbeeld ook een andere oorzaak hebben. Als een bepaling waar u naar op zoek bent niet voorkomt in een pakket, kun u een bericht sturen naar de assistent via WhatsApp of e-mail. De assistent zal dan een aangepaste bepaling kunnen aanvragen voor u of een bepaling toevoegen aan uw bloedtest.
Je kunt meerdere bloedonderzoeken tegelijk bestellen. Dit is zelfs aan te raden, omdat je alles in één keer hebt gehad en relatief minder bloed hoeft te geven.
De bestelling kunt u annuleren tot u de e-mail van Zorgdomein hebt ontvangen. Binnen 24 uur ontvangt u deze. U krijgt dan het volledige bedrag min de transactiekosten terug (max. 10 euro). Nadat u de e-mail van Zorgdomein hebt ontvangen, kunnen wij de bestelling niet meer annuleren. Let op, bij het annuleren van een Rijbewijskeuring krijgt u ongeacht de verwijzing de kosten terug, min de transactiekosten van maximaal 25 euro.
In dat geval krijg je een restitutie. Stuur hiervoor een e-mail om dit aan te geven.
Een bloedtest wordt verschillend geïnterpreteerd op basis van uw geslacht en leeftijd. Hier vragen we altijd naar. Volgens Nederlandse wetgeving moeten wij daarnaast de BSN nummer opvragen. Daarom hebben wij uw correcte achternaam nodig. Deze moeten juist en volledig ingevuld worden bij de bestelling.

Iedere werknemer bij Labplusarts is onderworpen aan het medisch beroepsgeheim. Zij mogen aan niemand behalve u de gegevens verstrekken. Uw resultaten in de Portal bevinden zich achter een versleutelde verbinding.
Bloedonderzoek via de huisarts gaat van je eigen risico af. Je betaalt er dus tot je eigen risico voor. Om de zorgkosten voor iedereen laag te houden doet de zorgverzekeraar concessies. Zo wordt er niet breed getest en gaat het in stapjes waardoor je tijd (en gezondheid) kwijt bent. Maar op financieel gebied ben je goedkoper uit.

Bloedprikken & Priklocaties

Voor vragen over de priklocaties en bloedprikken op locatie

Voor het bloedprikken verschillen de openingstijden per locatie. Op de pagina Priklocaties kunt u de openingstijden vinden. Sommige priklocaties zijn in het weekend open.
Wij werken samen met onder andere de infrastructuur van Stichting Huisartsen Laboratorium. Uw bloed gaat na het prikken altijd naar geaccrediteerde laboratoria om geanalyseerd te worden.
Bij steeds meer priklocaties kunt u gewoon binnenlopen. Sommige priklocaties werken uitsluitend op afspraak om lange wachtrijen te voorkomen. Een afspraak maakt u gemakkelijk via uw Portal.
Nee. Dit geldt niet voor elke bloedtest. Als dit wel het geval is, kunt u dit terug vinden onder het kopje -Bijzonderheden- op de pagina van de bloedtest.
De meeste bloeduitslagen zijn binnen 48 uur bekend. Echter, sommige bepalingen duren wat langer, bijvoorbeeld omdat er gekweekt moet worden. Bepalingen die langer duren, staan op de desbetreffende pagina aangegeven.
Bij de priklocatie vragen ze om een Zorgdomein formulier. Dit heeft u ontvangen via e-mail. Neem ook uw ID bewijs mee om fraude te voorkomen.

Gezondheid & Resultaten

Voor vragen over uw gezondheid en de resultaten van uw preventieve labonderzoek

Alle bloedonderzoeken en labonderzoeken worden voorzien van interpretatie en/of advies door een ervaren arts. Mochten de uitslagen dusdanig afwijkend zijn, wordt u altijd even gebeld.
Ja dit kan. Hiervoor kunt u een e-consult aanvragen en vervolgens zullen wij uw consult koppelen aan de arts die uw bloedwaarde heeft verslagen
Zeker. U krijgt concrete stappen om uw gezondheid te verbeteren. Preventie is het allerbelangrijkste wanneer het aankomt op uw gezondheid. Voorkomen is beter dan genezen. Helaas is een niet-moderne zorgsysteem gericht op achteraf behandelen. Uw gezondheid heeft u zelf in uw hand!