Hormonen man

Bepalingen: Vrije testosteron, Testosteron, SHBG, Kreatinine, eGFR

Waarom deze test?

Het bloedonderzoek Hormonen Man is van belang voor het beoordelen van het hormonale evenwicht bij mannen en het identificeren van eventuele hormonale onevenwichtigheden. Deze uitgebreide test biedt inzicht in verschillende aspecten van de mannelijke hormoonhuishouding, waaronder testosteron. Deze testosteron bloedtest kan helpen bij het diagnosticeren van aandoeningen zoals hypogonadisme, waarbij de testes niet voldoende testosteron produceren, en kan ook wijzen op andere gezondheidsproblemen zoals nieraandoeningen.

Wat wordt er getest?

Het bloedonderzoek meet verschillende hormonen en stoffen. Vrije testosteron is het mannelijke hormoon en speelt een cruciale rol bij de ontwikkeling en het behoud van mannelijke kenmerken zoals de lage stem, spiermassa, groei van de penis, libido en algemeen welzijn. Door testosteron te meten, kan worden bepaald of er sprake is van een tekort of overschot aan dit hormoon, wat verschillende gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Hoe wordt het materiaal verkregen?

Bloed voor deze test wordt afgenomen via een standaard bloedafnameprocedure, waarbij een ader in de arm wordt geprikt. Daardoor is het bloed aanwezig voor analyse in ons laboratorium. Je kunt tijdens het bestelproces op onze website een priklocatie kiezen en een afspraak maken voor de bloedafname.

Wanneer wordt er getest?

Dit bloedonderzoek wordt uitgevoerd wanneer er vermoedens zijn van een hormonale disbalans bij mannen, zoals symptomen van laag testosteronniveau, waaronder vermoeidheid, verminderd libido, depressie, verlies van spiermassa en verminderde botdichtheid. Het kan ook worden uitgevoerd als onderdeel van een algemene gezondheidscontrole of bij mannen met risicofactoren voor hormonale problemen, zoals obesitas of diabetes.

Wat betekent de uitslag?

De resultaten van het Hormonen Man bloedonderzoek geven informatie over de hoeveelheid testosteron van de patiënt. Een lage testosteron kan wijzen op hypogonadisme of andere gezondheidsproblemen, terwijl een hoge productie van testosteron kan duiden op overmatig gebruik van testosteronsupplementen of andere onderliggende aandoeningen. De interpretatie van de resultaten moet worden gedaan door een gekwalificeerde arts, die de bevindingen zal bespreken en indien nodig aanvullende tests zal aanbevelen.

Nog vragen?

Ons medisch team heeft deze informatie met zorg samengesteld in samenwerking met diverse laboratoria. Bij vragen zijn we bereikbaar op ons telefoonnummer of per e-mail contact@labplusarts.nl

Bijzonderheden?

De uitslagen van deze vrouwelijke hormoon bepalingen ontvang je doorgaans binnen 24 uur, afhankelijk van de priklocatie.

Nuchter testen?

Je hoeft voor deze bloedtest niet nuchter te zijn. Dit onderzoek moet in de ochtend gebeuren voor 10:00 uur. Dit uitslag van sommige waarden zoals DHEA-S of SHBG duren langer dan 24 uur, gemiddeld rond de 5-7 werkdagen.

Hoe werkt het?

Professionele afname

Zelftests geven niet altijd betrouwbare consistente resultaten. Daarom kiest Labplusarts ervoor dat de testen professioneel worden afgenomen op een priklocatie. We hebben dit zo eenvoudig mogelijk voor je gemaakt.

 1. 1

  Vind de test die bij jou past

  Informatie over diverse gezondheidsonderwerpen en een helder overzicht van ons uitgebreide testaanbod. Via de website krijg je op een gemakkelijke manier inzicht in welke test voor jou van toepassing kan zijn. Heb je assistentie nodig bij het maken van een keuze of wil je een eigen pakket samenstellen? Neem gerust contact met ons op.

 2. 2

  Kies een priklocatie

  Wij nemen de testen af op 350+ locaties in Nederland, zo is er altijd een locatie bij jou in de buurt. Tijdens het bestelproces kies je eenvoudig jouw priklocatie en na betaling kan je een afspraak maken. Kies dus waar en wanneer het jou uitkomt.

 3. 3

  Laat je prikken

  Tijdens jouw afspraak wordt door een van onze medisch professionals jouw sample afgenomen. Vervolgens wordt in het laboratorium jouw sample onderzocht.

 4. 4

  Een echt betrouwbaar resultaat met begrijpelijke uitleg

  Omdat jouw sample professioneel is afgenomen is het resultaat consistent. De uitslag van jouw onderzoek wordt beoordeeld door een van onze eigen artsen en voorzien van een gedegen advies. We vinden het belangrijk dat jij begrijpt wat het resultaat voor jou betekent. Hier zorgen we voor door uitleg te geven over het onderzoek en de betekenis van jouw waarde.

Altijd een locatie in de buurt

Wanneer kiezen voor deze test?

Kies het bloedonderzoek hormonen man wanneer:
 • Je aan krachttraining of bodybuilding doet en de effecten op je mannelijke hormonen wilt meten
 • Je cyclusproblemen, overbeharing, infertiliteit of andere 'mannelijke' kenmerken hebt als vrouw.
 • Je bepaalde vormen van kanker zoals teelbalkanker op het spoor wilt komen
 • Je als man zijnde vrouwelijke kenmerken ontwikkeld hebt.
 • Je verminderde zin in seks (verlaagd libido) ontwikkeld hebt.


Wanneer testen?

Bij klachten die hier zijn beschreven wordt het aangeraden om deze test te doen en bij abnormale waarden een consult met de huisarts te nemen. Dit kan ook bij Labplusarts middels een E-Consult.
De meting van het onderzoek bij Hormonen man gaat via ISO-gecertificeerde laboratoria. De nauwkeurigheid van een testmethode wordt uitgedrukt in o.a. specificiteit en sensitiviteit. Maar het belangrijkste is dat de uitslagen onderling tussen huisartsen en ziekenhuizen geïnterpreteerd en geaccepteerd worden. Dit is het geval bij onze veneuze afnames. De onderlinge acceptatie zal niet altijd aanwezig zijn door een mogelijk verminderde betrouwbaarheid bij een capillaire afname.
Testen die vaak voorkomen duren over het algemeen 24-48 uur. Testen die via een LC-MS-methode gaan, duren over het algemeen langer, denk aan gemiddeld 3-7 werkdagen. Daarnaast hangt het ook af van de locatie. Sommige locaties doen de analyse zelf en andere aandacht dat uit aan een ander lab.
De interpretatie van Hormonen man is niet altijd gemakkelijk en moet worden gezien in het brede plaatje, samen met een anamnese en lichamelijk onderzoek. Bij het adviesgedeelte van de arts wordt rekening gehouden met de hulpvraag waarin je alvast kunt uiteenzetten wat jouw klachten zijn, anders worden de uitslagen geinterpreteerd in samenhang met de andere resultaten. Mocht het nodig zijn, kan de arts bellen om te vragen naar lichamelijke afwijkingen. Zelf hoef je de uitslagen niet in te interpreteren omdat er altijd advies en toelichting van de arts volgt.
Indien de uitslagen van het onderzoek voor Hormonen man klinisch significant afwijkend zijn, neemt de arts telefonisch contact op. Indien je niet bereikbaar bent, krijg je een e-mail. Hier staat een advies en een toelichting bij de afwijkende uitslagen en wat je daaraan kunt doen. Als je een recept of verwijzing nodig hebt, kunnen wij daarmee helpen.
De kosten van Hormonen man kun je vinden op de productpagina. Afhankelijk van je verzekering en de aanvullende pakketten kun je deze kosten voor Hormonen man vergoed krijgen. Onderzoeken voor een IVF behandeling worden bijvoorbeeld vaak vergoed. Na je bestelling krijg je een factuur die je kunt aanleveren bij je verzekering.
Het bestelproces is makkelijk. Een Hormonen man test of de onderzoeken die je wilt kun je toevoegen in je winkelwagen. In stap twee vul je de gegevens in en reken je af. Vervolgens krijg je een e-mail ter bevestiging en kun je naar een priklocatie toe. Nadat je geweest bent, krijg je de uitslagen van het Hormonen man onderzoek in jouw Portal.
Wij zijn certified-ready volgens de NEN 7510 en 7512 normen voor veilige gegevensoverdracht in de zorg. De Portal is beveiligd met twee- factor authenticatie. Jouw gegevens zijn daarnaast ook versleuteld opgeslagen. De uitslagen van Hormonen man sturen wij zonder toestemming niet op aan derden, ook niet aan je huisarts zonder jouw stemming.
Het bloedonderzoek voor Hormonen man moet plaatsvinden op een van de priklocaties die wij beschikbaar stellen. Op bepaalde locaties is het mogelijk dat een prikster langs komt bij je. Dit kun je tijdens het afrekenen aangeven. Er wordt dan zo snel mogelijk een afspraak gemaakt om thuis langs te komen.
Een afspraak voorHormonen man kun je gemakkelijk maken na je bestelling in jouw Portal. Je kunt vrijwel dagelijks terecht in alle grote steden van Nederland. In de kleine steden kun je bepaalde dagen terecht. Op bepaalde locaties is het ook mogelijk dat je in het weekend terecht kunt.
Bij Hormonen man onderzoek is een interpretatie van de arts of een toelichting inbegrepen. De toelichting houdt rekening met de hulpvraag die je na de bestelling kunt opgeven in jouw Portal.
Voor bloedonderzoeken maken wij altijd gebruik van een veneuze afname. Dit is de gouden standaard voor bloedafname. Vrij verkrijgbare testen, zoals een vingerprik test maakt gebruik van de capillaire route voor bloedafname. Deze geven niet altijd dezelfde resultaten en de nauwkeurigheid is afhankelijk van hoe, waar en met welke techniek de afname geschied. Het voordeel is natuurlijk wel dat de test makkelijker en minder pijnlijk af te nemen is.
Je kunt altijd afrekenen met iDeal en creditcard (VISA, Mastercard en Amex). Hierbij zit ook Apple Pay inbegrepen. Op de priklocatie kunnen de priksters geen contante betaling accepteren.
De resultaten van Hormonen man zijn op jouw verzoek deelbaar met jouw huisarts. Echter, dit kun je zelf ook makkelijk regelen door het downloaden van de uitslag in PDF formaat. Omdat we gebruik maken van de vergelijkbare testmethodens als de huisarts, zijn de uitslagen onderling uitwisselbaar en vergelijkbaar zodat vergelijkingen goed kunnen worden gemaakt.

Hormonen man

126,-
Validatie door artsen
Uitslag binnen: 24 - uur
?
Spoed mogelijk
?
Hulp nodig?

Bel naar 085-0043917 voor advies of chat via Whatsapp

Bloedonderzoek zonder verwijzing
Bloedprikken zonder verwijzing op 350+ locaties

Eenvoudig bloedprikken waar en wanneer het jou uitkomt.

Keuze uit meer dan 100 testen, mogelijkheid om eigen ideale test samen te stellen
Validatie door medisch team (BIG geregistreerde artsen)
Snel en begrijpelijke resultaten