Gratis e-consult intake. Eerste e-consult is gratis
Bekijk nu
Background

Alle bloedonderzoeken

Alle Bloedonderzoeken

Particulier bloedonderzoek zonder doorverwijzing van een arts? Bij LabPlusArts heb jij zelf grip op je gezondheid. Kies een van de pakketten en meet het resultaat van een verandering in je levensstijl, zoals sporten of andere voeding. Zo kun je kijken wat er met je vitamine B12 gebeurt bij een vegatarisch of veganistisch dieet. Je kunt ook je bloedwaarde bepalen na een aangepast dieet om te kijken of je cholesterolwaarde veranderd is. Dat scheelt weer medicijnen.

Daarnaast kun je ook je vitaminen & mineralen labwaarden laten meten. Tenslotte raden we de anonieme online SOA testen aan bij verdenking op een geslachtsziekte.

Alle bloedonderzoeken uitslagen worden voorzien van advies en interpretatie door een huisarts. Dus wel zo betrouwbaar! Je gezondheid heb je zelf in je handen.


€49,-

Diabetes
Bepalingen: Glucose, HbA1C, albumine (urine)
Diabetes (suikerziekte) heb je in verschillende types en maten. Hierbij kan het lichaam niet goed op insuline reageren of maakt het deze helemaal niet aan. Als gevolg hiervan krijg je een opeenstapeling van suiker (glucose) in het bloed, die weer nadelige effecten met zich meebrengt.

€29,-

E-Consult Huisarts
Bepalingen: Er zijn geen bepalingen voor e-consult
Tijdens de medische e-consult neemt een huisarts contact op met je via beeldbellen (online) om een consult te doen. Hierbij gaat het om alledaagse niet spoedeisende klachten. Daarnaast kun je terecht voor (herhaal)recepten, verwijzingen of kleine verrichtingen.

€59,-

Cholesterol basis
Bepalingen: LDL cholesterol, HDL cholesterol, triglyceriden, totaal cholesterol, Risico Index
Cholesterol bepalen is een van de meest aangevraagde bloedonderzoeken. Het is een goede indicator voor hoe gezond je bent en een hoge cholesterol is een risicofactor voor hart- en vaatziekten, inclusief een beroerte (TIA of CVA). Reden genoeg om dus regulier je cholesterol te meten en op tijd in te grijpen door middel van voeding en dieet aanpassingen.

€55,-

Hart compleet
Bepalingen: LDL, HDL, triglyceriden, totaal cholesterol, Risico Index, Kreatinine, eGFR, Glucose, HbA1C, NT-proBNP
Hart compleet geeft jou het een volledig beeld van de gezondheid van je hart en vaten. We testen op veelvoorkomende klachten en meten de vetten, suikers en nierfunctie.

€39,-

Vitamine D
Bepalingen: 25-hydroxy vitamine D
Vitamine D maakt het lichaam zelf aan onder invloed van uv-straling van de zon. In de nieren wordt vitamine D actief gemaakt. Een tekort aan deze vitamine zorgt voor vermoeidheid en verminderde afweer. Met deze bloedwaarde bepaling kun je evalueren of een vitamine D supplement effect heeft.

€139,-

Vitamine Compleet
Bepalingen: vitamine D, vitamine B1, vitamine B6, vitamine B12, foliumzuur (B11)
Vitamine B geeft energie en vitamine D is goed voor de botten en immuunsysteem. Beide vitaminen spelen een belangrijke rol in jouw gezondheid. Vitamine B complex bestaat uit vijf B vitaminen.

€99,-

Vitamine B
Bepalingen: vitamine B1, vitamine B2, vitamine B6, vitamine B11, vitamine B12
Vitamine B geeft jou energie en een goed gevoel. Een tekort kan schadelijk zijn voor allerlei processen, zoals celdood, verlies van haren en nagels etc. Anderzijds is een overmaat, een intoxicatie, aan vitamine B ook schadelijk waarbij je tintelingen krijgt.

€89,-

Mineralen
Bepalingen: Natrium, Kalium, Magnesium, Albumine, Calcium, IJzer
Mineralen en vitaminen fungeren als bouwstoffen voor bepaalde essentiele processen in ons lichaam waardoor we ons fit en gezond voelen. Mineralen zitten tevens in voedingssupplementen en door deze bloedonderzoek kun je het effect van de supplementen op je gezondheid evalueren.

€39,-

Chlamydia
Bepalingen: Chlamydia
Chlamydia is een van de meest voorkomende seksueel overdraagbare aandoening (SOA) voor mannen en vrouwen. Bij vrouwen meten we dit door een vaginale swab mee te geven. Bij mannen meten we de aanwezigheid ervan in de urine. Chlamydia trachomatis is de bacterie die schade kan geven.

€39,-

Gonorroe
Bepalingen: Gonorroe
Gonorroe is een van de vijf meest voorkomende seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA) bij jonge mannen en vrouwen. Bij vrouwen meten we dit door een vaginale swab mee te geven. Bij mannen meten we de aanwezigheid ervan in de urine. Neisseria gonorrhoeae is de bacterie die schade kan geven, zoals fertiliteitsproblemen (onvruchtbaarheid) of problemen bij de zwangerschap en zelfs overdraagbaarheid van moeder op pasgeboren kind bij de bevalling.

€39,-

Syfilis
Bepalingen: Syfilis
Syfilis/Lues is een veelvoorkomende seksueel overdraagbare aandoening (SOA) bij mannen en vrouwen. Deze SOA meten we in het bloed door PCR. Treponema pallidum is de bacterie die schade kan geven. In het begin kun je geen klachten hebben, maar Syfilis kan sluipend opkomen en grote schade aanrichten.

€59,-

HIV
Bepalingen: HIV, evt.gratis e-consult
HIV is een seksueel overdraagbare aandoening (SOA) die voorkomt onder mannen en vrouwen. Deze SOA meten we in het bloed door PCR. HIV kan uiteindelijk AIDS geven als het onbehandeld is. Het HIV virus is gelukkig goed onder controle te houden met dagelijkse medicatie. In het begin kun je geen klachten ervaren, maar HIV kan sluipend opkomen en grote schade aanrichten.

€49,-

Hepatitis B
Bepalingen: Hepatitis B, evt.gratis e-consult
Hepatitis B is een seksueel overdraagbare aandoening (SOA) die voorkomt onder mannen en vrouwen. Deze SOA meten we in het bloed. Hepatitis B kan uiteindelijk in 0.5% van de gevallen leverfalen geven als het onbehandeld is. Het kan ook leiden tot chronisch leverfalen. Echter klaart het virus zich bij de meeste mensen vanzelf. In het begin kun je geen klachten ervaren, maar hepatitis B kan sluipend opkomen en grote schade aanrichten.

€215,-

SOA Compleet
Bepalingen: HIV, Hepatits B, Chlamydia, Gonorroe, Syfilis, evt. belconsult
Dit is een combinatietest van de vier meestvoorkomende SOAs bij jong en oud. We testen op HIV, Syfilis / Lues, Chlamydia en Gonorroe. De laatstgenoemden gaan via een vaginale swab bij vrouwen en via de urine bij mannen. Een swab of urinepotje krijg je per post en na het plassen of swabben kun je deze direct weer inleveren.

€59,-

Coeliakie
Bepalingen: Endomysium IgA, Anti-TTG, totaal IgA
Coeliakie is glutenallergie. Met deze test meten we glutenallergie of ook wel glutenintolerantie genoemd. Bij deze diagnose zijn mensen gevoelig voor een eiwit in graan (tarwe, brood, pasta, pizza). Bij coeliakie vindt er aantasting van de darmen plaats door het lichaam zelf. Als gevolg hierdoor ontstaat er vlokatrofie in de dunne darm met o.a. buikpijn.

€69,-

Inhalatie allergenen
Bepalingen: gras, pollen, en andere inhalatie allergenen
Inhalatie allergenen zijn stoffen in de lucht die een overgevoeligheidsreactie veroorzaken in ons lichaam. Hierdoor krijgen we last van onze ogen (droge of juist tranende ogen), neus (snuiven, verkoudheidsklachten, niezen) en aan onze luchtwegen, zoals benauwdheid of een droge mond.

€179,-

Voedselallergie
Bepalingen: koemelk, noten, hazelnoot, soja, pinda, cashewnoot
Voedselallergie zijn stoffen in onze voeding die een overgevoeligheidsreactie veroorzaken in ons lichaam. Hierdoor krijgen we last van buikpijn, winderigheid of andere maag-darm klachten.

€129,-

Hepatitis Screening
Bepalingen: Anti HAV IgG, IgM, Hep B antistoffen (anti-hbc en HbsAg), anti HCV
Hepatitis A, B en C zijn virussen die leverafwijkingen kunnen geven. Hepatitis B is tevens een SOA en kan ook verspreid worden via bloed-bloed contact. De hepatitiden geven vaak geelzucht als klacht. De verschillende hepatitis virussen worden ook op verschillende manieren verspreid. De besmetting verloopt anders bij elke vorm en type.

€79,-

Hepatitis B Titerbepaling
Bepalingen: Hepatitis B titerbepaling
Hepatitis B is een overdraagbare aandoening die voorkomt onder mannen en vrouwen. Deze virus meten we in het bloed. Hepatitis B kan uiteindelijk in 0.5% van de gevallen leverfalen geven als het onbehandeld is. Het kan ook leiden tot chronisch leverfalen. Echter klaart het virus zich bij de meeste mensen vanzelf. In het begin kun je geen klachten ervaren, maar hepatitis B kan sluipend opkomen en grote schade aanrichten.

€79,-

Ziekte van Lyme
Bepalingen: Borrelia IgG, Borrelia IgM
De ziekte van Lyme komt door een tekenbeet. Sommige teken dragen bacterien met zich mee. Wanneer een teek besmet is, kan deze bacterie overgedragen worden. Hoewel de kans klein is, bestaat deze wel om de bacterie Borrelia over te dragen. In Nederland zien we vaak Borrelia burgdorferi.

€59,-

Pakket 001
Bepalingen: Hb, MCV, TSH, FT4, eGFR, Kreatinine, ALAT, ASAT, Na, Ka
Pakket 001 is onze algemene bloedpakket. Hier zitten de meest geteste bloedonderzoeken, zoals nierfunctie en leverfunctie. Daarnaast vind je hier ook het schildklierhormoon. Het is aangeraden om deze check eens in het jaar te doen om een goed beeld te krijgen van jouw gezondheid.

€149,-

Pakket 002
Bepalingen: Pakket 001 bepalingen, BSE, CRP, Glucose, HbA1c, urine screening, PSA, cholesterolen, evt. e-consult
Pakket 002 is onze uitgebreide bloedpakket. Hier zitten de meest geteste bloedwaarden. Het is aangeraden om deze check eens in het half jaar te doen om een volledig beeld te krijgen van jouw gezondheid.

€29,-

Ontsteking basis
Bepalingen: CRP, BSE
Met deze snelle test kijken we of er sprake is van enige ontsteking of infectie in het lichaam en zo ja, tot op welke hoogte. We meten het C-reactieve proteine en de bezinkingssnelheid van het bloed.

€109,-

Covid-19 Antistoffen Test
Bepalingen: Coronavirus antistoffen
De nieuwe coronavirus (covid-19) kan op twee manieren worden getest. Een bepaling is de PCR, hiermee word bepaald of er op dit moment een infectie is. Een andere bepaling gaat via antistoffen bepaling. Hiermee kom je erachter of je de coronavirus hebt doorgemaakt. Dit is de antistoffen test. Het lab waar wij mee samenwerken is RIVM gecertificeerd en de resultaten zijn >95% gevoelig.

€29,-

Vitamine B12
Bepalingen: vitamine B12
Vitamine B12 (cobalamine) is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen zodat je optimaal zuurstof kunt vervoeren. Bij een tekort kun je dus in het begin vergelijkbare klachten als bloedarmoede (anemie) krijgen: moeheid. Daarnaast speelt vitamine B12 een belangrijke rol bij een goede werking van het zenuwstelsel, dus neurologische klachten zoals tintelingen komen vaak voor bij een tekort.

€29,-

Stresshormoon
Bepalingen: cortisol
Bloed laten prikken om je hormonen te meten? Met deze test kun je je stresshormoon bepalen, ook wel cortisol genoemd. Cortisol wordt aangemaakt in de bijnieren en wordt ritmisch uitgescheiden afhankelijk van het tijdstip op de dag.

€49,-

E-Consult Dermatoloog
Bepalingen: Er zijn geen bepalingen voor e-consult
Tijdens de medische e-consult neemt een dermatoloog contact op met je via beeldbellen (online) om een consult te doen. Hierbij gaat het om huid klachten. Daarnaast kun je terecht voor huidafwijkingen, acne behandelingen en meer.

€89,-

Vermoeidheid Basis
Bepalingen: Vitamine D, Vitamine B12, TSH, T4, Glucose, Hb, MCV, IJzer, Magnesium
Vermoeidheid is een klacht die veel voorkomt en waar de niet zo snel een vinger op te leggen is. Moeheid heeft namelijk veel oorzaken en het is belangrijk om deze oorzaken in kaart te brengen. Bij labplusarts gaan we verder dan alleen bloedonderzoek.

€39,-

Ontsteking uitgebreid
Bepalingen: CRP, BSE, Trombocyten, Leucocyten
Met deze uitgebreide test kijken we of er sprake is van enige ontsteking of infectie in het lichaam en zo ja, tot op welke hoogte. We meten het C-reactieve proteine en de bezinkingssnelheid van het bloed. Daarnaast meten we de witte bloedcellen.

€89,-

Pakket 003
Bepalingen: Hb, MCV, HDL, LDL, Totaal Cholesterol, Triglyceriden, Vitamine D, Vitamine B12
Pakket 003 is onze algemene bloedpakket. Hier zitten de meest geteste bloedonderzoeken, zoals cholesterol meting, vitamine D en vitamine B12 en de Hb. Het is aangeraden om deze check eens in het jaar te doen om een goed beeld te krijgen van jouw gezondheid.

€59,-

Schildklier
Bepalingen: TSH, FT4
Het bloedonderzoek naar schildklier bepaalt jouw schildklierhormonen. De schildklier is een klier in het halsgebied. Door de afscheiding van hormonen heeft de schildklier veel functies, zoals de stofwisseling in het lichaam. Na afgifte van een hormoon uit de hersenen zal de schildklier verschillende schildklierhormonen produceren. De belangrijkste daarvan meten wij in het bloedonderzoek.

€59,-

Alcohol
Bepalingen: Alcoholen, G-gt, ALAT
Met een alcohol test kun je kijken of je alcohol hebt in je lichaam. Het gaat om een kwantitatieve test, dit wil zeggen dat er tevens bekend zal worden gemaakt hoeveel en welke alcohol er in het lichaam gevonden is. Deze toxicologische test is vrijwillig en kan worden gebruikt als bewijs van een alcoholvrije periode.

€59,-

Nicotine
Bepalingen: Cotinine
Met een nicotine test kun je kijken of je nicotine hebt in je lichaam. Nicotine krijg je in het lichaam wanneer je rookt of in de buurt bent van iemand die rookt (meeroken).

€119,-

Metalen intoxicatie
Bepalingen: Lood, Lithium, Koper, Kreatinine
Met een bloedonderzoek naar metalen kun je kijken of er sporen van metalen (lood, lithium of koper) in jouw bloed aantoonbaar zijn. Aangezien dit een kwantitatieve test is, zul je ook de hoeveelheden krijgen.

€69,-

Graves
Bepalingen: anti-TSH
Het bloedonderzoek naar anti-TSH bepaalt antistoffen tegen de TSH receptor. Dit komt bijvoorbeeld voor bij de ziekte tegen Graves. Graves is een schildklierziekte waarbij het lichaam antistoffen vormt tegen de TSH receptor. De schildklier is een klier in het halsgebied. Door de afscheiding van hormonen heeft de schildklier veel functies, zoals de stofwisseling in het lichaam. Na afgifte van een hormoon uit de hersenen zal de schildklier verschillende schildklierhormonen produceren. De belangrijkste daarvan meten wij in het bloedonderzoek.

€149,-

Corona PCR test
Bepalingen: Coronavirus PCR
De nieuwe coronavirus (covid-19) kan op twee manieren worden getest. Een bepaling is de PCR, hiermee word bepaald of er op dit moment een infectie is. Een andere bepaling gaat via antistoffen bepaling. Hiermee kom je erachter of je de coronavirus hebt doorgemaakt. Dit is de PCR test en gaat via de mond en keel. Wij werken met een Nederlandse lab.

€0,-

Gratis Intake Consult
Bepalingen: Er zijn geen bepalingen voor e-consult
Tijdens de intake voor het medische e-consult neemt een arts contact op met je via beeldbellen (online) om een intake te doen. Hierbij wordt er uitvoerig ingegaan op de voorgeschiedenis, jouw wensen en jouw klacht.

€79,-

Cannabis
Bepalingen: Cannabis/THC
Met een cannabis urine test kun je kijken of je THC / cannabis hebt in je lichaam. Cannabis krijg je in het lichaam wanneer je wiet rookt of in de buurt bent van iemand die rookt (meeroken).

€79,-

Streptokokken A
Bepalingen: Anti-streptolysine, DNASE B
Streptokokken groep A of Roodvonk kan milde klachten geven bij met name kinderen in de leeftijd 3-6 jaar. Het is een besmettelijke ziekte en er bestaat geen vaccin voor. Kinderen kunnen een keelontsteking en huidinfecties krijgen.

€319,-

Op Maat
Bepalingen: vit D, B12, cholesterol pakket, creatinine, eGFR, glucose, HbA1C, cortisol totaal, TSH en evt. fT4
Deze is op maat gemaakt

€99,-

Op Maat 13
Bepalingen: witte bloedcellen, hemoglobine, bloedplaatjes, MCV, hematocrit, VDRL, bloedgroep en rhesusfactor
Deze is op maat gemaakt

€89,-

Op Maat 14
Bepalingen: VDRL, bloedgroep en rhesusfactor
Deze is op maat gemaakt

€202.78,-

Op Maat 15
Bepalingen: Zie inhoud
Deze is op maat gemaakt

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen of wil je advies bij de keuze van je labtest? Bekijk eens de veelgestelde vragen pagina of als je vraag er niet tussen staat, kun je altijd e-mailen of WhatsAppen.
Veelgestelde vragen
Icon