Hormonen vrouw

Bepalingen: Oestradiol, Progesteron, Prolactine, FSH, LH

Het bloedonderzoek "Hormonen vrouw" helpt om de hormonale balans bij vrouwen te begrijpen. Het kan eventuele onevenwichtigheden identificeren die de gezondheid en het welzijn kunnen beïnvloeden.

Waarom deze test?

De Hormonen vrouw-test is belangrijk. Het helpt bij het opsporen van hormonale verstoringen. Deze verstoringen kunnen verschillende gezondheidsproblemen bij vrouwen veroorzaken. Deze test kan worden uitgevoerd om afwijkingen in de niveaus van hormonen zoals oestradiol, progesteron, prolactine, FSH en LH op te sporen. Hormonale onbalans kan leiden tot menstruatiestoornissen, vruchtbaarheidsproblemen, en hormoongerelateerde aandoeningen, zoals hormoongevoelige kankers.

Wat wordt er getest?

De Hormonen vrouw-test meet de niveaus van verschillende hormonen in het bloed van vrouwen. Deze hormonen zijn oestradiol, progesteron, prolactine, FSH en LH. Elk van deze hormonen speelt een cruciale rol in het vrouwelijk voortplantingssysteem en de algehele gezondheid.
Oestradiol en progesteron zijn bijvoorbeeld belangrijk tijdens de verschillende fasen van de menstruatiecyclus en tijdens de zwangerschap. Prolactine stimuleert melkproductie, terwijl FSH en LH helpen bij eicelrijping en menstruatieregulatie.
Oestradiol, ook wel bekend als oestrogeen, is het belangrijkste vrouwelijke geslachtshormoon. Oestradiol is het belangrijkste vrouwelijke geslachtshormoon. Het wordt ook wel oestrogeen genoemd. Het speelt een cruciale rol bij de ontwikkeling van vrouwelijke geslachtskenmerken. Het reguleert de menstruatiecyclus en is essentieel voor de gezondheid van botten.
Progesteron is belangrijk tijdens de zwangerschap omdat het de baarmoederwand in stand houdt en de zwangerschap ondersteunt. Prolactine is verantwoordelijk voor de stimulatie van melkproductie tijdens de zwangerschap en na de bevalling. FSH en LH reguleren de menstruatiecyclus. Ze zijn ook betrokken bij de groei en rijping van eieren in de eierstokken.

Wanneer wordt er getest?

De Hormonen vrouw-test wordt uitgevoerd wanneer er vermoedens zijn van een hormonale onbalans of gerelateerde gezondheidsproblemen. Dit kan zijn bij klachten zoals menstruatiestoornissen, vruchtbaarheidsproblemen, symptomen van de menopauze, zwangerschapscomplicaties en hormoongerelateerde aandoeningen.

Wat betekent de uitslag?

De interpretatie van de testresultaten is gebaseerd op de niveaus van de gemeten hormonen in het bloed. Als de referentiewaarden afwijken, kan dit wijzen op hormonale stoornissen of gezondheidsproblemen. Het medisch team van Labplusarts zal de resultaten analyseren. Indien nodig zullen zij aanbevelingen doen voor verdere behandeling.

Nog vragen?

Ons medisch team heeft deze informatie met zorg samengesteld in samenwerking met diverse laboratoria. Bij vragen zijn we bereikbaar op ons telefoonnummer of per e-mail contact@labplusarts.nl

Bijzonderheden?

De uitslagen van deze vrouwelijke hormoon bepalingen ontvang je doorgaans binnen 24 uur, afhankelijk van de priklocatie.

Bijzonderheden?

De uitslagen van deze vrouwelijke hormoon bepalingen ontvang je doorgaans binnen 24 uur, afhankelijk van de priklocatie.

Hoe werkt het?

Professionele afname

Zelftests geven niet altijd betrouwbare consistente resultaten. Daarom kiest Labplusarts ervoor dat de testen professioneel worden afgenomen op een priklocatie. We hebben dit zo eenvoudig mogelijk voor je gemaakt.

 1. 1

  Vind de test die bij jou past

  Informatie over diverse gezondheidsonderwerpen en een helder overzicht van ons uitgebreide testaanbod. Via de website krijg je op een gemakkelijke manier inzicht in welke test voor jou van toepassing kan zijn. Heb je assistentie nodig bij het maken van een keuze of wil je een eigen pakket samenstellen? Neem gerust contact met ons op.

 2. 2

  Kies een priklocatie

  Wij nemen de testen af op 350+ locaties in Nederland, zo is er altijd een locatie bij jou in de buurt. Tijdens het bestelproces kies je eenvoudig jouw priklocatie en na betaling kan je een afspraak maken. Kies dus waar en wanneer het jou uitkomt.

 3. 3

  Laat je prikken

  Tijdens jouw afspraak wordt door een van onze medisch professionals jouw sample afgenomen. Vervolgens wordt in het laboratorium jouw sample onderzocht.

 4. 4

  Een echt betrouwbaar resultaat met begrijpelijke uitleg

  Omdat jouw sample professioneel is afgenomen is het resultaat consistent. De uitslag van jouw onderzoek wordt beoordeeld door een van onze eigen artsen en voorzien van een gedegen advies. We vinden het belangrijk dat jij begrijpt wat het resultaat voor jou betekent. Hier zorgen we voor door uitleg te geven over het onderzoek en de betekenis van jouw waarde.

Altijd een locatie in de buurt

Wanneer kiezen voor deze test?

Kies het vrouwelijke hormonen bloedonderzoek wanneer:
 • Bij klachten van onvruchtbaarheid of infertiliteit
 • Bij overgangsklachten of klachten die lijken op een vervroegde menopauze
 • Bij een onregelmatige menstruele cyclus of hoofdpijn
 • Bij IVF behandelingen


Wanneer deze hormonen testen?

Bij klachten die hier zijn beschreven wordt het aangeraden om eenmalig deze test te doen. Bij uitslagen waar het vermoeden op afwijkingen op orgaanniveau aannemelijk wordt, kan er gekeken worden voor vervolgonderzoeken.
De meting van het onderzoek bij Hormonen vrouw gaat via ISO-gecertificeerde laboratoria. De nauwkeurigheid van een testmethode wordt uitgedrukt in o.a. specificiteit en sensitiviteit. Maar het belangrijkste is dat de uitslagen onderling tussen huisartsen en ziekenhuizen geïnterpreteerd en geaccepteerd worden. Dit is het geval bij onze veneuze afnames. De onderlinge acceptatie zal niet altijd aanwezig zijn door een mogelijk verminderde betrouwbaarheid bij een capillaire afname.
Testen die vaak voorkomen duren over het algemeen 24-48 uur. Testen die via een LC-MS-methode gaan, duren over het algemeen langer, denk aan gemiddeld 3-7 werkdagen. Daarnaast hangt het ook af van de locatie. Sommige locaties doen de analyse zelf en andere aandacht dat uit aan een ander lab.
De interpretatie van Hormonen vrouw is niet altijd gemakkelijk en moet worden gezien in het brede plaatje, samen met een anamnese en lichamelijk onderzoek. Bij het adviesgedeelte van de arts wordt rekening gehouden met de hulpvraag waarin je alvast kunt uiteenzetten wat jouw klachten zijn, anders worden de uitslagen geinterpreteerd in samenhang met de andere resultaten. Mocht het nodig zijn, kan de arts bellen om te vragen naar lichamelijke afwijkingen. Zelf hoef je de uitslagen niet in te interpreteren omdat er altijd advies en toelichting van de arts volgt.
Indien de uitslagen van het onderzoek voor Hormonen vrouw klinisch significant afwijkend zijn, neemt de arts telefonisch contact op. Indien je niet bereikbaar bent, krijg je een e-mail. Hier staat een advies en een toelichting bij de afwijkende uitslagen en wat je daaraan kunt doen. Als je een recept of verwijzing nodig hebt, kunnen wij daarmee helpen.
De kosten van Hormonen vrouw kun je vinden op de productpagina. Afhankelijk van je verzekering en de aanvullende pakketten kun je deze kosten voor Hormonen vrouw vergoed krijgen. Onderzoeken voor een IVF behandeling worden bijvoorbeeld vaak vergoed. Na je bestelling krijg je een factuur die je kunt aanleveren bij je verzekering.
Het bestelproces is makkelijk. Een Hormonen vrouw test of de onderzoeken die je wilt kun je toevoegen in je winkelwagen. In stap twee vul je de gegevens in en reken je af. Vervolgens krijg je een e-mail ter bevestiging en kun je naar een priklocatie toe. Nadat je geweest bent, krijg je de uitslagen van het Hormonen vrouw onderzoek in jouw Portal.
Wij zijn certified-ready volgens de NEN 7510 en 7512 normen voor veilige gegevensoverdracht in de zorg. De Portal is beveiligd met twee- factor authenticatie. Jouw gegevens zijn daarnaast ook versleuteld opgeslagen. De uitslagen van Hormonen vrouw sturen wij zonder toestemming niet op aan derden, ook niet aan je huisarts zonder jouw stemming.
Het bloedonderzoek voor Hormonen vrouw moet plaatsvinden op een van de priklocaties die wij beschikbaar stellen. Op bepaalde locaties is het mogelijk dat een prikster langs komt bij je. Dit kun je tijdens het afrekenen aangeven. Er wordt dan zo snel mogelijk een afspraak gemaakt om thuis langs te komen.
Een afspraak voorHormonen vrouw kun je gemakkelijk maken na je bestelling in jouw Portal. Je kunt vrijwel dagelijks terecht in alle grote steden van Nederland. In de kleine steden kun je bepaalde dagen terecht. Op bepaalde locaties is het ook mogelijk dat je in het weekend terecht kunt.
Bij Hormonen vrouw onderzoek is een interpretatie van de arts of een toelichting inbegrepen. De toelichting houdt rekening met de hulpvraag die je na de bestelling kunt opgeven in jouw Portal.
Voor bloedonderzoeken maken wij altijd gebruik van een veneuze afname. Dit is de gouden standaard voor bloedafname. Vrij verkrijgbare testen, zoals een vingerprik test maakt gebruik van de capillaire route voor bloedafname. Deze geven niet altijd dezelfde resultaten en de nauwkeurigheid is afhankelijk van hoe, waar en met welke techniek de afname geschied. Het voordeel is natuurlijk wel dat de test makkelijker en minder pijnlijk af te nemen is.
Je kunt altijd afrekenen met iDeal en creditcard (VISA, Mastercard en Amex). Hierbij zit ook Apple Pay inbegrepen. Op de priklocatie kunnen de priksters geen contante betaling accepteren.
De resultaten van Hormonen vrouw zijn op jouw verzoek deelbaar met jouw huisarts. Echter, dit kun je zelf ook makkelijk regelen door het downloaden van de uitslag in PDF formaat. Omdat we gebruik maken van de vergelijkbare testmethodens als de huisarts, zijn de uitslagen onderling uitwisselbaar en vergelijkbaar zodat vergelijkingen goed kunnen worden gemaakt.

Hormonen vrouw

115,-
Validatie door artsen
Uitslag binnen: 24 - uur
?
Spoed mogelijk
?
Hulp nodig?

Bel naar 085-0043917 voor advies of chat via Whatsapp

Bloedonderzoek zonder verwijzing
Bloedprikken zonder verwijzing op 350+ locaties

Eenvoudig bloedprikken waar en wanneer het jou uitkomt.

Keuze uit meer dan 100 testen, mogelijkheid om eigen ideale test samen te stellen
Validatie door medisch team (BIG geregistreerde artsen)
Snel en begrijpelijke resultaten