Bodybuilder Bloedonderzoek

Bepalingen: Vrije testosteron, Testosteron, SHBG, Kreatinine, eGFR, DHEA-S

Waarom deze test?

Het Bodybuilder Bloedonderzoek is voor zowel mannen als vrouwen die actief zijn in de fitnesswereld, met name voor bodybuilders, om een nauwkeurig inzicht te krijgen in hun hormonale balans en algemene gezondheid.
Dit bloedonderzoek biedt informatie over verschillende biomarkers, waaronder vrije testosteron, totaal testosteron, SHBG, kreatinine, eGFR en DHEA-S.

Wat wordt er getest?

Deze uitgebreide test meet verschillende hormonale en metabolische markers die essentieel zijn voor de gezondheid en prestaties van bodybuilders en fitnessenthousiasten.

 • Testosteron, zowel totaal als vrij, wordt gemeten om de hormonale balans te evalueren, wat cruciaal is voor spieropbouw, kracht en libido.
 • SHBG, dit is een eiwit dat testosteron bindt en transporteert. Dit meten is belangrijk voor het begrijpen van de beschikbaarheid van actief testosteron.
 • Kreatinine en eGFR worden geëvalueerd als indicatoren van de nierfunctie, wat van belang is voor het elimineren van afvalstoffen en het handhaven van een gezonde vochtbalans.
 • DHEA-S wordt gemeten als een marker voor bijnierfunctie en het endocriene systeem.

Hoe wordt het materiaal verkregen?

Bloed voor deze test wordt afgenomen via een standaard bloedafnameprocedure, waarbij een ader in de arm wordt geprikt. Daardoor is het bloed aanwezig voor analyse in ons laboratorium. Je kunt tijdens het bestelproces op onze website een priklocatie kiezen en een afspraak maken voor de bloedafname.

Wanneer wordt deze test gedaan?

Het Bodybuilder Bloedonderzoek wordt aanbevolen bij bodybuilding en fitnessfanaten die streven naar optimale prestaties en gezondheid. Het wordt ook aanbevolen voor mensen met symptomen zoals vermoeidheid, verminderd libido of spierzwakte, evenals voor degenen die hun hormonale balans willen optimaliseren. Daarnaast kan het worden uitgevoerd als onderdeel van regelmatige gezondheidscontroles voor een algehele beoordeling van de gezondheidstoestand.

Wat betekent de uitslag?

Een afwijkende uitslag van het Bodybuilder Bloedonderzoek kan verschillende implicaties hebben.

 • Verhoogde niveaus van totaal of vrij testosteron kunnen wijzen op hormonale disbalans. Dit kan worden veroorzaakt door factoren zoals overmatig gebruik van anabole steroïden of bijnieraandoeningen.
 • Een verhoogd SHBG-niveau kan de beschikbaarheid van actief testosteron verminderen.
 • Afwijkingen in kreatinine en eGFR kunnen wijzen op verminderde nierfunctie, wat ernstige gezondheidsproblemen kan signaleren.
 • Verhoogde DHEA-S-niveaus kunnen duiden op bijnierstoornissen.
Het medisch team van Labplusarts zal de resultaten analyseren. Indien nodig zullen zij aanbevelingen doen voor verdere behandeling. individuele factoren zoals leeftijd, geslacht en medische voorgeschiedenis kunnen een rol spelen bij de interpretatie.

Nog vragen?

Ons medisch team heeft deze informatie met zorg samengesteld in samenwerking met diverse laboratoria. Bij vragen zijn we bereikbaar op ons telefoonnummer of per e-mail contact@labplusarts.nl

Het wordt aangeraden om voor 10.00 uur 's ochtends dit onderzoek te doen, omdat dan de testosteronmeting dan het meest accuraat is. De uitslag van DHEAs duurt ongeveer een week.

Hoe werkt het?

Professionele afname

Zelftests geven niet altijd betrouwbare consistente resultaten. Daarom kiest Labplusarts ervoor dat de testen professioneel worden afgenomen op een priklocatie. We hebben dit zo eenvoudig mogelijk voor je gemaakt.

 1. 1

  Vind de test die bij jou past

  Informatie over diverse gezondheidsonderwerpen en een helder overzicht van ons uitgebreide testaanbod. Via de website krijg je op een gemakkelijke manier inzicht in welke test voor jou van toepassing kan zijn. Heb je assistentie nodig bij het maken van een keuze of wil je een eigen pakket samenstellen? Neem gerust contact met ons op.

 2. 2

  Kies een priklocatie

  Wij nemen de testen af op 350+ locaties in Nederland, zo is er altijd een locatie bij jou in de buurt. Tijdens het bestelproces kies je eenvoudig jouw priklocatie en na betaling kan je een afspraak maken. Kies dus waar en wanneer het jou uitkomt.

 3. 3

  Laat je prikken

  Tijdens jouw afspraak wordt door een van onze medisch professionals jouw sample afgenomen. Vervolgens wordt in het laboratorium jouw sample onderzocht.

 4. 4

  Een echt betrouwbaar resultaat met begrijpelijke uitleg

  Omdat jouw sample professioneel is afgenomen is het resultaat consistent. De uitslag van jouw onderzoek wordt beoordeeld door een van onze eigen artsen en voorzien van een gedegen advies. We vinden het belangrijk dat jij begrijpt wat het resultaat voor jou betekent. Hier zorgen we voor door uitleg te geven over het onderzoek en de betekenis van jouw waarde.

Altijd een locatie in de buurt

Wanneer kiezen voor een bodybuilding bloedonderzoek?

Dit bloedonderzoek is speciaal samengesteld voor bodybuilders is geschikt voor elke bodybuilder.

Waarom een bloedonderzoek bij bodybuilding?

Het is verstandig om als bodybuilder regelmatig je gezondheid te laten onderzoeken. Je lichaam is immers belangrijk en het doel is om je lichaam in de beste vorm te krijgen. Daarbij is niet alleen het uiterlijk belangrijk, maar ook je gezondheid. Het kan namelijk zijn dat je minder goed presteert omdat je bloedwaardes uit balans zijn of dat je onbewust nierschade oploopt door het gebruik van supplementen en/of steroïden. Door middel van dit bodybuilding bloedonderzoek kun je dit allemaal laten testen en gaan voor de beste sportprestatie.

De meting van het onderzoek bij Bodybuilding gaat via ISO-gecertificeerde laboratoria. De nauwkeurigheid van een testmethode wordt uitgedrukt in o.a. specificiteit en sensitiviteit. Maar het belangrijkste is dat de uitslagen onderling tussen huisartsen en ziekenhuizen geïnterpreteerd en geaccepteerd worden. Dit is het geval bij onze veneuze afnames. De onderlinge acceptatie zal niet altijd aanwezig zijn door een mogelijk verminderde betrouwbaarheid bij een capillaire afname.
Testen die vaak voorkomen duren over het algemeen 24-48 uur. Testen die via een LC-MS-methode gaan, duren over het algemeen langer, denk aan gemiddeld 3-7 werkdagen. Daarnaast hangt het ook af van de locatie. Sommige locaties doen de analyse zelf en andere aandacht dat uit aan een ander lab.
De interpretatie van Bodybuilding is niet altijd gemakkelijk en moet worden gezien in het brede plaatje, samen met een anamnese en lichamelijk onderzoek. Bij het adviesgedeelte van de arts wordt rekening gehouden met de hulpvraag waarin je alvast kunt uiteenzetten wat jouw klachten zijn, anders worden de uitslagen geinterpreteerd in samenhang met de andere resultaten. Mocht het nodig zijn, kan de arts bellen om te vragen naar lichamelijke afwijkingen. Zelf hoef je de uitslagen niet in te interpreteren omdat er altijd advies en toelichting van de arts volgt.
Indien de uitslagen van het onderzoek voor Bodybuilding klinisch significant afwijkend zijn, neemt de arts telefonisch contact op. Indien je niet bereikbaar bent, krijg je een e-mail. Hier staat een advies en een toelichting bij de afwijkende uitslagen en wat je daaraan kunt doen. Als je een recept of verwijzing nodig hebt, kunnen wij daarmee helpen.
De kosten van Bodybuilding kun je vinden op de productpagina. Afhankelijk van je verzekering en de aanvullende pakketten kun je deze kosten voor Bodybuilding vergoed krijgen. Onderzoeken voor een IVF behandeling worden bijvoorbeeld vaak vergoed. Na je bestelling krijg je een factuur die je kunt aanleveren bij je verzekering.
Het bestelproces is makkelijk. Een Bodybuilding test of de onderzoeken die je wilt kun je toevoegen in je winkelwagen. In stap twee vul je de gegevens in en reken je af. Vervolgens krijg je een e-mail ter bevestiging en kun je naar een priklocatie toe. Nadat je geweest bent, krijg je de uitslagen van het Bodybuilding onderzoek in jouw Portal.
Wij zijn certified-ready volgens de NEN 7510 en 7512 normen voor veilige gegevensoverdracht in de zorg. De Portal is beveiligd met twee- factor authenticatie. Jouw gegevens zijn daarnaast ook versleuteld opgeslagen. De uitslagen van Bodybuilding sturen wij zonder toestemming niet op aan derden, ook niet aan je huisarts zonder jouw stemming.
Het bloedonderzoek voor Bodybuilding moet plaatsvinden op een van de priklocaties die wij beschikbaar stellen. Op bepaalde locaties is het mogelijk dat een prikster langs komt bij je. Dit kun je tijdens het afrekenen aangeven. Er wordt dan zo snel mogelijk een afspraak gemaakt om thuis langs te komen.
Een afspraak voorBodybuilding kun je gemakkelijk maken na je bestelling in jouw Portal. Je kunt vrijwel dagelijks terecht in alle grote steden van Nederland. In de kleine steden kun je bepaalde dagen terecht. Op bepaalde locaties is het ook mogelijk dat je in het weekend terecht kunt.
Bij Bodybuilding onderzoek is een interpretatie van de arts of een toelichting inbegrepen. De toelichting houdt rekening met de hulpvraag die je na de bestelling kunt opgeven in jouw Portal.
Voor bloedonderzoeken maken wij altijd gebruik van een veneuze afname. Dit is de gouden standaard voor bloedafname. Vrij verkrijgbare testen, zoals een vingerprik test maakt gebruik van de capillaire route voor bloedafname. Deze geven niet altijd dezelfde resultaten en de nauwkeurigheid is afhankelijk van hoe, waar en met welke techniek de afname geschied. Het voordeel is natuurlijk wel dat de test makkelijker en minder pijnlijk af te nemen is.
Je kunt altijd afrekenen met iDeal en creditcard (VISA, Mastercard en Amex). Hierbij zit ook Apple Pay inbegrepen. Op de priklocatie kunnen de priksters geen contante betaling accepteren.
De resultaten van Bodybuilding zijn op jouw verzoek deelbaar met jouw huisarts. Echter, dit kun je zelf ook makkelijk regelen door het downloaden van de uitslag in PDF formaat. Omdat we gebruik maken van de vergelijkbare testmethodens als de huisarts, zijn de uitslagen onderling uitwisselbaar en vergelijkbaar zodat vergelijkingen goed kunnen worden gemaakt.

Bodybuilding

155,-
Validatie door artsen
Uitslag binnen: 24 - 120 uur
?
Spoed mogelijk
?
Hulp nodig?

Bel naar 085-0043917 voor advies of chat via Whatsapp

Bloedonderzoek zonder verwijzing
Bloedprikken zonder verwijzing op 350+ locaties

Eenvoudig bloedprikken waar en wanneer het jou uitkomt.

Keuze uit meer dan 100 testen, mogelijkheid om eigen ideale test samen te stellen
Validatie door medisch team (BIG geregistreerde artsen)
Snel en begrijpelijke resultaten