Het belang van bloedonderzoek voor vrouwen die zwanger willen worden

Tijdens de periode van vruchtbaarheid en bij het streven naar zwangerschap zijn bloedonderzoeken van onschatbare waarde voor vrouwen. Ze bieden niet alleen essentiële inzichten in de hormonale balans en de vruchtbaarheid, maar kunnen ook helpen bij het identificeren van mogelijke obstakels op de weg naar zwangerschap.

Algemene en specifieke vruchtbaarheidsbloedonderzoeken

Deze categorie omvat een reeks tests die cruciaal zijn voor het evalueren van de vruchtbaarheid en het monitoren van de hormonale status van vrouwen. Dit omvat onder andere het controleren van niveaus van Prolactine, Progesteron, Menopauze, Oestradiol, FSH & LH, en AMH. Deze tests geven inzicht in de ovulatiecyclus, de kwaliteit van de eicellen en de algemene vruchtbaarheid van vrouwen.

Een van de belangrijkste tests is de 'Zwangerschapstest (hCG)'

Die kan worden gebruikt om de aanwezigheid van het humaan choriongonadotrofine (hCG) hormoon te detecteren. Deze test kan worden gebruikt om vroege tekenen van zwangerschap op te sporen, wat cruciaal is voor vrouwen die zwanger willen worden.

Aanvullende tests voor optimalisatie van vruchtbaarheid

Naast de standaard vruchtbaarheidsbloedonderzoeken kunnen aanvullende tests worden uitgevoerd om specifieke aspecten van de vruchtbaarheid te evalueren. Dit kan onder meer het controleren van Foliumzuur niveaus omvatten, aangezien Foliumzuur essentieel is voor een gezonde zwangerschap en de ontwikkeling van de foetus.

Hoe werkt een bloedtest?

Je hoeft niet langer naar de huisarts voor een bloedonderzoek. Je kan op deze pagina de bloedonderzoek vinden die bij jou past. Bloed voor deze test wordt afgenomen via een standaard bloedafnameprocedure, waarbij een ader in de arm wordt geprikt. Daardoor is het bloed aanwezig voor analyse in ons laboratorium. Je kunt tijdens het bestelproces op onze website een priklocatie kiezen en een afspraak maken voor de bloedafname. Het medisch team van Labplusarts zal de resultaten van het laboratoriumonderzoek analyseren. Indien nodig zullen zij aanbevelingen doen voor verdere behandeling.


Zwangerschapstest (hCG)

De hCG-test kijkt naar het hCG-hormoon in jouw bloed om vast te stellen of je zwanger bent. Dit hormoon stijgt na bevruchting.

Hierdoor weet je snel en zeker of je zwanger bent met deze test. De test controleert ook of alles goed gaat aan het begin van jouw zwangerschap.
Deze test is handig als je denkt dat je zwanger bent en dit snel wilt weten.

Meer Info

Hormonentest voor Vrouwen

De hormonentest voor vrouwen meet belangrijke hormonen zoals oestrogeen, progesteron en testosteron. Deze hormonen zijn cruciaal voor de gezondheid en het welzijn van vrouwen. Een disbalans kan leiden tot problemen met de menstruatie, vruchtbaarheid, stemming en menopauze. Deze test is nuttig voor vrouwen die symptomen van hormonale disbalans ervaren of meer willen weten over hun hormonale gezondheid.

Meer Info

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen of wil je advies bij de keuze van je preventieve bloedtest? Bekijk eens de veelgestelde vragen pagina of als je vraag er niet tussen staat, kun je altijd e-mailen of chatten.
Veelgestelde vragen