Gonorroe onderzoek

Bepalingen: Gonorroe PCR

Waarom deze test?

Het Gonorroe onderzoek is van vitaal belang voor iedereen die seksueel actief is. Het is gericht op het opsporen van een van de meest voorkomende seksueel overdraagbare infecties: gonorroe. Deze test is essentieel omdat gonorroe vaak geen symptomen veroorzaakt. Dit kan leiden tot onopgemerkte infectie en onbedoelde verspreiding. Door tijdig een gonorroe test te doen kunnen infecties worden opgespoord en gonorroe behandeling worden opgestart. Hierdoor ernstige gezondheidscomplicaties worden voorkomen en de verspreiding van de infectie wordt ingeperkt.

Wat wordt er getest?

Gonorroe is een SOA (seksueel overdraagbare aandoening) infectie veroorzaakt door een bacterie, met name als je seks hebt gehad na onveilige seks, anale seks of orale seks. Om te controleren of je deze soa hebt is dit onderzoek van belang.
Het Gonorroe onderzoek is specifiek gericht op het detecteren van de aanwezigheid van de bacterie Neisseria gonorrhoeae, die verantwoordelijk is voor gonorroe-infecties.
Deze bacterie kan zich nestelen in de slijmvliezen van de geslachtsorganen, de anus, de keel en zelfs de ogen. Door middel van een urinemonster of een vaginale swab wordt gekeken naar de aanwezigheid van deze bacterie, waardoor we kunnen vaststellen of je gonorroe hebt.

 • Gonorroe symptomen vrouw: Bij vrouwen kunnen symptomen van gonorroe variëren, waaronder ongewone vaginale afscheiding, een branderig gevoel bij het plassen, en pijn tijdens seksueel contact. Het is echter belangrijk op te merken dat gonorroe vaak asymptomatisch is bij vrouwen, waardoor regelmatige tests van cruciaal belang zijn.
 • Gonorroe symptomen vrouw: Bij vrouwen kunnen symptomen van gonorroe variëren, waaronder ongewone vaginale afscheiding, een branderig gevoel bij het plassen, en pijn tijdens seksueel contact. Het is echter belangrijk op te merken dat gonorroe vaak asymptomatisch is bij vrouwen, waardoor regelmatige tests van cruciaal belang zijn.
 • Gonorroe symptomen man: Mannen kunnen symptomen ervaren zoals pijnlijk of branderig plassen, afscheiding uit de penis, en pijn of zwelling in de testikels. Net als bij vrouwen kan gonorroe bij mannen asymptomatisch zijn, waardoor testen van groot belang is.

Hoe wordt het materiaal verkregen?

Je kunt tijdens het bestelproces op onze website een locatie kiezen en een afspraak maken voor de afname voor dit onderzoek.
Je hoeft niet nuchter te zijn. De bepaling kan in vrijwel alle gevallen binnen 24-48 uur bekend zijn. Als man zijnde moet je de eerste straal urine opvangen, de vaginale swab komt met instructies. Dit lever je simpelweg in op een priklocatie.

Wanneer wordt deze test gedaan?

In de volgende situaties adviseren je om je te laten testen op Gonorroe:

 • Na onbeschermde seksueel contact, vooral als er symptomen optreden zoals pijn bij het plassen, abnormale afscheiding, of ongemak in de geslachtsdelen.
 • Als je partner positief test op gonorroe.
 • Als je partner positief test op gonorroe.
 • Het is belangrijk om te begrijpen dat gonorroe vaak asymptomatisch is. Een regelmatige testroutine kan helpen bij het vroegtijdig opsporen van infecties.

  Wat betekent de uitslag?

  Een negatief resultaat betekent dat er geen tekenen van gonorroe zijn gevonden in het monster dat is genomen. Dit suggereert echter niet dat je niet besmet kunt zijn, vooral als het monster te vroeg is genomen na blootstelling aan de infectie.
  Een positief resultaat geeft aan dat de bacterie Neisseria gonorrhoeae is gedetecteerd in het monster. In dit geval is het essentieel om onmiddellijk een behandeling in te stellen om verdere verspreiding van de infectie te voorkomen. Het is de te behandelen met antibiotica. Het is ook belangrijk om seksuele partners te informeren, zodat zij ook getest en indien nodig behandeld kunnen worden.
  Het medisch team van Labplusarts zal de resultaten analyseren. Indien nodig zullen zij aanbevelingen doen voor verdere behandeling.

  Nog vragen?

  Ons medisch team heeft deze informatie met zorg samengesteld in samenwerking met diverse laboratoria. Bij vragen zijn we bereikbaar op ons telefoonnummer of per e-mail contact@labplusarts.nl

Nuchter testen?

Je hoeft niet nuchter te zijn. De bepaling kan in vrijwel alle gevallen binnen 24-48 uur bekend zijn. Als man zijnde moet je de eerste straal urine opvangen. De vaginale swab komt met instructies. Dit lever je simpelweg in op een priklocatie.

Hoe werkt het?

Professionele afname

Zelftests geven niet altijd betrouwbare consistente resultaten. Daarom kiest Labplusarts ervoor dat de testen professioneel worden afgenomen op een priklocatie. We hebben dit zo eenvoudig mogelijk voor je gemaakt.

 1. 1

  Vind de test die bij jou past

  Informatie over diverse gezondheidsonderwerpen en een helder overzicht van ons uitgebreide testaanbod. Via de website krijg je op een gemakkelijke manier inzicht in welke test voor jou van toepassing kan zijn. Heb je assistentie nodig bij het maken van een keuze of wil je een eigen pakket samenstellen? Neem gerust contact met ons op.

 2. 2

  Kies een priklocatie

  Wij nemen de testen af op 350+ locaties in Nederland, zo is er altijd een locatie bij jou in de buurt. Tijdens het bestelproces kies je eenvoudig jouw priklocatie en na betaling kan je een afspraak maken. Kies dus waar en wanneer het jou uitkomt.

 3. 3

  Laat je prikken

  Tijdens jouw afspraak wordt door een van onze medisch professionals jouw sample afgenomen. Vervolgens wordt in het laboratorium jouw sample onderzocht.

 4. 4

  Een echt betrouwbaar resultaat met begrijpelijke uitleg

  Omdat jouw sample professioneel is afgenomen is het resultaat consistent. De uitslag van jouw onderzoek wordt beoordeeld door een van onze eigen artsen en voorzien van een gedegen advies. We vinden het belangrijk dat jij begrijpt wat het resultaat voor jou betekent. Hier zorgen we voor door uitleg te geven over het onderzoek en de betekenis van jouw waarde.

Altijd een locatie in de buurt

Wanneer kiezen voor deze SOA test?

Kies de Gonorroe SOA test wanneer:
 • Je onbeschermd seksueel contact hebt gehad in de afgelopen twee weken
 • Je afscheiding aan je geslachtsorgaan hebt
 • Je gewaarschuwd bent door je partner die onbeschermd seksueel contact heeft gehad.
 • Als je pijn bij het plassen hebt, pijn bij de seks of bloedverlies tijdens de menstruaties.


Wanneer testen?

Bij klachten die hier zijn beschreven wordt het aangeraden om de test minimaal 14 dagen na onbeschermd seksueel contact te doen. Je krijgt een urinepotje of een vaginale swab thuis opgestuurd. Je kunt deze ook ophalen op onze kantoorlocatie in Utrecht.
De meting van het onderzoek bij Gonorroe gaat via ISO-gecertificeerde laboratoria. De nauwkeurigheid van een testmethode wordt uitgedrukt in o.a. specificiteit en sensitiviteit. Maar het belangrijkste is dat de uitslagen onderling tussen huisartsen en ziekenhuizen geïnterpreteerd en geaccepteerd worden. Dit is het geval bij onze veneuze afnames. De onderlinge acceptatie zal niet altijd aanwezig zijn door een mogelijk verminderde betrouwbaarheid bij een capillaire afname.
Testen die vaak voorkomen duren over het algemeen 24-48 uur. Testen die via een LC-MS-methode gaan, duren over het algemeen langer, denk aan gemiddeld 3-7 werkdagen. Daarnaast hangt het ook af van de locatie. Sommige locaties doen de analyse zelf en andere aandacht dat uit aan een ander lab.
De interpretatie van Gonorroe is niet altijd gemakkelijk en moet worden gezien in het brede plaatje, samen met een anamnese en lichamelijk onderzoek. Bij het adviesgedeelte van de arts wordt rekening gehouden met de hulpvraag waarin je alvast kunt uiteenzetten wat jouw klachten zijn, anders worden de uitslagen geinterpreteerd in samenhang met de andere resultaten. Mocht het nodig zijn, kan de arts bellen om te vragen naar lichamelijke afwijkingen. Zelf hoef je de uitslagen niet in te interpreteren omdat er altijd advies en toelichting van de arts volgt.
Indien de uitslagen van het onderzoek voor Gonorroe klinisch significant afwijkend zijn, neemt de arts telefonisch contact op. Indien je niet bereikbaar bent, krijg je een e-mail. Hier staat een advies en een toelichting bij de afwijkende uitslagen en wat je daaraan kunt doen. Als je een recept of verwijzing nodig hebt, kunnen wij daarmee helpen.
De kosten van Gonorroe kun je vinden op de productpagina. Afhankelijk van je verzekering en de aanvullende pakketten kun je deze kosten voor Gonorroe vergoed krijgen. Onderzoeken voor een IVF behandeling worden bijvoorbeeld vaak vergoed. Na je bestelling krijg je een factuur die je kunt aanleveren bij je verzekering.
Het bestelproces is makkelijk. Een Gonorroe test of de onderzoeken die je wilt kun je toevoegen in je winkelwagen. In stap twee vul je de gegevens in en reken je af. Vervolgens krijg je een e-mail ter bevestiging en kun je naar een priklocatie toe. Nadat je geweest bent, krijg je de uitslagen van het Gonorroe onderzoek in jouw Portal.
Wij zijn certified-ready volgens de NEN 7510 en 7512 normen voor veilige gegevensoverdracht in de zorg. De Portal is beveiligd met twee- factor authenticatie. Jouw gegevens zijn daarnaast ook versleuteld opgeslagen. De uitslagen van Gonorroe sturen wij zonder toestemming niet op aan derden, ook niet aan je huisarts zonder jouw stemming.
Het bloedonderzoek voor Gonorroe moet plaatsvinden op een van de priklocaties die wij beschikbaar stellen. Op bepaalde locaties is het mogelijk dat een prikster langs komt bij je. Dit kun je tijdens het afrekenen aangeven. Er wordt dan zo snel mogelijk een afspraak gemaakt om thuis langs te komen.
Een afspraak voorGonorroe kun je gemakkelijk maken na je bestelling in jouw Portal. Je kunt vrijwel dagelijks terecht in alle grote steden van Nederland. In de kleine steden kun je bepaalde dagen terecht. Op bepaalde locaties is het ook mogelijk dat je in het weekend terecht kunt.
Bij Gonorroe onderzoek is een interpretatie van de arts of een toelichting inbegrepen. De toelichting houdt rekening met de hulpvraag die je na de bestelling kunt opgeven in jouw Portal.
Voor bloedonderzoeken maken wij altijd gebruik van een veneuze afname. Dit is de gouden standaard voor bloedafname. Vrij verkrijgbare testen, zoals een vingerprik test maakt gebruik van de capillaire route voor bloedafname. Deze geven niet altijd dezelfde resultaten en de nauwkeurigheid is afhankelijk van hoe, waar en met welke techniek de afname geschied. Het voordeel is natuurlijk wel dat de test makkelijker en minder pijnlijk af te nemen is.
Je kunt altijd afrekenen met iDeal en creditcard (VISA, Mastercard en Amex). Hierbij zit ook Apple Pay inbegrepen. Op de priklocatie kunnen de priksters geen contante betaling accepteren.
De resultaten van Gonorroe zijn op jouw verzoek deelbaar met jouw huisarts. Echter, dit kun je zelf ook makkelijk regelen door het downloaden van de uitslag in PDF formaat. Omdat we gebruik maken van de vergelijkbare testmethodens als de huisarts, zijn de uitslagen onderling uitwisselbaar en vergelijkbaar zodat vergelijkingen goed kunnen worden gemaakt.

Gonorroe

71,-
Validatie door artsen
Uitslag binnen: 72 - uur
?
Hulp nodig?

Bel naar 085-0043917 voor advies of chat via Whatsapp

Bloedonderzoek zonder verwijzing
Bloedprikken zonder verwijzing op 350+ locaties

Eenvoudig bloedprikken waar en wanneer het jou uitkomt.

Keuze uit meer dan 100 testen, mogelijkheid om eigen ideale test samen te stellen
Validatie door medisch team (BIG geregistreerde artsen)
Snel en begrijpelijke resultaten