Background

HIV Same Day

HIV Same Day

Bepalingen: HIV 1, HIV 2, HIV 0 Screening
Pas twee weken na onbeschermd seksueel contact laten testen. Wilt u al lagere concentraties van HIV meten? Dat kunt u bijvoorbeeld in het ziekenhuis middels een PCR test aanvragen.

Wat is HIV?HIV is een SOA die kan voorkomen onder jongeren. Het kan symptoomloos verlopen (zonder klachten) of juist vervelende complicaties geven met uiteindelijk het compleet uitschakelen van je immuunsysteem. Je bent daardoor vatbaar voor allerlei infectie ziekten. Het is daarom belangrijk om na onbeschermd seksueel contact jezelf te laten testen.

Dat doe je snel, gemakkelijk en anoniem bij LabPlusArts.
Mocht de screening positief zijn, dan krijg je aansluitend een verwijzing voor een bevestigingstest. Je hoeft dus niet zelf nog een keer naar de huisarts om te vertellen dat je een SOA hebt. De verwijzing wordt digitaal voor je aangemaakt.

Kan ik HIV testen en de uitslag op dezelfde dag krijgen?Het gaat hier om een 'Same Day' HIV test. De uitslag ontvangt u binnen enkele uren. Let er wel op dat deze test pas betrouwbaar is, vanaf 15 dagen na onbeschermd seksueel contact.

Waar kan ik deze snelle HIV test doen?Deze HIV screening kan alleen op onze locatie in Den Haag worden gedaan. U moet daarvoor langskomen bij ons.

Wat is het verschil tussen een HIV screening en een bevestigingstest?De HIV Same Day test is screenend. U krijgt met 99,6% specificiteit en sensitiviteit, zoals vergeleken met een ELISA of Western Blot test de uitslag. Een bevestigingstest is de gouden standaard en daardoor ook duurder. Het is aangeraden om bij een positieve uitslag een bevestigingstest te doen. U krijgt daarvoor ook een verwijzing van ons, mocht de screening positief zijn.
Een positieve HIV test behoeft behandeling middels antibiotica en partnerwaarschuwing. Wij zullen dit nooit zelf doen, maar adviseren je om je partners te waarschuwen. Als je een behandeling wilt, hoef je niet meer langs te huisarts, maar kun je de doorverwijzing via ons krijgen. Zie voor meer informatie RIVM richtlijn HIV

Waarom bloedonderzoek
Waarom Labplusarts?
  • Zonder doorverwijzing
  • Erkende laboratoria
  • Interpretatie van uitslag door een arts
  • Uitslag doorgaans binnen 48 uur
Hulp nodig?

Bel naar 085-2006230 voor advies of chat via Whatsapp

Bloedonderzoek zonder verwijzing
Hoe werkt het?

Bestel je test, kies je priklocatie en ontvang je uitslag online