D-Dimeer

Bepalingen: D-dimeer

Ontdek de Belangrijkheid van D-dimeer Testen

In de wereld van medische diagnostiek is de D-dimeer test een cruciaal hulpmiddel voor artsen om potentieel levensbedreigende aandoeningen zoals diepe veneuze trombose (DVT) en longembolieën te detecteren. d-dimeer test biedt een snelle, betrouwbare methode voor de kwalitatieve detectie van D-dimeer in capillair bloed of plasma, wat vooral nuttig is voor patiënten boven de 50 jaar, waarbij de risico's op dergelijke aandoeningen toenemen.

De Rol van D-dimeer in Diagnostische Procedures

D-dimeerconcentratie in het bloed is een indicatie van bloedstolselvorming en -afbraak in het lichaam. Verhoogde D-dimeerwaarden kunnen wijzen op de aanwezigheid van een abnormale bloedstolling, wat essentieel is voor de vroege detectie van aandoeningen zoals DVT en longembolieën. De combinatie van onze D-dimeertest met beeldvormende technieken zoals een CT-scan van de long kan artsen helpen bij het stellen van een nauwkeurige diagnose.

Voordelen van d-dimeer test

 • Snelle en Efficiënte Detectie: Met d-dimeer test kunnen artsen en laboratoria de D-dimeerwaarden snel en efficiënt bepalen, wat essentieel is voor het versnellen van de diagnose en het starten van de behandeling.
 • Geschikt voor Capillair Bloed of Plasma: Onze test is ontworpen voor flexibiliteit in monstername, waardoor hij zowel geschikt is voor capillair bloed als plasma.
 • Bijdrage aan Klinische Besluitvorming: De D-dimeertest speelt een cruciale rol in de klinische beslisregel, vooral bij patiënten met een vermoeden van DVT of longembolie. Een verhoogde waarde kan een indicatie zijn voor verder onderzoek, terwijl een negatieve testuitslag samen met andere klinische indicatoren kan helpen om deze aandoeningen uit te sluiten.

Hoe Werkt de D-dimeer Test?

De D-dimeertest test is een kwalitatieve test die de aanwezigheid van D-dimeerconcentraties in het bloed detecteert. Deze test is vooral nuttig bij de initiële beoordeling van patiënten met symptomen die wijzen op DVT of longembolie. De procedure is eenvoudig: een kleine bloedmonster wordt genomen en geanalyseerd op de aanwezigheid van D-dimeer, waarbij de resultaten helpen bij het bepalen van de volgende stappen in de diagnose en behandeling.

De Betekenis van Testresultaten

 • Verhoogde D-dimeerwaarden: Dit kan wijzen op de aanwezigheid van een bloedstolsel. Echter, D-dimeerwaarden kunnen ook verhoogd zijn door andere factoren, zoals recente operaties, infecties, of zwangerschap, wat betekent dat verdere diagnostische beeldvorming nodig kan zijn.
 • Negatieve Testuitslag: Een negatieve testuitslag duidt op een normale D-dimeerwaarde, wat de waarschijnlijkheid van DVT of longembolie vermindert, vooral wanneer gecombineerd met andere klinische evaluaties.

Integratie met Beeldvormende Technieken voor Optimale Diagnose

De detectie van D-dimeer is een essentieel onderdeel van het diagnostisch proces, maar het bereikt zijn volle potentieel wanneer het gecombineerd wordt met beeldvormende technieken. Een CT-scan van de long of een scan ter detectie van diepe veneuze trombose (DVT) kan in combinatie met de D-dimeertest een krachtige combinatie vormen voor de diagnose van thromboembolische aandoeningen. Deze gelaagde benadering maakt het mogelijk om met hoge nauwkeurigheid de aan- of afwezigheid van bloedstolsels te bepalen.

D-dimeerwaarden: Een Cruciaal Onderdeel van Klinische Besluitvorming

In de klinische praktijk spelen D-dimeerwaarden een cruciale rol in de besluitvorming, vooral bij patiënten met een verhoogde kans op tromboembolische aandoeningen. De D-dimeerbepaling is een integraal onderdeel van de klinische beslisregel, die artsen helpt beslissen over de noodzaak van verdere diagnostische tests. Een hoge D-dimeerwaarde kan de arts aanmoedigen om aanvullende beeldvorming aan te vragen, terwijl een normale waarde, in combinatie met andere klinische indicaties, kan helpen bij het uitsluiten van bepaalde aandoeningen.

De Toepassing van d-dimeer test in de Praktijk

d-dimeer test is ontworpen voor gebruiksgemak en nauwkeurigheid, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elk laboratorium of medische praktijk. De test biedt snelle resultaten, wat essentieel is in acute situaties waarbij elke minuut telt. Bovendien stelt de eenvoud van de test medische professionals in staat om efficiënt en effectief te werken, wat bijdraagt aan betere patiëntenzorg en -uitkomsten.

Conclusie: Waarom d-dimeer test Essentieel is voor Moderne Diagnostiek

De D-dimeertest speelt een onmisbare rol in de moderne medische diagnostiek, vooral in de detectie en behandeling van DVT en longembolieën. d-dimeer test onderscheidt zich door zijn betrouwbaarheid, snelheid en gebruiksgemak, waardoor het een essentiële tool is voor artsen en laboratoria wereldwijd. Met de capaciteit om te integreren in een breder diagnostisch proces, versterkt door beeldvormende technieken, biedt d-dimeer test een omvattende oplossing voor de uitdagingen van vandaag op het gebied van bloedstollingsdiagnostiek. Door te kiezen voor d-dimeer test, kiezen medische professionals voor een product dat niet alleen de efficiëntie van hun diagnostische processen verbetert, maar ook bijdraagt aan de algehele kwaliteit van de patiëntenzorg. In een tijd waarin nauwkeurige en snelle diagnose belangrijker is dan ooit, staat d-dimeer test klaar om een cruciale rol te spelen in de gezondheidszorg.

keywords: dimeer d-dimeer verhoogde d-dimeren verhoogd d dimeer d-dimeren verhoogd verhoogde d dimeer d dimer d dimeer test d dimer test d dimeer verhoogd combinatie met beeldvormende technieken

Voor dit bloedonderzoek hoef je niet nuchter te zijn.

Hoe werkt het?

Professionele afname

Zelftests geven niet altijd betrouwbare consistente resultaten. Daarom kiest Labplusarts ervoor dat de testen professioneel worden afgenomen op een priklocatie. We hebben dit zo eenvoudig mogelijk voor je gemaakt.

 1. 1

  Vind de test die bij jou past

  Informatie over diverse gezondheidsonderwerpen en een helder overzicht van ons uitgebreide testaanbod. Via de website krijg je op een gemakkelijke manier inzicht in welke test voor jou van toepassing kan zijn. Heb je assistentie nodig bij het maken van een keuze of wil je een eigen pakket samenstellen? Neem gerust contact met ons op.

 2. 2

  Kies een priklocatie

  Wij nemen de testen af op 350+ locaties in Nederland, zo is er altijd een locatie bij jou in de buurt. Tijdens het bestelproces kies je eenvoudig jouw priklocatie en na betaling kan je een afspraak maken. Kies dus waar en wanneer het jou uitkomt.

 3. 3

  Laat je prikken

  Tijdens jouw afspraak wordt door een van onze medisch professionals jouw sample afgenomen. Vervolgens wordt in het laboratorium jouw sample onderzocht.

 4. 4

  Een echt betrouwbaar resultaat met begrijpelijke uitleg

  Omdat jouw sample professioneel is afgenomen is het resultaat consistent. De uitslag van jouw onderzoek wordt beoordeeld door een van onze eigen artsen en voorzien van een gedegen advies. We vinden het belangrijk dat jij begrijpt wat het resultaat voor jou betekent. Hier zorgen we voor door uitleg te geven over het onderzoek en de betekenis van jouw waarde.

Altijd een locatie in de buurt

Zie inhoud
De meting van het onderzoek bij D-Dimeer gaat via ISO-gecertificeerde laboratoria. De nauwkeurigheid van een testmethode wordt uitgedrukt in o.a. specificiteit en sensitiviteit. Maar het belangrijkste is dat de uitslagen onderling tussen huisartsen en ziekenhuizen geïnterpreteerd en geaccepteerd worden. Dit is het geval bij onze veneuze afnames. De onderlinge acceptatie zal niet altijd aanwezig zijn door een mogelijk verminderde betrouwbaarheid bij een capillaire afname.
Testen die vaak voorkomen duren over het algemeen 24-48 uur. Testen die via een LC-MS-methode gaan, duren over het algemeen langer, denk aan gemiddeld 3-7 werkdagen. Daarnaast hangt het ook af van de locatie. Sommige locaties doen de analyse zelf en andere aandacht dat uit aan een ander lab.
De interpretatie van D-Dimeer is niet altijd gemakkelijk en moet worden gezien in het brede plaatje, samen met een anamnese en lichamelijk onderzoek. Bij het adviesgedeelte van de arts wordt rekening gehouden met de hulpvraag waarin je alvast kunt uiteenzetten wat jouw klachten zijn, anders worden de uitslagen geinterpreteerd in samenhang met de andere resultaten. Mocht het nodig zijn, kan de arts bellen om te vragen naar lichamelijke afwijkingen. Zelf hoef je de uitslagen niet in te interpreteren omdat er altijd advies en toelichting van de arts volgt.
Indien de uitslagen van het onderzoek voor D-Dimeer klinisch significant afwijkend zijn, neemt de arts telefonisch contact op. Indien je niet bereikbaar bent, krijg je een e-mail. Hier staat een advies en een toelichting bij de afwijkende uitslagen en wat je daaraan kunt doen. Als je een recept of verwijzing nodig hebt, kunnen wij daarmee helpen.
De kosten van D-Dimeer kun je vinden op de productpagina. Afhankelijk van je verzekering en de aanvullende pakketten kun je deze kosten voor D-Dimeer vergoed krijgen. Onderzoeken voor een IVF behandeling worden bijvoorbeeld vaak vergoed. Na je bestelling krijg je een factuur die je kunt aanleveren bij je verzekering.
Het bestelproces is makkelijk. Een D-Dimeer test of de onderzoeken die je wilt kun je toevoegen in je winkelwagen. In stap twee vul je de gegevens in en reken je af. Vervolgens krijg je een e-mail ter bevestiging en kun je naar een priklocatie toe. Nadat je geweest bent, krijg je de uitslagen van het D-Dimeer onderzoek in jouw Portal.
Wij zijn certified-ready volgens de NEN 7510 en 7512 normen voor veilige gegevensoverdracht in de zorg. De Portal is beveiligd met twee- factor authenticatie. Jouw gegevens zijn daarnaast ook versleuteld opgeslagen. De uitslagen van D-Dimeer sturen wij zonder toestemming niet op aan derden, ook niet aan je huisarts zonder jouw stemming.
Het bloedonderzoek voor D-Dimeer moet plaatsvinden op een van de priklocaties die wij beschikbaar stellen. Op bepaalde locaties is het mogelijk dat een prikster langs komt bij je. Dit kun je tijdens het afrekenen aangeven. Er wordt dan zo snel mogelijk een afspraak gemaakt om thuis langs te komen.
Een afspraak voorD-Dimeer kun je gemakkelijk maken na je bestelling in jouw Portal. Je kunt vrijwel dagelijks terecht in alle grote steden van Nederland. In de kleine steden kun je bepaalde dagen terecht. Op bepaalde locaties is het ook mogelijk dat je in het weekend terecht kunt.
Bij D-Dimeer onderzoek is een interpretatie van de arts of een toelichting inbegrepen. De toelichting houdt rekening met de hulpvraag die je na de bestelling kunt opgeven in jouw Portal.
Voor bloedonderzoeken maken wij altijd gebruik van een veneuze afname. Dit is de gouden standaard voor bloedafname. Vrij verkrijgbare testen, zoals een vingerprik test maakt gebruik van de capillaire route voor bloedafname. Deze geven niet altijd dezelfde resultaten en de nauwkeurigheid is afhankelijk van hoe, waar en met welke techniek de afname geschied. Het voordeel is natuurlijk wel dat de test makkelijker en minder pijnlijk af te nemen is.
Je kunt altijd afrekenen met iDeal en creditcard (VISA, Mastercard en Amex). Hierbij zit ook Apple Pay inbegrepen. Op de priklocatie kunnen de priksters geen contante betaling accepteren.
De resultaten van D-Dimeer zijn op jouw verzoek deelbaar met jouw huisarts. Echter, dit kun je zelf ook makkelijk regelen door het downloaden van de uitslag in PDF formaat. Omdat we gebruik maken van de vergelijkbare testmethodens als de huisarts, zijn de uitslagen onderling uitwisselbaar en vergelijkbaar zodat vergelijkingen goed kunnen worden gemaakt.

D-Dimeer

55,-
Validatie door artsen
Uitslag binnen: 24 - uur
?
Hulp nodig?

Bel naar 085-0043917 voor advies of chat via Whatsapp

Bloedonderzoek zonder verwijzing
Bloedprikken zonder verwijzing op 350+ locaties

Eenvoudig bloedprikken waar en wanneer het jou uitkomt.

Keuze uit meer dan 100 testen, mogelijkheid om eigen ideale test samen te stellen
Validatie door medisch team (BIG geregistreerde artsen)
Snel en begrijpelijke resultaten