Gratis e-consult intake. Eerste e-consult is gratis
Bekijk nu
Background

Veelgestelde vragen

Bloedonderzoeken & Labwaarden

Voor vragen over de bloedonderzoeken die je op LabPlusArts kunt bestellen

Wij hebben de bloedonderzoeken gegroepeerd in pakketten die het beste aansluiten bij een diagnose. Bijvoorbeeld, als we de Hb (hemoglobine) waarde bepalen voor bloedarmoede (anemie), dan moeten we ook altijd de MCV (mean corposcular volume) waarde bepalen om te kijken wat voor bloedarmoede het dan is.

Bloedarmoede kan door ijzergebrek komen, maar bijvoorbeeld ook een andere oorzaak hebben. Als een bepaling waar jij naar op zoek bent niet voorkomt in een pakket, kun je een bericht sturen naar de assistent via WhatsApp. De assistent zal dan een aangepaste bepaling kunnen aanvragen voor je.
Je kunt meerdere bloedonderzoeken tegelijk bestellen. Dit is zelfs aan te raden, omdat je alles in één keer hebt gehad en relatief minder bloed hoeft te geven.
Je hebt een bloedtest besteld en betaald. Achter de schermen wordt er vrijwel direct een unieke aanvraag naar de prikpost verstuurd. Deze kunnen wij niet meer terughalen of aanpassen. De bestelling is definitief en kan helaas niet meer geannuleerd worden.
Je hebt een e-consult met een specialist, zoals een huisarts of dermatoloog besteld. In de e-mail die je ontvangt staat alle informatie over het verdere beloop. Het gaat zo:

1. Je hebt de bestelling afgerond en je voorkeursdag en tijd aangegeven
2. Binnen 24 uur stuurt de virtuele assistent jou een bericht via WhatsApp / SMS voor het plannen danwel bevestigen van een afspraak
3. Je kunt zelf ook een WhatsApp-bericht sturen naar de virtuele assistent voor het maken van een afspraak. In dit bericht geef je simpelweg aan wanneer je de e-consult wilt. Dit kan gedurende de dag, in de avond of in het weekend.
4. Je bevestigt de afspraak en de specialist belt via FaceTime of WhatsApp Video. Deze verbindingen zijn versleuteld.
5. In principe kun je een afspraak krijgen binnen 24 uur na boeking.
Een aantal zaken zijn belangrijk bij de interpretatie van een labonderzoek. De bloedtest wordt verschillend geïnterpreteerd op basis van je geslacht en leeftijd. Hier vragen we altijd naar, maar je bent niet verplicht deze in te vullen. Bij onderzoeken die je anoniem wenst te doen, kun je "dummy"-gegevens opgeven. Dit houdt in dat je niet bestaande gegevens gebruikt.

Iedere werknemer bij LabPlusArts is onderworpen aan het medisch beroepsgeheim. Zij mogen aan niemand behalve jou de gegevens verstrekken. Jouw resultaten in de Portal bevinden zich achter een versleutelde verbinding.
Bloedonderzoek via de huisarts gaat van je eigen risico af. Je betaalt er dus tot je eigen risico voor. Om de zorgkosten voor iedereen laag te houden doet de zorgverzekeraar concessies. Zo wordt er niet breed getest en gaat het in stapjes waardoor je tijd (en gezondheid) kwijt bent.

Bijvoorbeeld, bij de huisarts wordt T4 (schildklier) pas geprikt als de TSH (schildklierhormoon) afwijkend is. Je moet vervolgens weer een afspraak maken etc. LabPlusArts test in één keer en hoeft geen rekening te houden met de kwaliteitsverminderende beperkingen die zorgverzekeraars opstellen.

Bloedprikken & Priklocaties

Voor vragen over de priklocaties en bloedprikken op locatie

Voor het bloedprikken verschillen de openingstijden per locatie. Op de pagina Priklocaties kunt je de actuele openingstijden vinden. Meestal zijn de priklocaties open van 08:00 uur tot 12:00 uur.
Wij werken samen met de Star SHL lab infrastructuur. Jouw bloed gaat na het prikken naar hun gekwalificeerde en geaccrediteerde laboratoria om verwerkt te worden. De uitslag en interpretatie kun je vervolgens in Mijn Portal vinden.
Bij steeds meer priklocaties kun je gewoon binnenlopen. Echter, om drukte te voorkomen tijdens de corona pandemie is het beter als je een afspraak maakt. Sommige priklocaties werken uitsluitend op afspraken. De afspraak maak je gemakkelijk en snel via de link in de bevestigingsmail of op de Priklocatie pagina.
Nee. Dit geldt niet voor elke bloedtest. Als dit wel het geval is, kun je dit terug vinden in de 'Bijzonderheden' sectie op de pagina van de bloedtest.
De meeste bloeduitslagen zijn binnen 24 uur bekend. Echter, sommige bepalingen duren wat langer, omdat het bloed gekweekt moet worden. Dit staat dan aangegeven bij het desbetreffende onderzoek.
Nee. Wij proberen alles zo digitaal mogelijk te doen om de kans op fouten te verkleinen en het proces snel te laten zijn. Wel moet je jouw ID bewijs meenemen om fraude te voorkomen.

Gezondheid & Resultaten

Voor vragen over uw gezondheid en de resultaten van uw preventieve labonderzoek

Alle bloedonderzoeken en alle labwaarden worden voorzien van interpretatie en advies door een ervaren huisarts. De huisarts interpreteert labuitslagen dagelijks in zijn of haar praktijk. Aan de hand van het advies van de huisarts kun je worden uitgenodigd voor een consult. Dit kun je doen bij je eigen huisarts of in de praktijk van de huisarts die jouw waarden heeft beoordeeld.
Ja dit kan. Hiervoor kun je een e-consult aanvragen en we zullen jouw consult koppelen aan de huisarts die jouw bloedwaarde heeft geïnterpreteerd.
Zeker. Je krijgt altijd concrete stappen om je gezondheid te verbeteren. Preventie is het allerbelangrijkste wanneer het aankomt op je gezondheid. Voorkomen is beter dan genezen. Helaas is het zorgsysteem anno nu gericht op achteraf behandelen.

Je gezondheid, die heb je in eigen hand!
Icon