Background

Veelgestelde vragen

Bloedonderzoeken & Labwaarden

Voor vragen over de bloedonderzoeken die je op LabPlusArts kunt bestellen

Wij hebben de bloedonderzoeken gegroepeerd in pakketten die het beste aansluiten bij een diagnose. Bijvoorbeeld, als we de Hb (hemoglobine) waarde bepalen voor bloedarmoede (anemie), dan moeten we ook altijd de MCV (mean corposcular volume) waarde bepalen.

Bloedarmoede kan door ijzergebrek komen, maar bijvoorbeeld ook een andere oorzaak hebben. Als een bepaling waar jij naar op zoek bent niet voorkomt in een pakket, kun je een bericht sturen naar de assistent via WhatsApp of e-mail. De assistent zal dan een aangepaste bepaling kunnen aanvragen voor je of een bepaling toevoegen aan je bloedtest.
Je kunt meerdere bloedonderzoeken tegelijk bestellen. Dit is zelfs aan te raden, omdat je alles in één keer hebt gehad en relatief minder bloed hoeft te geven.
Je hebt een bloedtest besteld en betaald. Achter de schermen wordt er vrijwel direct een unieke aanvraag naar de prikpost verstuurd. Binnen 24 uur ontvang jij een PDF. Tot je deze PDF niet hebt ontvangen, kun je de bestelling annuleren. Je krijgt het volledige bedrag min de transactiekosten terug. De transactiekosten zijn maximaal 10 euro. Nadat je een PDF hebt ontvangen, kunnen wij de bestelling helaas niet meer annuleren.
Je hebt een e-consult met een specialist, zoals een huisarts of dermatoloog besteld. In de e-mail die je ontvangt staat alle informatie over het verdere beloop. In principe word je gebeld voor een intake, waarna de e-consult begint.
Een aantal zaken zijn belangrijk bij de interpretatie van een labonderzoek. De bloedtest wordt verschillend geïnterpreteerd op basis van je geslacht en leeftijd. Hier vragen we altijd naar. Volgens Nederlandse wetgeving moeten wij jouw BSN nummer opvragen. Daarom hebben wij jouw gegevens nodig. Deze moeten juist en volledig ingevuld worden bij de bestelling.

Iedere werknemer bij Labplusarts is onderworpen aan het medisch beroepsgeheim. Zij mogen aan niemand behalve jou de gegevens verstrekken. Jouw resultaten in de Portal bevinden zich achter een versleutelde verbinding.
Bloedonderzoek via de huisarts gaat van je eigen risico af. Je betaalt er dus tot je eigen risico voor. Om de zorgkosten voor iedereen laag te houden doet de zorgverzekeraar concessies. Zo wordt er niet breed getest en gaat het in stapjes waardoor je tijd (en gezondheid) kwijt bent.

Bloedprikken & Priklocaties

Voor vragen over de priklocaties en bloedprikken op locatie

Voor het bloedprikken verschillen de openingstijden per locatie. Op de pagina Priklocaties kun je de actuele openingstijden vinden. Meestal zijn de priklocaties open van 08:00 uur tot 12:00 uur. Sommige priklocaties zijn open tot 17:00 uur. Liever in het weekend of thuis geprikt worden? Neem contact op alvorens een bestelling te plaatsen.
Wij werken samen met de infrastructuur van Stichting Huisartsen Laboratorium. Jouw bloed gaat na het prikken naar hun gekwalificeerde en geaccrediteerde laboratoria om verwerkt te worden. De uitslag en interpretatie kun je vervolgens in Mijn Portal vinden.
Bij steeds meer priklocaties kun je gewoon binnenlopen. Echter, om drukte te voorkomen tijdens de corona pandemie is het beter als je een afspraak maakt. Sommige priklocaties werken uitsluitend op afspraken. De afspraak maak je gemakkelijk via Mijn Portal.
Nee. Dit geldt niet voor elke bloedtest. Als dit wel het geval is, kun je dit terug vinden in de 'Bijzonderheden' sectie op de pagina van de bloedtest.
De meeste bloeduitslagen zijn binnen 24 uur bekend. Echter, sommige bepalingen duren wat langer, bijvoorbeeld omdat er gekweekt moet worden. Bepalingen die langer duren, staan op de desbetreffende pagina aangegeven.
Bij de priklocatie vragen ze om een Zorgdomein formulier. Dit heb je van ons ontvangen via e-mail. Wij proberen alles zo digitaal mogelijk te sturen om de kans op fouten te verkleinen en het proces snel te laten zijn. Neem ook jouw ID bewijs mee om fraude te voorkomen.

Gezondheid & Resultaten

Voor vragen over uw gezondheid en de resultaten van uw preventieve labonderzoek

Alle bloedonderzoeken en alle labwaarden worden voorzien van interpretatie en advies door een ervaren huisarts. De huisarts interpreteert labuitslagen dagelijks in zijn of haar praktijk. Aan de hand van het advies van de huisarts kun je worden uitgenodigd voor een consult. Dit kun je doen bij je eigen huisarts of in de praktijk van de huisarts die jouw waarden heeft beoordeeld.
Ja dit kan. Hiervoor kun je een e-consult aanvragen en we zullen jouw consult koppelen aan de huisarts die jouw bloedwaarde heeft geïnterpreteerd.
Zeker. Je krijgt altijd concrete stappen om je gezondheid te verbeteren. Preventie is het allerbelangrijkste wanneer het aankomt op je gezondheid. Voorkomen is beter dan genezen. Helaas is het zorgsysteem anno nu gericht op achteraf behandelen.

Je gezondheid, die heb je in eigen hand!