Bloed- en urineonderzoek voor Drugs & Alcohol: belangrijke tests voor het detecteren van substantiegebruik

Bloed- en urineonderzoeken voor drugs en alcohol zijn cruciaal voor het identificeren van het gebruik van verschillende stoffen in het lichaam. Deze tests spelen een essentiƫle rol bij het vaststellen van mogelijke drugsmisbruik of overmatig alcoholgebruik, waardoor passende interventies en behandelingen kunnen worden ingezet.

Algemene en specifieke tests voor Drugs & Alcohol

Het 'Bloed- en Urineonderzoek voor Drugs & Alcohol' omvat een reeks tests die gericht zijn op het detecteren van verschillende soorten stoffen in het lichaam. Dit omvat onder andere CDT Alcohol, een marker voor chronisch alcoholgebruik, en THC-COOH, wat aangeeft of iemand recent cannabis heeft gebruikt. Daarnaast worden specifieke drugs en hun metabolieten getest, waaronder 3MMC, Ketamine, Phenibut, LSD, Psilocybine, Amfetamine, Cocaine, Methadon, Opiaten, Benzodiazepine en GHB. Deze tests zijn ontworpen om een breed scala aan verdovende middelen en psychoactieve stoffen te detecteren.

Aanvullende tests voor uitgebreide evaluatie van stofgebruik

Naast de standaard tests voor drugs en alcohol kunnen aanvullende tests worden uitgevoerd om specifieke stoffen te identificeren of om de concentraties van bepaalde stoffen nauwkeuriger te meten. Dit kan bijvoorbeeld het testen van verschillende opiaatmetabolieten omvatten om het gebruik van specifieke opiaten te bevestigen.

Het uitvoeren van regelmatige bloed- en urineonderzoeken

Is van vitaal belang, vooral in situaties waarin misbruik van deze stoffen een risico vormt voor de gezondheid of veiligheid van een individu. Deze tests helpen bij het vaststellen van stofgebruik, waardoor passende interventies kunnen worden ingezet om de gezondheid en het welzijn van individuen te beschermen.

Hoe werkt een bloed- en urineonderzoek?

Je kan op deze pagina het onderzoek kiezen die bij jou past. Bloed voor deze test wordt afgenomen via een standaard bloedafnameprocedure, waarbij een ader in de arm wordt geprikt. Daardoor is het bloed aanwezig voor analyse in ons laboratorium. Voor het urineonderzoek zal je tijdens de afspraak verzocht worden te plassen in een flacon. Je kunt tijdens het bestelproces op onze website een locatie kiezen en een afspraak maken voor de afname. Het medisch team van Labplusarts zal de resultaten van het laboratoriumonderzoek analyseren. Indien nodig zullen zij aanbevelingen doen voor verdere behandeling.Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen of wil je advies bij de keuze van je preventieve bloedtest? Bekijk eens de veelgestelde vragen pagina of als je vraag er niet tussen staat, kun je altijd e-mailen of chatten.
Veelgestelde vragen