Covid-19 Antistoffen Test Bloedonderzoek

Bepalingen: Covid-19 IgG

Waarom deze test?

Het Covid-19 Antistoffen Test Bloedonderzoek is een hulpmiddel in de strijd tegen Covid-19. Deze test meet de aanwezigheid van specifieke antistoffen tegen het Covid-19 virus, met name de IgG-antistoffen. Het onderzoek biedt waardevolle informatie over of iemand eerder is geïnfecteerd met het virus en kan bijdragen aan het begrijpen van de immuniteitsstatus van een individu.

Wat wordt er getest?

Het Covid-19 Antistoffen Test Bloedonderzoek meet specifiek de aanwezigheid van IgG-antistoffen tegen het Covid-19 virus. IgG-antistoffen zijn een type immuunglobuline dat door het immuunsysteem wordt geproduceerd in reactie op een infectie. Deze antistoffen verschijnen meestal enkele weken na de eerste infectie en blijven vaak langer in het bloed aanwezig, wat duidt op een eerdere blootstelling aan het virus.

Hoe wordt het materiaal verkregen?

Bloed voor deze test wordt afgenomen via een standaard bloedafnameprocedure, waarbij een ader in de arm wordt geprikt. Daardoor is het bloed aanwezig voor analyse in ons laboratorium. Je kunt tijdens het bestelproces op onze website een priklocatie kiezen en een afspraak maken voor de bloedafname.

Wanneer wordt deze test gedaan?

Er zijn verschillende situaties waarin het Covid-19 Antistoffen Test Bloedonderzoek kan worden uitgevoerd:

 • Na Herstel van Covid-19 symptomen
 • Bij onverklaarbare symptomen
 • Voor vaccinatie effectiviteit
 • Epidemiologisch onderzoek
 • Herstelplasma donoren

Wat betekent de uitslag?

De interpretatie van de uitslag van het Covid-19 Antistoffen Test Bloedonderzoek gebeurt door het medisch team van Labplusarts. Dit is cruciaal voor het begrip van de immuniteitsstatus.

 • Een positieve test betekent dat er IgG-antistoffen tegen het Covid-19 virus in het bloed aanwezig zijn. Dit suggereert dat de persoon eerder besmet is geweest met het virus en een immuunrespons heeft ontwikkeld. Het betekent niet noodzakelijk dat iemand volledig beschermd is tegen herinfectie. Het is nog niet volledig duidelijk hoe lang de immuniteit aanhoudt en hoe effectief het is tegen nieuwe varianten van het virus.
Het medisch team van Labplusarts zal de resultaten analyseren. Indien nodig zullen zij aanbevelingen doen voor verdere onderzoek.

Nog vragen?

Ons medisch team heeft deze informatie met zorg samengesteld in samenwerking met diverse laboratoria. Bij vragen zijn we bereikbaar op ons telefoonnummer of per e-mail contact@labplusarts.nl

Voor deze bepaling hoef je niet nuchter te zijn. De bepaling is >95% sensitief en specifiek.

Hoe werkt het?

Professionele afname

Zelftests geven niet altijd betrouwbare consistente resultaten. Daarom kiest Labplusarts ervoor dat de testen professioneel worden afgenomen op een priklocatie. We hebben dit zo eenvoudig mogelijk voor je gemaakt.

 1. 1

  Vind de test die bij jou past

  Informatie over diverse gezondheidsonderwerpen en een helder overzicht van ons uitgebreide testaanbod. Via de website krijg je op een gemakkelijke manier inzicht in welke test voor jou van toepassing kan zijn. Heb je assistentie nodig bij het maken van een keuze of wil je een eigen pakket samenstellen? Neem gerust contact met ons op.

 2. 2

  Kies een priklocatie

  Wij nemen de testen af op 350+ locaties in Nederland, zo is er altijd een locatie bij jou in de buurt. Tijdens het bestelproces kies je eenvoudig jouw priklocatie en na betaling kan je een afspraak maken. Kies dus waar en wanneer het jou uitkomt.

 3. 3

  Laat je prikken

  Tijdens jouw afspraak wordt door een van onze medisch professionals jouw sample afgenomen. Vervolgens wordt in het laboratorium jouw sample onderzocht.

 4. 4

  Een echt betrouwbaar resultaat met begrijpelijke uitleg

  Omdat jouw sample professioneel is afgenomen is het resultaat consistent. De uitslag van jouw onderzoek wordt beoordeeld door een van onze eigen artsen en voorzien van een gedegen advies. We vinden het belangrijk dat jij begrijpt wat het resultaat voor jou betekent. Hier zorgen we voor door uitleg te geven over het onderzoek en de betekenis van jouw waarde.

Altijd een locatie in de buurt

De nieuwe coronavirus van het type 19 (Covid-19) heeft de wereld in zijn greep gehad de afgelopen tijd. Experts spreken over een mogelijk tweede golf. Daarom is het beter om nu preventief te kijken of je al besmet bent. In veel gevallen zijn mensen wel besmet, maar hebben ze geen symptomen.
De meting van het onderzoek bij Covid-19 Antistoffen Test gaat via ISO-gecertificeerde laboratoria. De nauwkeurigheid van een testmethode wordt uitgedrukt in o.a. specificiteit en sensitiviteit. Maar het belangrijkste is dat de uitslagen onderling tussen huisartsen en ziekenhuizen geïnterpreteerd en geaccepteerd worden. Dit is het geval bij onze veneuze afnames. De onderlinge acceptatie zal niet altijd aanwezig zijn door een mogelijk verminderde betrouwbaarheid bij een capillaire afname.
Testen die vaak voorkomen duren over het algemeen 24-48 uur. Testen die via een LC-MS-methode gaan, duren over het algemeen langer, denk aan gemiddeld 3-7 werkdagen. Daarnaast hangt het ook af van de locatie. Sommige locaties doen de analyse zelf en andere aandacht dat uit aan een ander lab.
De interpretatie van Covid-19 Antistoffen Test is niet altijd gemakkelijk en moet worden gezien in het brede plaatje, samen met een anamnese en lichamelijk onderzoek. Bij het adviesgedeelte van de arts wordt rekening gehouden met de hulpvraag waarin je alvast kunt uiteenzetten wat jouw klachten zijn, anders worden de uitslagen geinterpreteerd in samenhang met de andere resultaten. Mocht het nodig zijn, kan de arts bellen om te vragen naar lichamelijke afwijkingen. Zelf hoef je de uitslagen niet in te interpreteren omdat er altijd advies en toelichting van de arts volgt.
Indien de uitslagen van het onderzoek voor Covid-19 Antistoffen Test klinisch significant afwijkend zijn, neemt de arts telefonisch contact op. Indien je niet bereikbaar bent, krijg je een e-mail. Hier staat een advies en een toelichting bij de afwijkende uitslagen en wat je daaraan kunt doen. Als je een recept of verwijzing nodig hebt, kunnen wij daarmee helpen.
De kosten van Covid-19 Antistoffen Test kun je vinden op de productpagina. Afhankelijk van je verzekering en de aanvullende pakketten kun je deze kosten voor Covid-19 Antistoffen Test vergoed krijgen. Onderzoeken voor een IVF behandeling worden bijvoorbeeld vaak vergoed. Na je bestelling krijg je een factuur die je kunt aanleveren bij je verzekering.
Het bestelproces is makkelijk. Een Covid-19 Antistoffen Test test of de onderzoeken die je wilt kun je toevoegen in je winkelwagen. In stap twee vul je de gegevens in en reken je af. Vervolgens krijg je een e-mail ter bevestiging en kun je naar een priklocatie toe. Nadat je geweest bent, krijg je de uitslagen van het Covid-19 Antistoffen Test onderzoek in jouw Portal.
Wij zijn certified-ready volgens de NEN 7510 en 7512 normen voor veilige gegevensoverdracht in de zorg. De Portal is beveiligd met twee- factor authenticatie. Jouw gegevens zijn daarnaast ook versleuteld opgeslagen. De uitslagen van Covid-19 Antistoffen Test sturen wij zonder toestemming niet op aan derden, ook niet aan je huisarts zonder jouw stemming.
Het bloedonderzoek voor Covid-19 Antistoffen Test moet plaatsvinden op een van de priklocaties die wij beschikbaar stellen. Op bepaalde locaties is het mogelijk dat een prikster langs komt bij je. Dit kun je tijdens het afrekenen aangeven. Er wordt dan zo snel mogelijk een afspraak gemaakt om thuis langs te komen.
Een afspraak voorCovid-19 Antistoffen Test kun je gemakkelijk maken na je bestelling in jouw Portal. Je kunt vrijwel dagelijks terecht in alle grote steden van Nederland. In de kleine steden kun je bepaalde dagen terecht. Op bepaalde locaties is het ook mogelijk dat je in het weekend terecht kunt.
Bij Covid-19 Antistoffen Test onderzoek is een interpretatie van de arts of een toelichting inbegrepen. De toelichting houdt rekening met de hulpvraag die je na de bestelling kunt opgeven in jouw Portal.
Voor bloedonderzoeken maken wij altijd gebruik van een veneuze afname. Dit is de gouden standaard voor bloedafname. Vrij verkrijgbare testen, zoals een vingerprik test maakt gebruik van de capillaire route voor bloedafname. Deze geven niet altijd dezelfde resultaten en de nauwkeurigheid is afhankelijk van hoe, waar en met welke techniek de afname geschied. Het voordeel is natuurlijk wel dat de test makkelijker en minder pijnlijk af te nemen is.
Je kunt altijd afrekenen met iDeal en creditcard (VISA, Mastercard en Amex). Hierbij zit ook Apple Pay inbegrepen. Op de priklocatie kunnen de priksters geen contante betaling accepteren.
De resultaten van Covid-19 Antistoffen Test zijn op jouw verzoek deelbaar met jouw huisarts. Echter, dit kun je zelf ook makkelijk regelen door het downloaden van de uitslag in PDF formaat. Omdat we gebruik maken van de vergelijkbare testmethodens als de huisarts, zijn de uitslagen onderling uitwisselbaar en vergelijkbaar zodat vergelijkingen goed kunnen worden gemaakt.

Covid-19 Antistoffen Test

83,-
Validatie door artsen
Uitslag binnen: 24 - uur
?
Hulp nodig?

Bel naar 085-0043917 voor advies of chat via Whatsapp

Bloedonderzoek zonder verwijzing
Bloedprikken zonder verwijzing op 350+ locaties

Eenvoudig bloedprikken waar en wanneer het jou uitkomt.

Keuze uit meer dan 100 testen, mogelijkheid om eigen ideale test samen te stellen
Validatie door medisch team (BIG geregistreerde artsen)
Snel en begrijpelijke resultaten