Background

HIV

HIV

Bepalingen: HIV + bevestigingstesten en evt.gratis e-consult
Pas twee weken na onbeschermd seksueel contact laten testen. Voor PreP zo snel mogelijk testen.
HIV

HIV is een SOA die kan voorkomen bij iedereen, met name bij bepaalde risicogroepen. Het kan symptoomloos verlopen of juist vervelende complicaties geven met uiteindelijk het verminderen of uitschakelen van je immuunsysteem. Je bent daardoor vatbaarder voor allerlei infectie ziekten. Het is daarom belangrijk om na onbeschermd seksueel contact jezelf te laten testen. Wanneer je direct na onbeschermd slijmvlies contact met iemand die HIV viral load heeft naar een ziekenhuis gaat, kan er aansluitend gestart worden met therapie die HIV voorkomt. Als je jezelf alleen wilt laten testen, kan dit het beste 14 dagen na onbeschermd (seksueel of slijmvlies) contact plaatsvinden. Pas daarna zijn de deeltjes het beste detecteerbaar bij een besmetting.

Dat doe je snel, gemakkelijk en anoniem bij Labplusarts.
Mocht de test positief zijn, dan krijg je aansluitend een verwijzing naar de internist voor een behandeling. Je hoeft dus niet zelf nog een keer naar de huisarts om te vertellen dat je een SOA hebt. De verwijzing wordt digitaal voor je aangemaakt na een gratis e-consult.
Een positieve HIV test leidt vaak tot medicamenteuze behandeling en partnerwaarschuwing. Wij zullen dit nooit zelf doen, maar adviseren je om je partners te waarschuwen. Als je een behandeling wilt, hoef je niet meer langs te huisarts, maar kun je de doorverwijzing via ons krijgen. Zie voor meer informatie RIVM richtlijn HIV

Waarom bloedonderzoek
Waarom Labplusarts?
  • Zonder doorverwijzing
  • Erkende laboratoria
  • Interpretatie van uitslag door een arts
  • Uitslag doorgaans binnen 48 uur
Hulp nodig?

Bel naar 085-2006230 voor advies of chat via Whatsapp

Bloedonderzoek zonder verwijzing
Hoe werkt het?

Bestel je test, kies je priklocatie en ontvang je uitslag online