Uw Gezondheid Gedetailleerd: Bloedbeeld Test voor Leukocyten en Trombocyten Waarden

Bepalingen: Hb, Leukocyten, Trombocyten

Ontdek Onze Bloedbeeld Test: Een Compleet Overzicht van Uw Gezondheid

Bij Labplusarts, begrijpen we hoe belangrijk een grondig inzicht in uw gezondheid is. Onze bloedbeeld test biedt een diepgaande analyse van verschillende bloedcomponenten, waaronder leukocyten en trombocyten, om een uitgebreid beeld van uw welzijn te geven.

Wat is een Bloedbeeld Test?

Een bloedbeeld test, ook bekend als een compleet bloedbeeld (CBC), is een veelgebruikte test om uw algehele gezondheid te evalueren en een breed scala aan aandoeningen te detecteren, zoals infecties, anemie, en meer. Het meet de belangrijke componenten van uw bloed, inclusief:

 • Leukocyten (witte bloedcellen): Cruciaal voor de bestrijding van infecties. Een "leukocyten verhoogd" waarde kan wijzen op een infectie of andere gezondheidsproblemen.
 • Trombocyten (bloedplaatjes): Essentieel voor bloedstolling. De "trombocyten waarde" geeft inzicht in het vermogen van uw bloed om te stollen en kan indicaties geven van diverse aandoeningen.

Waarom Kiezen voor Onze Bloedbeeld Test?

Onze test biedt:

 1. Grondige Analyse: Een uitgebreide evaluatie van uw bloed, inclusief "leukocyten waarde" en "trombocyten waarde", om een gedetailleerd beeld van uw gezondheid te schetsen.
 2. Deskundige Zorg: Een team van gekwalificeerde professionals zorgt voor een naadloze en comfortabele ervaring tijdens het afnemen van uw bloedtest.
 3. Persoonlijke Feedback: Een gedetailleerd rapport van uw testresultaten, met duidelijke uitleg over wat de waarden betekenen voor uw gezondheid.
 4. Toegankelijkheid: Onze in-person bloedtest dienst maakt het gemakkelijk voor u om de zorg te krijgen die u nodig heeft, wanneer u die nodig heeft.

Wat U Kunt Verwachten

Wanneer u kiest voor onze bloedbeeld test, wordt u verwelkomd door ons vriendelijke personeel die u door het eenvoudige proces zal leiden. De test zelf is snel en efficiënt, met minimale ongemakken, waardoor u snel terug kunt naar uw dagelijkse activiteiten. Na het afnemen van de test, analyseren onze experts uw bloedmonsters om de "leukocyten waarde" en "trombocyten waarde" nauwkeurig te bepalen. Uw resultaten worden vervolgens samengevat in een begrijpelijk rapport, waarin elke waarde wordt uitgelegd en eventuele aanbevelingen voor verdere stappen worden gedaan.

Maak Vandaag Nog Uw Afspraak

Wacht niet langer om inzicht te krijgen in uw gezondheid. Maak vandaag nog een afspraak voor onze bloedbeeld test en zet de eerste stap naar een gezonder leven. Bezoek onze website of neem direct contact met ons op om uw afspraak te plannen. Bij Labplusarts, zijn we toegewijd aan het bieden van kwaliteitszorg en ondersteuning die u nodig heeft om weloverwogen beslissingen over uw gezondheid te maken. Ontdek de gemoedsrust die komt met het kennen van uw bloedwaarden en neem de controle over uw gezondheid vandaag nog.

keywords: risico op bloedingen rode bloedcellen trombocyten in het bloed verhoogde afbraak tekort aan trombocyten aantal witte bloedcellen blauwe plekken aantal witte soorten witte bloedcellen type witte bloedcellen aantal trombocyten teveel aan bloedplaatjes verschillende typen chronisch lymfatische leukemie verminderde aanmaak verschillende soorten weinig bloedplaatjes tekort aan bloedplaatjes aantal bloedplaatjes bloedingen ontstaan

Nuchter testen?

Je hoeft voor deze bloedtest niet nuchter te zijn. Het schildklierhormoon uitslag kan langer dan 24 uur duren.

Hoe werkt het?

Professionele afname

Zelftests geven niet altijd betrouwbare consistente resultaten. Daarom kiest Labplusarts ervoor dat de testen professioneel worden afgenomen op een priklocatie. We hebben dit zo eenvoudig mogelijk voor je gemaakt.

 1. 1

  Vind de test die bij jou past

  Informatie over diverse gezondheidsonderwerpen en een helder overzicht van ons uitgebreide testaanbod. Via de website krijg je op een gemakkelijke manier inzicht in welke test voor jou van toepassing kan zijn. Heb je assistentie nodig bij het maken van een keuze of wil je een eigen pakket samenstellen? Neem gerust contact met ons op.

 2. 2

  Kies een priklocatie

  Wij nemen de testen af op 350+ locaties in Nederland, zo is er altijd een locatie bij jou in de buurt. Tijdens het bestelproces kies je eenvoudig jouw priklocatie en na betaling kan je een afspraak maken. Kies dus waar en wanneer het jou uitkomt.

 3. 3

  Laat je prikken

  Tijdens jouw afspraak wordt door een van onze medisch professionals jouw sample afgenomen. Vervolgens wordt in het laboratorium jouw sample onderzocht.

 4. 4

  Een echt betrouwbaar resultaat met begrijpelijke uitleg

  Omdat jouw sample professioneel is afgenomen is het resultaat consistent. De uitslag van jouw onderzoek wordt beoordeeld door een van onze eigen artsen en voorzien van een gedegen advies. We vinden het belangrijk dat jij begrijpt wat het resultaat voor jou betekent. Hier zorgen we voor door uitleg te geven over het onderzoek en de betekenis van jouw waarde.

Altijd een locatie in de buurt

Wanneer kiezen voor deze test?

Kies het algemene bloedonderzoek pakket wanneer:
 • Je een algemene bloedbeeld screening wilt
 • Je vermoeidheidsklachten hebt die kunnen passen bij bloedarmoede
 • Je een preventief bloedonderzoek wilt naar de status van je witte bloedcellen en bloedplaatjes


Wanneer testen?

Bij klachten die hier zijn beschreven wordt het aangeraden om eenmalig deze test te doen.
De meting van het onderzoek bij Bloedbeeld gaat via ISO-gecertificeerde laboratoria. De nauwkeurigheid van een testmethode wordt uitgedrukt in o.a. specificiteit en sensitiviteit. Maar het belangrijkste is dat de uitslagen onderling tussen huisartsen en ziekenhuizen geïnterpreteerd en geaccepteerd worden. Dit is het geval bij onze veneuze afnames. De onderlinge acceptatie zal niet altijd aanwezig zijn door een mogelijk verminderde betrouwbaarheid bij een capillaire afname.
Testen die vaak voorkomen duren over het algemeen 24-48 uur. Testen die via een LC-MS-methode gaan, duren over het algemeen langer, denk aan gemiddeld 3-7 werkdagen. Daarnaast hangt het ook af van de locatie. Sommige locaties doen de analyse zelf en andere aandacht dat uit aan een ander lab.
De interpretatie van Bloedbeeld is niet altijd gemakkelijk en moet worden gezien in het brede plaatje, samen met een anamnese en lichamelijk onderzoek. Bij het adviesgedeelte van de arts wordt rekening gehouden met de hulpvraag waarin je alvast kunt uiteenzetten wat jouw klachten zijn, anders worden de uitslagen geinterpreteerd in samenhang met de andere resultaten. Mocht het nodig zijn, kan de arts bellen om te vragen naar lichamelijke afwijkingen. Zelf hoef je de uitslagen niet in te interpreteren omdat er altijd advies en toelichting van de arts volgt.
Indien de uitslagen van het onderzoek voor Bloedbeeld klinisch significant afwijkend zijn, neemt de arts telefonisch contact op. Indien je niet bereikbaar bent, krijg je een e-mail. Hier staat een advies en een toelichting bij de afwijkende uitslagen en wat je daaraan kunt doen. Als je een recept of verwijzing nodig hebt, kunnen wij daarmee helpen.
De kosten van Bloedbeeld kun je vinden op de productpagina. Afhankelijk van je verzekering en de aanvullende pakketten kun je deze kosten voor Bloedbeeld vergoed krijgen. Onderzoeken voor een IVF behandeling worden bijvoorbeeld vaak vergoed. Na je bestelling krijg je een factuur die je kunt aanleveren bij je verzekering.
Het bestelproces is makkelijk. Een Bloedbeeld test of de onderzoeken die je wilt kun je toevoegen in je winkelwagen. In stap twee vul je de gegevens in en reken je af. Vervolgens krijg je een e-mail ter bevestiging en kun je naar een priklocatie toe. Nadat je geweest bent, krijg je de uitslagen van het Bloedbeeld onderzoek in jouw Portal.
Wij zijn certified-ready volgens de NEN 7510 en 7512 normen voor veilige gegevensoverdracht in de zorg. De Portal is beveiligd met twee- factor authenticatie. Jouw gegevens zijn daarnaast ook versleuteld opgeslagen. De uitslagen van Bloedbeeld sturen wij zonder toestemming niet op aan derden, ook niet aan je huisarts zonder jouw stemming.
Het bloedonderzoek voor Bloedbeeld moet plaatsvinden op een van de priklocaties die wij beschikbaar stellen. Op bepaalde locaties is het mogelijk dat een prikster langs komt bij je. Dit kun je tijdens het afrekenen aangeven. Er wordt dan zo snel mogelijk een afspraak gemaakt om thuis langs te komen.
Een afspraak voorBloedbeeld kun je gemakkelijk maken na je bestelling in jouw Portal. Je kunt vrijwel dagelijks terecht in alle grote steden van Nederland. In de kleine steden kun je bepaalde dagen terecht. Op bepaalde locaties is het ook mogelijk dat je in het weekend terecht kunt.
Bij Bloedbeeld onderzoek is een interpretatie van de arts of een toelichting inbegrepen. De toelichting houdt rekening met de hulpvraag die je na de bestelling kunt opgeven in jouw Portal.
Voor bloedonderzoeken maken wij altijd gebruik van een veneuze afname. Dit is de gouden standaard voor bloedafname. Vrij verkrijgbare testen, zoals een vingerprik test maakt gebruik van de capillaire route voor bloedafname. Deze geven niet altijd dezelfde resultaten en de nauwkeurigheid is afhankelijk van hoe, waar en met welke techniek de afname geschied. Het voordeel is natuurlijk wel dat de test makkelijker en minder pijnlijk af te nemen is.
Je kunt altijd afrekenen met iDeal en creditcard (VISA, Mastercard en Amex). Hierbij zit ook Apple Pay inbegrepen. Op de priklocatie kunnen de priksters geen contante betaling accepteren.
De resultaten van Bloedbeeld zijn op jouw verzoek deelbaar met jouw huisarts. Echter, dit kun je zelf ook makkelijk regelen door het downloaden van de uitslag in PDF formaat. Omdat we gebruik maken van de vergelijkbare testmethodens als de huisarts, zijn de uitslagen onderling uitwisselbaar en vergelijkbaar zodat vergelijkingen goed kunnen worden gemaakt.

Bloedbeeld

55,-
Validatie door artsen
Uitslag binnen: 24 - uur
?
Hulp nodig?

Bel naar 085-0043917 voor advies of chat via Whatsapp

Bloedonderzoek zonder verwijzing
Bloedprikken zonder verwijzing op 350+ locaties

Eenvoudig bloedprikken waar en wanneer het jou uitkomt.

Keuze uit meer dan 100 testen, mogelijkheid om eigen ideale test samen te stellen
Validatie door medisch team (BIG geregistreerde artsen)
Snel en begrijpelijke resultaten