Hart compleet

Bepalingen: Lipidenpakket, Kreatinine, eGFR, Glucose, HbA1c, NT-proBNP

Wat is het?

Het Hart Compleet bloedonderzoek is een uitgebreid pakket om te kijken hoe het met de gezondheid van jouw hart ervoor staat. Hart- en vaatziekten zijn de meest voorkomende ziekten en op steeds jonger wordende leeftijd ontwikkelen we atherosclerose (vaatvernauwing). Een preventief bloedonderzoek is daarom aan te raden, vooral als je een sedentaire leefstijl hebt en minder dan 30 minuten per dag beweegt.

In deze bloedtest meten onder andere alles van jouw cholesterol. Meer informatie over cholesterol kun je hieronder vinden. Cholesterol bloedonderzoek We meten ook de nierfunctie, glucose en een vorm van de hartfunctie.

Bij pijn op de borst tijdens inspanning moet je een andere bepaling hebben, hiervoor kun je het beste een E-consult Huisarts afspraak maken.

Wat bepalen we?

LDL Cholesterol
LDL staat voor low-density lipoprotein. Het is een vetmolecuul dat kan zorgen voor vernauwing van de bloedvaten, bekend als atherosclerose. Daarom is LDL cholesterol het minder gunstige cholesterol. Normaal gesproken wordt LDL afgebroken. Als iets mis is met de afbraak, of er komt teveel binnen via de voeding, stijgen de cholesterolwaarden. Dit verhoogt het risico op een hartaanval (myocard ischemie) of een beroerte (cardiovasculair accident, CVA).

HDL Cholesterol
HDL wordt de gunstige cholesterol genoemd, omdat het de andere soorten cholesterol terug naar de lever kan halen voor afbraak. Zo blijven ze niet in het bloed achter en geven geen schade.

Triglyceriden
Triglyceriden zijn vetten die je met het eten binnenkrijgt. Deze worden in de darmen afgebroken in vetzuren en in de lever weer omgezet naar triglyceriden. Zodoende worden ze verspreid en afgebroken tot bruikbare moleculen zoals cholesterolen.

Kreatinine en eGFR
Hiermee bepalen we de nierfunctie. Bij mensen met hartproblemen is er vaak vernauwing van de slagaders. Het bloed stroomt dan niet goed door en als gevolg hiervan pompt het hart harder. Dit is niet goed voor de druk in de nierarterie en hierdoor raakt de nier beschadigd.

HbA1C
Met de HbA1C kunnen we de bloedsuiker (glucose) van de afgelopen twee maanden bepalen om te kijken of er aanwijzingen voor suikerziekte zijn.

NT-proBNP Een hoge NT-proBNP komt vrij bij rek van de hartwand. Dit zien we vaak bij hartfalen en gaat samen met de klachten kortademigheid en vocht in de benen. Dit onderzoek wordt alleen bepaald indien leeftijd hoger dan 50 jaar en klachten aanwezig zijn.

Nuchter zijn

Bij het preventieve Hart Compleet pakket voor je gezondheid is het belangrijk om 12 uur voor het bloedonderzoek nuchter te zijn, dus alleen water mag je dan nuttigen.

Hoe werkt het?

Professionele afname

Zelftests geven niet altijd betrouwbare consistente resultaten. Daarom kiest Labplusarts ervoor dat de testen professioneel worden afgenomen op een priklocatie. We hebben dit zo eenvoudig mogelijk voor je gemaakt.

 1. 1

  Vind de test die bij jou past

  Informatie over diverse gezondheidsonderwerpen en een helder overzicht van ons uitgebreide testaanbod. Via de website krijg je op een gemakkelijke manier inzicht in welke test voor jou van toepassing kan zijn. Heb je assistentie nodig bij het maken van een keuze of wil je een eigen pakket samenstellen? Neem gerust contact met ons op.

 2. 2

  Kies een priklocatie

  Wij nemen de testen af op 350+ locaties in Nederland, zo is er altijd een locatie bij jou in de buurt. Tijdens het bestelproces kies je eenvoudig jouw priklocatie en na betaling kan je een afspraak maken. Kies dus waar en wanneer het jou uitkomt.

 3. 3

  Laat je prikken

  Tijdens jouw afspraak wordt door een van onze medisch professionals jouw sample afgenomen. Vervolgens wordt in het laboratorium jouw sample onderzocht.

 4. 4

  Een echt betrouwbaar resultaat met begrijpelijke uitleg

  Omdat jouw sample professioneel is afgenomen is het resultaat consistent. De uitslag van jouw onderzoek wordt beoordeeld door een van onze eigen artsen en voorzien van een gedegen advies. We vinden het belangrijk dat jij begrijpt wat het resultaat voor jou betekent. Hier zorgen we voor door uitleg te geven over het onderzoek en de betekenis van jouw waarde.

Altijd een locatie in de buurt

Wanneer kiezen voor deze test?

Kies het Hart Compleet bloedonderzoek pakket wanneer:

 • Je wilt weten of een gezond dieet/ leefstijl aanslaat
 • Je risico op cardiovasculaire ziekte toeneemt of afneemt
 • Je een kwantitatief beeld wilt hebben van jouw cardiovasculair risicoprofiel
 • Je klachten van kortademigheid, pijn of vocht in de benen al sinds geruimere tijd hebt


Wanneer testen?

Als je al een verhoogd risico op hart- en vaatziekten hebt, wordt het geadviseerd elke 3-12 maanden te testen. Mocht je bijkomende ziekten hebben, zoals overgewicht of diabetes, dan kun je om de 3-6 maanden testen. Als je boven de 20 jaar oud bent, wordt er geadviseerd om eens in de 6 jaar te testen bij goede resultaten.
De meting van het onderzoek bij Hart compleet gaat via ISO-gecertificeerde laboratoria. De nauwkeurigheid van een testmethode wordt uitgedrukt in o.a. specificiteit en sensitiviteit. Maar het belangrijkste is dat de uitslagen onderling tussen huisartsen en ziekenhuizen geïnterpreteerd en geaccepteerd worden. Dit is het geval bij onze veneuze afnames. De onderlinge acceptatie zal niet altijd aanwezig zijn door een mogelijk verminderde betrouwbaarheid bij een capillaire afname.
Testen die vaak voorkomen duren over het algemeen 24-48 uur. Testen die via een LC-MS-methode gaan, duren over het algemeen langer, denk aan gemiddeld 3-7 werkdagen. Daarnaast hangt het ook af van de locatie. Sommige locaties doen de analyse zelf en andere aandacht dat uit aan een ander lab.
De interpretatie van Hart compleet is niet altijd gemakkelijk en moet worden gezien in het brede plaatje, samen met een anamnese en lichamelijk onderzoek. Bij het adviesgedeelte van de arts wordt rekening gehouden met de hulpvraag waarin je alvast kunt uiteenzetten wat jouw klachten zijn, anders worden de uitslagen geinterpreteerd in samenhang met de andere resultaten. Mocht het nodig zijn, kan de arts bellen om te vragen naar lichamelijke afwijkingen. Zelf hoef je de uitslagen niet in te interpreteren omdat er altijd advies en toelichting van de arts volgt.
Indien de uitslagen van het onderzoek voor Hart compleet klinisch significant afwijkend zijn, neemt de arts telefonisch contact op. Indien je niet bereikbaar bent, krijg je een e-mail. Hier staat een advies en een toelichting bij de afwijkende uitslagen en wat je daaraan kunt doen. Als je een recept of verwijzing nodig hebt, kunnen wij daarmee helpen.
De kosten van Hart compleet kun je vinden op de productpagina. Afhankelijk van je verzekering en de aanvullende pakketten kun je deze kosten voor Hart compleet vergoed krijgen. Onderzoeken voor een IVF behandeling worden bijvoorbeeld vaak vergoed. Na je bestelling krijg je een factuur die je kunt aanleveren bij je verzekering.
Het bestelproces is makkelijk. Een Hart compleet test of de onderzoeken die je wilt kun je toevoegen in je winkelwagen. In stap twee vul je de gegevens in en reken je af. Vervolgens krijg je een e-mail ter bevestiging en kun je naar een priklocatie toe. Nadat je geweest bent, krijg je de uitslagen van het Hart compleet onderzoek in jouw Portal.
Wij zijn certified-ready volgens de NEN 7510 en 7512 normen voor veilige gegevensoverdracht in de zorg. De Portal is beveiligd met twee- factor authenticatie. Jouw gegevens zijn daarnaast ook versleuteld opgeslagen. De uitslagen van Hart compleet sturen wij zonder toestemming niet op aan derden, ook niet aan je huisarts zonder jouw stemming.
Het bloedonderzoek voor Hart compleet moet plaatsvinden op een van de priklocaties die wij beschikbaar stellen. Op bepaalde locaties is het mogelijk dat een prikster langs komt bij je. Dit kun je tijdens het afrekenen aangeven. Er wordt dan zo snel mogelijk een afspraak gemaakt om thuis langs te komen.
Ja, voor een Hart compleet test is vasten vereist
Een afspraak voorHart compleet kun je gemakkelijk maken na je bestelling in jouw Portal. Je kunt vrijwel dagelijks terecht in alle grote steden van Nederland. In de kleine steden kun je bepaalde dagen terecht. Op bepaalde locaties is het ook mogelijk dat je in het weekend terecht kunt.
Bij Hart compleet onderzoek is een interpretatie van de arts of een toelichting inbegrepen. De toelichting houdt rekening met de hulpvraag die je na de bestelling kunt opgeven in jouw Portal.
Voor bloedonderzoeken maken wij altijd gebruik van een veneuze afname. Dit is de gouden standaard voor bloedafname. Vrij verkrijgbare testen, zoals een vingerprik test maakt gebruik van de capillaire route voor bloedafname. Deze geven niet altijd dezelfde resultaten en de nauwkeurigheid is afhankelijk van hoe, waar en met welke techniek de afname geschied. Het voordeel is natuurlijk wel dat de test makkelijker en minder pijnlijk af te nemen is.
Je kunt altijd afrekenen met iDeal en creditcard (VISA, Mastercard en Amex). Hierbij zit ook Apple Pay inbegrepen. Op de priklocatie kunnen de priksters geen contante betaling accepteren.
De resultaten van Hart compleet zijn op jouw verzoek deelbaar met jouw huisarts. Echter, dit kun je zelf ook makkelijk regelen door het downloaden van de uitslag in PDF formaat. Omdat we gebruik maken van de vergelijkbare testmethodens als de huisarts, zijn de uitslagen onderling uitwisselbaar en vergelijkbaar zodat vergelijkingen goed kunnen worden gemaakt.

Hart compleet

114,-
Nuchter zijn
?
Validatie door artsen
Uitslag binnen: 24 - uur
?
Spoed mogelijk
?
Hulp nodig?

Bel naar 085-0043917 voor advies of chat via Whatsapp

Bloedonderzoek zonder verwijzing
Bloedprikken zonder verwijzing op 350+ locaties

Eenvoudig bloedprikken waar en wanneer het jou uitkomt.

Keuze uit meer dan 100 testen, mogelijkheid om eigen ideale test samen te stellen
Validatie door medisch team (BIG geregistreerde artsen)
Snel en begrijpelijke resultaten