Phenibut Urineonderzoek

Bepalingen: Phenibut

Waarom deze test?

Het Phenibut urineonderzoek wordt uitgevoerd om het gebruik van Phenibut vast te stellen. Phenibut is een centraal werkend geneesmiddel dat oorspronkelijk in Rusland werd ontwikkeld voor de behandeling van angst, slapeloosheid en andere aandoeningen. Hoewel Phenibut legaal verkrijgbaar is in sommige landen, is het in veel andere landen, waaronder Nederland, een gereguleerde stof. Dit onderzoek is essentieel voor verschillende doeleinden, waaronder medische evaluaties, juridische procedures en persoonlijke doeleinden.

Wat wordt er getest?

Wanneer Phenibut in het lichaam wordt opgenomen, wordt het door de lever gemetaboliseerd tot verschillende afbraakproducten. Deze metabolieten worden vervolgens uitgescheiden via de urine. Het Phenibut urineonderzoek meet deze afbraakproducten om het gebruik van de drug vast te stellen. De aanwezigheid van deze metabolieten in de urine duidt op recent gebruik van Phenibut.

Het meten van Phenibut en zijn afbraakproducten in de urine is een betrouwbare methode om drugsgebruik aan te tonen. Urinetests zijn minder invasief dan bloedonderzoeken en kunnen een breed tijdsvenster bestrijken waarin drugsgebruik kan worden gedetecteerd. Dit maakt het een geschikte keuze voor zowel medische als juridische doeleinden.

Wanneer wordt deze test gedaan?

Het Phenibut urineonderzoek wordt in verschillende situaties uitgevoerd:

 • Medische Evaluaties: Artsen kunnen deze test aanvragen wanneer er vermoedens zijn van drugsgebruik dat de gezondheid van de patiënt kan beïnvloeden. Dit kan deel uitmaken van een bredere evaluatie van de fysieke en mentale gezondheid van de patiënt.
 • Juridische Procedures en Gezondheidsverklaringen: Het CBR kan deze test vereisen voor mensen die een gezondheidsverklaring nodig hebben om hun rijbewijs te behouden of terug te krijgen. Dit is vooral relevant na incidenten waarbij drugsgebruik wordt vermoed.
 • Werkplektesten: Werkgevers kunnen deze test gebruiken om de veiligheid en productiviteit op de werkplek te waarborgen door ervoor te zorgen dat werknemers geen illegale drugs gebruiken.
 • Persoonlijk Gebruik: Individuen kunnen deze test zelf aanvragen als ze willen weten of er nog Phenibut-afbraakproducten in hun systeem aanwezig zijn. Dit kan helpen bij het naleven van de vereisten van een behandelprogramma of bij het monitoren van persoonlijk drugsgebruik.
De test kan op verschillende tijdstippen worden uitgevoerd, afhankelijk van de specifieke situatie en de vereisten van de aanvragende partij. Het is belangrijk om te weten dat de detectietijd voor Phenibut en zijn metabolieten kan variëren afhankelijk van factoren zoals de hoeveelheid en frequentie van gebruik, het metabolisme van de persoon en de gevoeligheid van de gebruikte testmethode.

Hoe wordt het materiaal verkregen?

Voor dit onderzoek moet urine worden ingeleverd. Op de locatie ontvang je een potje en is er een mogelijkheid om jouw urine te verzamelen. Tijdens het bestelproces kun je een locatie kiezen en een afspraak maken. Het verzamelen van de urine gebeurt op een hygiënische en discrete manier, waarbij je wordt voorzien van de nodige instructies om een geldig monster te verkrijgen.

Wat betekent de uitslag?

Een negatieve uitslag betekent dat er geen Phenibut of zijn afbraakproducten in de urine zijn gedetecteerd. Dit kan erop wijzen dat de persoon recent geen Phenibut heeft gebruikt of dat de drug en zijn metabolieten volledig zijn geëlimineerd uit het lichaam. Een negatieve uitslag is meestal een indicatie dat er geen recent drugsgebruik heeft plaatsgevonden.

Een positieve uitslag betekent dat er Phenibut of zijn afbraakproducten in de urine zijn gedetecteerd. De interpretatie van een positieve uitslag kan variëren afhankelijk van verschillende factoren:

 • Recent Gebruik: Een positieve test duidt op recent gebruik van Phenibut. De detectietijd kan variëren, maar over het algemeen kan Phenibut enkele dagen tot weken na gebruik worden gedetecteerd, afhankelijk van de frequentie en hoeveelheid van het gebruik.
 • Frequentie van Gebruik: Hogere concentraties van de metabolieten kunnen wijzen op frequent en zwaar gebruik van de drug. Lage concentraties kunnen wijzen op incidenteel gebruik.
 • Persoonlijke Factoren: Individuele verschillen in metabolisme, lichaamsgewicht en gezondheidstoestand kunnen invloed hebben op hoe lang Phenibut in het lichaam blijft.

Nog vragen?

Ons medisch team heeft deze informatie met zorg samengesteld in samenwerking met diverse laboratoria. Bij vragen zijn we bereikbaar op ons telefoonnummer of per e-mail contact@labplusarts.nl

De uitslag van dit onderzoek duurt 7-14 dagen.

Hoe werkt het?

Professionele afname

Zelftests geven niet altijd betrouwbare consistente resultaten. Daarom kiest Labplusarts ervoor dat de testen professioneel worden afgenomen op een priklocatie. We hebben dit zo eenvoudig mogelijk voor je gemaakt.

 1. 1

  Vind de test die bij jou past

  Informatie over diverse gezondheidsonderwerpen en een helder overzicht van ons uitgebreide testaanbod. Via de website krijg je op een gemakkelijke manier inzicht in welke test voor jou van toepassing kan zijn. Heb je assistentie nodig bij het maken van een keuze of wil je een eigen pakket samenstellen? Neem gerust contact met ons op.

 2. 2

  Kies een priklocatie

  Wij nemen de testen af op 350+ locaties in Nederland, zo is er altijd een locatie bij jou in de buurt. Tijdens het bestelproces kies je eenvoudig jouw priklocatie en na betaling kan je een afspraak maken. Kies dus waar en wanneer het jou uitkomt.

 3. 3

  Laat je prikken

  Tijdens jouw afspraak wordt door een van onze medisch professionals jouw sample afgenomen. Vervolgens wordt in het laboratorium jouw sample onderzocht.

 4. 4

  Een echt betrouwbaar resultaat met begrijpelijke uitleg

  Omdat jouw sample professioneel is afgenomen is het resultaat consistent. De uitslag van jouw onderzoek wordt beoordeeld door een van onze eigen artsen en voorzien van een gedegen advies. We vinden het belangrijk dat jij begrijpt wat het resultaat voor jou betekent. Hier zorgen we voor door uitleg te geven over het onderzoek en de betekenis van jouw waarde.

Altijd een locatie in de buurt

Dit onderzoek wordt vaak aangevraagd door een psychiater voor een gezondheidsverklaring. Dit onderzoek wordt aangevraagd in het kader van een CBR onderzoek naar de rijgeschiktheid van de rijbewijs houder.
De meting van het onderzoek bij Phenibut gaat via ISO-gecertificeerde laboratoria. De nauwkeurigheid van een testmethode wordt uitgedrukt in o.a. specificiteit en sensitiviteit. Maar het belangrijkste is dat de uitslagen onderling tussen huisartsen en ziekenhuizen geïnterpreteerd en geaccepteerd worden. Dit is het geval bij onze veneuze afnames. De onderlinge acceptatie zal niet altijd aanwezig zijn door een mogelijk verminderde betrouwbaarheid bij een capillaire afname.
Testen die vaak voorkomen duren over het algemeen 24-48 uur. Testen die via een LC-MS-methode gaan, duren over het algemeen langer, denk aan gemiddeld 3-7 werkdagen. Daarnaast hangt het ook af van de locatie. Sommige locaties doen de analyse zelf en andere aandacht dat uit aan een ander lab.
De interpretatie van Phenibut is niet altijd gemakkelijk en moet worden gezien in het brede plaatje, samen met een anamnese en lichamelijk onderzoek. Bij het adviesgedeelte van de arts wordt rekening gehouden met de hulpvraag waarin je alvast kunt uiteenzetten wat jouw klachten zijn, anders worden de uitslagen geinterpreteerd in samenhang met de andere resultaten. Mocht het nodig zijn, kan de arts bellen om te vragen naar lichamelijke afwijkingen. Zelf hoef je de uitslagen niet in te interpreteren omdat er altijd advies en toelichting van de arts volgt.
Indien de uitslagen van het onderzoek voor Phenibut klinisch significant afwijkend zijn, neemt de arts telefonisch contact op. Indien je niet bereikbaar bent, krijg je een e-mail. Hier staat een advies en een toelichting bij de afwijkende uitslagen en wat je daaraan kunt doen. Als je een recept of verwijzing nodig hebt, kunnen wij daarmee helpen.
De kosten van Phenibut kun je vinden op de productpagina. Afhankelijk van je verzekering en de aanvullende pakketten kun je deze kosten voor Phenibut vergoed krijgen. Onderzoeken voor een IVF behandeling worden bijvoorbeeld vaak vergoed. Na je bestelling krijg je een factuur die je kunt aanleveren bij je verzekering.
Het bestelproces is makkelijk. Een Phenibut test of de onderzoeken die je wilt kun je toevoegen in je winkelwagen. In stap twee vul je de gegevens in en reken je af. Vervolgens krijg je een e-mail ter bevestiging en kun je naar een priklocatie toe. Nadat je geweest bent, krijg je de uitslagen van het Phenibut onderzoek in jouw Portal.
Wij zijn certified-ready volgens de NEN 7510 en 7512 normen voor veilige gegevensoverdracht in de zorg. De Portal is beveiligd met twee- factor authenticatie. Jouw gegevens zijn daarnaast ook versleuteld opgeslagen. De uitslagen van Phenibut sturen wij zonder toestemming niet op aan derden, ook niet aan je huisarts zonder jouw stemming.
Het bloedonderzoek voor Phenibut moet plaatsvinden op een van de priklocaties die wij beschikbaar stellen. Op bepaalde locaties is het mogelijk dat een prikster langs komt bij je. Dit kun je tijdens het afrekenen aangeven. Er wordt dan zo snel mogelijk een afspraak gemaakt om thuis langs te komen.
Een afspraak voorPhenibut kun je gemakkelijk maken na je bestelling in jouw Portal. Je kunt vrijwel dagelijks terecht in alle grote steden van Nederland. In de kleine steden kun je bepaalde dagen terecht. Op bepaalde locaties is het ook mogelijk dat je in het weekend terecht kunt.
Bij Phenibut onderzoek is een interpretatie van de arts of een toelichting inbegrepen. De toelichting houdt rekening met de hulpvraag die je na de bestelling kunt opgeven in jouw Portal.
Voor bloedonderzoeken maken wij altijd gebruik van een veneuze afname. Dit is de gouden standaard voor bloedafname. Vrij verkrijgbare testen, zoals een vingerprik test maakt gebruik van de capillaire route voor bloedafname. Deze geven niet altijd dezelfde resultaten en de nauwkeurigheid is afhankelijk van hoe, waar en met welke techniek de afname geschied. Het voordeel is natuurlijk wel dat de test makkelijker en minder pijnlijk af te nemen is.
Je kunt altijd afrekenen met iDeal en creditcard (VISA, Mastercard en Amex). Hierbij zit ook Apple Pay inbegrepen. Op de priklocatie kunnen de priksters geen contante betaling accepteren.
De resultaten van Phenibut zijn op jouw verzoek deelbaar met jouw huisarts. Echter, dit kun je zelf ook makkelijk regelen door het downloaden van de uitslag in PDF formaat. Omdat we gebruik maken van de vergelijkbare testmethodens als de huisarts, zijn de uitslagen onderling uitwisselbaar en vergelijkbaar zodat vergelijkingen goed kunnen worden gemaakt.

Phenibut

119,-
Validatie door artsen
Uitslag binnen: 96 - uur
?
Hulp nodig?

Bel naar 085-0043917 voor advies of chat via Whatsapp

Bloedonderzoek zonder verwijzing
Bloedprikken zonder verwijzing op 350+ locaties

Eenvoudig bloedprikken waar en wanneer het jou uitkomt.

Keuze uit meer dan 100 testen, mogelijkheid om eigen ideale test samen te stellen
Validatie door medisch team (BIG geregistreerde artsen)
Snel en begrijpelijke resultaten