Background

Eiwit urine

Eiwit urine

Bepalingen: eiwit urine
Bij dit onderzoek wordt aangeraden om de ochtendurine te gebruiken of de urine te gebruiken van 4 tot 6 uur na je laatste toiletbezoek. Wanneer je namelijk drinkt en/of al hebt geplast, kan je urine worden verdunt waardoor de waardes veranderen. Het is ook belangrijk om bij de ochtendurine pas na de eerste straal urine op te vangen.

Wat is een urinescreening eiwit?

Een urinescreening is, zoals de naam al doet vermoeden, een onderzoek naar de urinestatus, in dit geval specifiek eiwitten. Via je urine kan er goed onderzoek worden gedaan naar verschillende aandoeningen. Sommige aandoeningen kunnen namelijk al vroegtijdig worden opgemerkt in je urine, omdat het snel duidelijk is wanneer er stoffen aanwezig zijn die er normaal gesproken niet horen. Middels dit onderzoek kun je een kwantitatieve eiwit bepaling krijgen.

Wat bepalen we bij het urine onderzoek eiwit?

In deze urinescreening kijken we naar de eiwitten in je urine. Grote eiwitten horen niet thuis in de urine. Bij de kwantitatieve bepaling kijken we hoeveel eiwit er in de urine voorkomt. Deze bepalingen helpen bij het aantonen van aandoeningen en/of ontstekingen.

Wanneer kiezen voor een urinescreening eiwit?

Dit urineonderzoek wordt aangeraden wanneer:
  • Je wilt weten of je eiwit afscheiding in je urine hebt
  • Er verdenkingen zijn van een nierziekte
  • Wanneer je wilt kijken of er sprake is van algemene ziekten


Waarom een urineonderzoek eiwitten?

Een urine screening kan vroegtijdig al verschillende aandoeningen aantonen. Ook kan er op een breed scala aan ziekten worden getest. Het is een simpel onderzoek, waarbij er dus een duidelijk beeld kan worden gegeven over de status van verschillende aandoeningen.

Waarom bloedonderzoek
Waarom Labplusarts?
  • Zonder doorverwijzing
  • Erkende laboratoria
  • Interpretatie van uitslag door een arts
  • Uitslag doorgaans binnen 48 uur
Hulp nodig?

Bel naar 085-0043917 voor advies of chat via Whatsapp

Bloedonderzoek zonder verwijzing
Hoe werkt het?

Bestel je test, kies je priklocatie en ontvang je uitslag online