Background

THC-COOH

THC-COOH

Bepalingen: THC-COOH
De uitslag van dit onderzoek duurt 10-15 dagen. Alleen als je zelf het onderzoek aanvraagt, gaan de uitslagen naar jou toe!
Bij dit bloedonderzoek wordt de THC-COOH gemeten. THC is een product wat in Cannabis of wiet zit en bepaald kan worden als maat voor hoe lang geleden iemand nog cannabis of wiet heeft gerookt. THC wordt snel uitgescheiden, binnen enkele uren.

Wat is het verschil tussen THC en THC-COOH?

THC is het psychoactieve deel van wiet waardoor je 'stoned' raakt. In de lever wordt THC binnen enkele uren omgezet naar THC-COOH. Dit is een metaboliet en blijft langer in het bloed, een paar weken tot zelfs maanden voor het helemaal afgebroken wordt. De afbraaksnelheid verschilt voor iedereen, omdat THC-COOH in vetcellen wordt opgeslagen. Hoe meer wiet je rookt, hoe langer het ook duurt voordat al het THC-COOH afgebroken wordt.

Kan ik dit Cannabis / THC onderzoek zelf aanvragen of doet een psychiater dat?

Je kunt dit onderzoek ook zelf bestellen. Echter, vaak wordt dit door een psychiater in het kader van een gezondheidsverklaring voor het CBR gedaan. De uitslag wordt dan ook naar jouw aanvragende psychiater gestuurd. Het THC-COOH bloedonderzoek voor het CBR is een nieuwe methode. Voorheen werd de bepaling in de urine bepaald, maar het bloedonderzoek is nauwkeuriger.
Dit onderzoek wordt vaak aangevraagd door een psychiater voor een gezondheidsverklaring. Dit onderzoek wordt aangevraagd in het kader van een CBR onderzoek naar de rijgeschiktheid van de rijbewijs houder.

Waarom bloedonderzoek
Waarom Labplusarts?
  • Zonder doorverwijzing
  • Erkende laboratoria
  • Interpretatie van uitslag door een arts
  • Uitslag doorgaans binnen 48 uur
Hulp nodig?

Bel naar 085-0043917 voor advies of chat via Whatsapp

Bloedonderzoek zonder verwijzing
Hoe werkt het?

Bestel je test, kies je priklocatie en ontvang je uitslag online